Campionatul European de Volei Feminin la Telekom Sport
Posturile de televiziune Telekom Sport vor transmite in exclusivitate Campionatul European de Volei Feminin aflat la editia cu numarul 32 care se va desfasura si in Romania in Cluj Napoca.

Turneul se intoarce in tara noastra dupa 58 de ani. Campionatul European de Volei se va desfasura in perioada 18 august – 24 septembrie si se va desfasura in 4 tari: Romania, Croatia, Bulgaria si Serbia. La Campionatul European de Volei Feminin vor participa 24 echipe nationale. Echipele au fost distribuite in 4 grupe cu cate 6 echipe in fiecare grupa.

Iata componenta grupelor:
Grupa A: Serbia, Franta, Rusia, Bosnia, Belgia, Azerbaijan (meciurile din grupa A se vor juca in Serbia, la Belgrad)
Grupa B: Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Polonia, Spania (meciurile grupei B se vor juca in Bulgaria, la Plovdiv)
Grupa C: Croatia, Belarus, Italia, Ungaria, Slovenia, Elvetia (meciurile grupei C se vor desfasura in Croatia, la Zadar)
Grupa D: Romania, Olanda, Ucraina, Turcia, Suedia, Finlanda (meciurile Grupei D se vor juca in Romania la Cluj Napoca).

Primele 4 echipe din fiecare grupa vor merge in optimi.
Punctajul din grupe: Un meci se desfasoara in sistemul 3 din 5 seturi. La scorul de 3-0 sau 3-1 echipa invingatoare primeste 3 puncte iar echipa invinsa nu primeste niciun punct. La scorul de 3-2 echipa invingatoare primeste 2 puncte iar echipa invinsa primeste 1 punct. Competitia se desfasoara astfel:

Grupe: 18- 26 august
Optimi de finala: 28- 30 august
Sferturi de finala: 31 august- 1 septembrie
Semifinale: 3 septembrie
Finalele: 4 septembrie.

Meciurile din optimi se vor juca in Bulgaria in orasul Plovdiv si in Serbia in orasul Belgrad. In Belgrad se vor juca si meciurile din sferturi, semifinale si finalele competitiei.

Campionatul European de Volei Feminin la Telekom Sport

Componenta Lotului Echipei Romaniei este urmatoarea:
Extreme: Adelina Budai Ungureanu, Rodica Buterez, Adriana Matei, Sorina Micausi, Georgiana Popa.
Coordonatoare: Diana Balintoni, Marina Cojocaru.
Centru: Petruta Orlandea, Daiana Roman, Denisa Ionescu, Diana Ariton.
Fals:  Alexia Carutasu.
Libero: Andrada Cojocaru, Alexandra Ciucu.

Serbia a castigat ultimele 2 Campionate Europene (2017 si 2019). Finala din 2019 au jucat-o cu Turcia si au castigat cu 3-2. Finala din 2019 s-a jucat in Ankara, Turcia. Cele mai multe trofee ale Campionatului European le detine Rusia, 6 trofee. Meciurile echipei Romaniei din grupe se vor vedea pe Telekom Sport 3.

Meciurile din aceasta competitie se vor vedea pe posturile Telekom Sport 1, 2, 3 si 4. Nu vor fi transmise toate meciurile ci se vor transmite doar meciurile importante. Posturile Telekom Sport se receptioneaza in grilele operatorilor de cablu Telekom si Orange (in zonele cu retea Telekom ) si iNES.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

    • Eu mi-am spus parerea ca NU . Ele vor fi inchise. Am mai scris ca cei de la Orange Ro nu au primit nici o info din partea celor de la Orange (compania mare) ca ar dori sa detina posturi de sport la noi. Penru ca, majoritatea competitiilor au fost luate de digi si look si Orange nu doreste sa plateasca de 2 ori o competitie ( catre Look Sport care este in grila si eventual pentru Orange Sport). Posturile Telekom au fost trecute in posesia Orange pentru ca asa scria in contractul de achizitie a Telekomului. Orange va intra in posesia lor doar cand se va finaliza tranzactia de achizitie a Telekomului.