Blestemul insulei Oak – sezonul 9 History Channel
Postul de televiziune History Channel anunta printr-un comunicat remis catre media-max.ro ca in luna ianuarie va difuza un nou sezon al seriei documentare Blestemul insulei Oak.

Noul sezon incepe marti, 11 ianuarie, de la ora 22. Serialul este difuzat in fiecare zi de mari, de la ora 22.

Vanatorii de comori Rick, Marty si echipa lor se intorc pe insula Oak cu mai multa tehnologie pentru a incerca sa descopere o comoara veche de peste 226 de ani. Sezonul trecut, cei doi cautatori de comori, alaturi de echipa lor, au facut teste seismice care au aratat ca este posibil ca intr-o mlastina de forma triunghiulara de pe insula Oak sa fie ingropata o nava.

In al 9-lea sezon, echipa cautatorilor de comori va folosi foraje la mare adancime si scufundari strategice pentru a descoperi misterioasa comoara scufundata in acea mlastina. Rick, Marty si Craig Tester au incheiat un parteneriat cu Tom Nolan, fiul unui alt vanator de comori (Fred Nolan), pentru a ajunge si pe alte locuri private ale insulei in speranta ca vor descoperi comoara.

Echipa de cautatori investeste in mai multa aparatura ultramoderna pentru a detecta metalele de pe suprafata insulei. Sapaturile arheologice vor fi facute in apropierea fundatiilor celor doua ferme istorice detinute in trecur de Daniel McGinnis si Samuel Ball.

Batardoul de la Golful lui Smith va fi extins pentru cercetari mai ample. Anul trecut, cu ajutorul Batardoului au fost scoase la suprafata numeroase structuri facute de mana omului. Aceste structuri ar preceda cu doua decenii descoperirea Gropii cu Bani din anul 1975.

Noile sapaturi vor fi facute pe calele de constructie si pe drenurile din piatra. Prin aceste sapaturi se spera sa se gaseasca noi artefacte cum ar fi crucea de plumb din secolul al XIV-lea. Analizele facute de echipa pe cruce au dovedit ca provine din Franta si zona Templierilor.

Vanatorii de comori vor face sapaturi si foraje mai sus de plaja pentru a gasi punctul de convergenta a drenurilor, mizand pe existenta unui tunel subteran care sa duca direct la Groapa cu Bani. In zona Gropii, fratii Lagina vor fi dotati cu utilaje grele de sapat, tehnologie de sondare de ultima generatie si un radar ce va analiza subteranul in cautarea tunelului inundat ce duce spre comoara.

Blestemul insulei Oak – sezonul 9 History Channel

Va fi demarata cea mai mare sapatura pentru gasirea Cufarului lui Chappel – o lada de lemn inalta de 2,10 metri descoperita de Wiliam Chappell in 1897 si despre care se crede ca ar contine aur si manuscrise vechi. Legenda comorii de pe insula Oak dateaza de prin anii 1700 cand au fost observate lumini in mijlocul noptii iar cei trimisi sa investigheze nu s-au mai intors. Mai tarziu, cativa copii plecati cu barca pe insula au descoperit o groapa ciudata. Descoperirea copiilor a dat nastere unei vanatori care continua si astazi si in care a fost implicat si presedintele Franklin D. Roosevelt.

In ultimile doua secole, comoara ascunsa pe insula Oak a pus pe jar imaginatia multor aventurieri care au cheltuit pentru a descoperi comoara. Sase oameni si-au pierdut viata in incercarea de a-i da de urma. Dupa 226 de ani, misterul comorii de pe insula Oak va fi elucidat.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.