Doctorul Moarte – premiera AXN
AXN va difuza in premiera in Romania serialul Doctorul Moarte (Dr. Death – 2021), un thriller bazat pe fapte reale, care descrie povestea chirurgului ucigas Christopher Duntsch. Serialul este inspirat si de cel mai bun podcast al anului 2018, numit tot Dr. Death, realizat de Wondery.

Pe masura ce pacientii intra in sala de operatie a doctorului Christopher Duntsch pentru operatii usoare pe coloana vertebrala, acestia ies mutilati sau morti, astfel incat doi chirurgi si un procuror aflat la inceput de drum incearca sa il opreasca.

Din distributia serialului fac parte actori cunoscuti din productii de exceptie, precum Joshua Jackson (a interpretat rolul lui Peter Bishop in serialul sci-fi Fringe), Christian Slater (Mr. Robot – 2015), Alec Baldwin (nominalizat la un Oscar cu The Cooler), Dominic Burgess (The Good Place – 2016, Star Trek: Picard – 2020), Grace Gummer (a avut si ea un rol in Mr. Robot), Molly Griggs (Prodigal Son – 2019) si altii.

Serialul a fost creat de Patrick Macmanus (Marco Polo – 2014, Homecoming – 2018). Pana in prezent a fost lansat un singur sezon, alcatuit din 8 episoade. Sezonul 2 a fost anuntat deja si va fi lansat in 2023.

Doctorul Moarte va avea premiera in Romania pe AXN, pe 17 noiembrie 2022 si se va vedea in fiecare joi, de la ora 22:00, cu cate doua episoade.

In ceea ce priveste cazul real, din 40 de pacienti operati de doctorul Christopher Duntsch, 33 au fost raniti, cativa au ramas paralizati iar doi pacienti au muriti. Acesta a fost condamnat in 2017 la inchisoare pe viata.

Motivul realizarii serialului este pentru a arata cum i s-a permis unui doctor sa ajunga la acest numar de operatii avand in vedere problemele pe care acesta le cauza, probleme care nu ar fi trebuit sa existe la un chirurg.

Tanar si carismatic, doctorul Duntsch a facut asa incat sa para un angajat muncitor, competent si talentat, fiind cunoscut ca o persoana care nu renunta.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.