CinemaAsia – o noua televiziune de filme
In cursul sedintei CNA de astazi a fost aprobata solicitarea venita din partea societatii Diplomatic Digital SRL pentru acordarea licentei audiovizuale a serviciului de programe CinemaAsia. Licenta audiovizuala are formatul de difuzare SD si HD.

Formatul de principiu este tematic – film iar zona de difuzare va fi atat nationala cat si internationala.

Proiectul a fost prezentat in cursul altor doua sedinte CNA insa solicitarea a fost respinsa pe motiv ca nu respecta procentul minim pentru operele romanesti.

Reprezentantii postului au mentionat ca pentru CinemaAsia se doreste explorarea unei piete care in acest moment nu este foarte exploatata si sa ofere telespectatorilor filme de calitate din Asia, referindu-se la mai multe tari din Asia, nu numai China si India ci chiar si din Iran sau Japonia.

De asemenea, s-a mentionat ca publicul romanesc a fost intotdeauna interesat de productiile asiatice, a fost facuta o selectie de filme de calitate din aceasta zona si vor fi acoperite inclusiv productii din Orientul Mijlociu, filme clasice Japoneze, filme turcesti si altele. Vor fi difuzate si anime-uri pentru publicul tanar.

Dorina Rusu, membra CNA, a intrebat daca sunt deja platite in avans anumite productii deoarece filmele unor regizori foarte mari sunt, probabil, mai scumpe. Reprezentantii postului au mentionat ca nu sunt usor de gasit productiile mari insa au promis ca vor fi gasite filme de calitate.

Costul echipamentelor va fi de 23.000 de euro iar cheltuielile de productie de circa 60.000 de euro pe an. Sursele de finantare sunt revanzarea canalului catre alti operatori si publicitate.

CinemaAsia – o noua televiziune de filme
A fost refacut proiectul editorial si grila de programe, astfel incat procentele sunt acum conform legii. Solicitarea a fost aprobata in cursul sedintei CNA de astazi.

Diplomatic Digital detine si licentele audiovizuale pentru posturile Cinemaraton, ComedyEst si Medika TV. In trecut a detinut si licenta pentru CineEst insa aceasta a fost retrasa in octombrie 2021.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

11 COMENTARII

 1. „Reprezentantii postului au mentionat ca nu sunt usor de gasit productiile mari…” – Asta deoarece industria cinematografica din Asia este cel putin ciudata si o mentalitate aparte.

  Produc mult, produs prost, produc ieftin. Sunt setati preponderent pe Manga, Hentai si alte genuri asemenatoare extrem de apreciate de publicul local.

  In Asia se dezvolta un adevarat cult si pe langa el o adevarata industrie care incerca sa reproduca la scara si in viata reala fictiunea si personajele din cadrul acelor productii: decoruri, tinute, coafuri, machiaj, operatii estetice, implanturi, comportament, vorbire, etc.

  Ok, exista si productii asiatice considerate arta, filme de festival, filme inspirate din intamplari reale, filme cu subiect si predicat, filme care au locul lor in industria cinematografica mondiala, doar ca „nu sunt usor de gasit productiile mari”.

  Cand vine vorba de productii cinematografice, asiatici sunt pe treaba lor si au un stil aparte de a realiza filme. Din acest motiv productiile asiatice nu prea au priza la publicul din Europa sau America.

 2. Îmi doresc acest canal de filme în grila Digi la calitate HD dar îmi doresc să intre și canalele de filme de la Film Box și mai vreau și canalul Crime Investigații CI și celelalte canale de documentare de la Discovery

 3. Din capturile pe care le-am obținut săptămâna trecută vor fi și 5 emisiuni: Arte marțiale, Noul val asiatic, Asia festival, Orient Expres film și Țara mea, filmul. Programul pentru cursul săptămânii va fi format din filme (de la 10:00 la 18:00 și 20:00 la 02:00), seriale (de la 18:00 la 20:00 cu reluare de la 08:00 la 10:00) și emisiuni (Asia Festival ora 21:45, Orient Expres film ora 07:00 cu reluare ora 02:00 și 05:00 și Țara mea, filmul ora 06:00 cu reluare ora 03:00, Arte martiale și Noul val asiatic vor fi difuzate în Weekend). Pentru programul de weekend nu am făcut captura foto pentru că nu s-a prezentat programul de weekend.