Chill FM devine Digi 24 FM preluand stiri de la postul TV
O alta modificare importanta discutata in sedinta CNA de astazi este redenumirea postului de radio Chill FM in Digi 24 FM si schimbarea formatului de principiu. Formatul postului va fi schimbat din tematic – muzical in tematic – stiri iar structura de programe se va schimba dupa cum urmeaza:

 • productii audiovizuale ale altor producatori (reprezinta publicitatea difuzata pe postul de radio Digi 24 FM): de la 100% la 20%
 • programe retransmise: de la 0% la 80%

O alta modificare aprobata in cadrul aceleiasi solicitari este cedarea licentelor posturilor Chill FM/Digi 24 FM, Pro FM, Dance FM si Digi FM de catre RCS & RDS catre Campus Media TV, ambele companii fiind detinute de grupul Digi.

Chill FM devine Digi 24 FM preluand stiri de la postul TV
Asadar, Digi 24 FM nu va difuza muzica ci doar programe de stiri preluate de pe postul de televiziune Digi 24. Chill FM/Digi 24 FM are frecventa doar in Bucuresti.
Grupul Digi detine si un alt post de radio numit Digi FM cu productie proprie 100% care difuzeaza si muzica.

Lucian Mihai, reprezentantul RCS & RDS a mentionat ca aceasta solicitare reprezinta o cesiune intra-grup, fiind transferate atat licentele cat si personalul implicat in posturile radio.

Dorina Rusu, membra CNA, a intrebat daca nu se vor confunda Digi FM cu Digi 24 FM, primind raspuns ca scopul cesiunii fiind acela de a optimiza costurile si personalul.
Vera Secrieru, reprezentanta postului radio a mentionat ca Digi 24 FM va transmite integral continutul editorial al canalului TV Digi 24, fiind o forma de a aduce o valoare in plus, atragand publicul care se afla la volan.

Reamintim ca postul de radio Chill FM a fost lansat de RCS – RDS la inceputul lunii noiembrie 2018.
Solicitarea companiei RCS & RDS a fost aprobata in unanimitate.

3FM si Realitatea FM sunt alte posturi radio care preiau in prezent continutul posturilor de televiziune Antena 3 si Realitatea Plus.

Update 29.09.2021: Digi 24 FM incepe emisia poimaine, 1 octombrie, inlocuind postul Chill FM;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

14 COMENTARII

 1. Smart fm a fost cumpărat de aleph și eu cred ca va difuza emisiuni și stirI de pe aleph news comedy și buisness. Voi reuși sa aduc aleph comedy.

  Tv trebuie sa fie pe radio

 2. Acum ceva timp era VibeFM cu muzica electronica,trance,dance…l-au facut praf,l-au facut normal,sa promoveze fufele fara voce sau cele cu voce sictirita gen ruby…
  Ascult CHILL FM si DANCE FM in masina, sunt cam singurele posturi pe care le ascult…ma rog, ar mai fi RomanticFm.Pe ChillFm era o muzica chill,buna,calma,moderna,cu beat iar DanceFm la fel, muzica mai putin comerciala,nu lalaielile de pe posturile normale.De ce sa fie ceva deosebit la noi?Nu,hai sa distrugem, bagam stiri,schimbam structura, sa fie toate la fel…O sa va mai asculte…stiti voi cine sau ce.
  Si tv-unile si posturile de radio ro distrug ceea ce este civilizat,modern si deosebit in ceva banal,clasic,scandalos,socant,etc…
  Ramane singura varianta netul…bine ca acolo gasesc ce trebuie gen DigitalImported DI.FM cu toate genurile muzicale sau IbizaGlobalRadio.Noi de ce sa avem asa ceva,neah…

  • Eu niciodata nu am inteles de ce asculta lumea posturi de radio pentru emisiuni sau stiri, pentru mine un post radio ar trebui sa difuzeze in principal muzica (macar acelea care au profil de muzica) dar deseori trebuie sa schimb de prea multe ori postul sa dau de ceva unde sa pot asculta muzica, ceea ce este foarte deranjant. Nu mai discutam de muzica difuzata.

   • Corect spus,asa este.Din pacate aceste schimbari se fac si fara sa fie consultat ascultatorul…Vreti muzica sau stiri pe postul nostru?Vreti sa ramanem ChillFM cu muzica care era difuzata sau vreti stiri?Era simplu sa faca un sondaj pe post si pe pagina de net.Dar…asta e gandirea.Nu le pasa.Atunci nu-i mai ascultam.Eu asa fac.

    • Ascultatorii niciodata nu sunt consultati, modificarile se fac si se urmaresc efectele. Tot ceea ce putem face ca ascultatori, daca nu suntem multumiti, este sa nu mai ascultam postul respectiv, doar asta poate sa ii doara, scaderea audientei.