Cartele pre-pay doar cu buletinul.
Deputaţii din Comisia de tehnologia informaţiei discută miercuri legea care îi obligă pe toți cei care achiziționează cartele pre-pay să prezinte cartea de identitate pentru a asocia numărul respectiv de telefon cu numele proprietarului.

Practic, dacă această lege se va aproba identitatea ta va fi cunoscută indiferent dacă ai sau nu abonament.
Această lege a intrat în procedura de urgență pentru dezbatere în Camera Deputatilor, și se va  hotarî miercuri dacă va fi aprobată sau nu.

În cazul cartelelor preplătite ce sunt deja achiziționate nu se va putea face nimic, proprietatii acestora rămânând anonimi. Același lucru se întâmplă și cu cartelele aduse din străinătate.

Cartele pre-pay doar cu buletinul

Personal nu sunt de acord cu această lege fiindcă nu-i înțeleg rostul. Dacă este neapărat nevoie să se afle proprietarul unui număr de telefon nu cred ca ar fi prea greu pentru instituțiile statului.

Dacă această lege va fi aprobată ea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2015. Deci, până anul viitor cumpărați-vă cartele de rezervă.

Update: Legea s-a aprobat iar de la 1 ianuarie 2015 toate cartelele pre-pay vor putea fi achiziționate doar cu cartea de identitate. Acum se pune în discuție ca și cei care au deja cartelele achiziționate e posibil să fie obligați să-și declare numerele de telefon.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.