Posturile Discovery, Animal Planet, Eurosport eliminate din grilele Orange cablu si NextGen

Posturile Discovery, Animal Planet, Eurosport eliminate din grilele Orange cablu si NextGen incepand cu 01 ianuarie 2020, dupa ce aceste posturi au iesit din grila de programe Telekom cablu.

Posturile care au fost eliminate din grilele de programe Orange cablu (in zonele in care este folosita infrastructura Telekom) si NextGen sunt: Animal Planet SD/HD, Discovery Channel, Discovery Science SD/HD, Discovery Showcase HD, Eurosport HD, Eurosport 1, Eurosport 2 SD/HD, Eurosport 360 HD, Viasat HD, DTX HD, ID Xtra SD/HD, TLC, Travel Channel HD, Food Network SD/HD.

Canalele TV mentionate mai sus au iesit din grila de programe Telekom (eliminate de pe toate platformele, cablu TV, IPTV si DTH, conform articolului publicat pe Media-Max.ro in data de 26 decembrie 2019). De asemenea, au iesit de la Orange cablu (posturile au iesit din zonele in care este inchirita infrastructura Telekom, majoritatea abonatilor Orange cablu fiind in aceasta situatie) si NextGen. Eliminarea posturilor vine dupa ce Telekom nu a prelungit contractul cu Discovery pentru a continua retransmiterea acestor canale TV.

Desi Telekom a emis atat un comunicat cat si o postare pe pagina oficiala Facebook Telekom Romania, reprezentantii Orange si NextGen nu au informat abonatii prin niciun canal de comunicare privind aceste modificari. Mai mult, posturile eliminate din grila nu au fost inca scoase din grila de cablu Orange disponibila online pe site-ul oficial, desi de obicei grila este actualizat punctual in urma unor astfel de modificari. In schimb, cei de la NextGen au actualizat grila disponibila online.

NextGen a introdus in grila posturile National Geographic HD si Nat Geo Wild HD dupa ce aceste programe au fost introduse si in grila de programe Telekom.

Reamintim ca Telekom a introdus recent in grila de programe posturile TDC SD/HD, Travel XP HD, Euronews, Viasat History HD, National Geographic HD, Nat Geo Wild HD, DocuBox SD/HD, FightBox SD/HD, Look Sport 2, Look Sport 3, Viasat Explore HD, Viasat Nature HD, calitatea SD/HD depinzand de platforma pe care au fost introduse posturile. Aceste posturi au intrat si in grila de programe Orange cablu.

O mare nemultumire a abonatilor de televiziune prin cablu Orange si NextGen o reprezinta lipsa informarilor celor doua companii in ceea ce priveste eliminarea posturilor din grila. Acest articol este publicat la cererea unor cititori Orange pentru a putea fi informati cat mai multi abonati Orange si NextGen.

Voi ce parere aveti despre eliminarea programelor din grilele de cablu Orange si NextGen? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

18 COMENTARII

 1. Traim intr-o era a comunicării și iată ce lipsuri sunt la noi. Asta inseamnă educația – lipsa de respect pentu abonați. Daca s-au eliminat aceste canale, cum stam cu plata? Plătim integral abonamentul? Nu se comunică absolut nimic. Din aceasta cauza suntem nevoiiți sa schimbăm operatorul. Va multumim… pentru ce?

  • Cei de la Telekom considera ca (re)introducerea posturilor National Geographic este suficienta pentru a suplini posturile Discovery si Eurosport scoase din grila, chiar daca posturile introduse sunt mai putine decat cele eliminate, pe langa calitate.
   Au anuntat de asemenea ca vor introduce si National Geographic People din 18 februarie 2020.

 2. Culmea, factura știu sa o trimită pe mail și sms.! Notificare pentru modificările „majore”!!! din grila de program, și aici, nu vorbim de, Manele TV, Speranța TV, București TV, etc, vorbim de Eurosport și Discovery.!!!! Eu reziliez contractul fără probleme. Abuz, lipsa notificare. Păstrați voi umplutura de programe.. Rușine. Pentru ce plătim..

 3. Bună ziua. Ce frumos și subtil!!! Acum modifica grila Discovery , pe ascuns! ce conteaza, plătitorii nu vad, și nu avem motive” săi anunțăm !! În 12 luni ați distrus toate grilele, sunt numai programe de duzina, adică multe și mizerabile! Grila de filme de acum 12 uni, era stufoasa și merita toată atenția, acum, a rămas TV1000, Paramont, TNT, Comedy Central, Axn, etc.{ TNTHD nu mai funcționează de 4 luni } Fără notificare!!! Telekom și Orange sunt praf.

  • Fupa ce ca au scos atatea canale bune acum a disparut si paramont au introdus o porcarie de canal TEENNICK, daca nu introduce animal planet di restu canalelor scoase plec de la nextgen dupa ce se termina contractul,imi poate raspunde cineva daca pot sa reziliez contractul pt ca ne-au scos canalele favorite si fara sa ne anunte??, multumesc anticipat.

   • Paramount Channel nu a fost scos de NextGen, a incetat emisia in Romania si a fost inlocuit de proprietari.
    In ceea ce priveste posturile Discovery, au fost introduse altele ca inlocuitor.
    Puteti rezilia contractul insa probabil vi se vor cere anumite sume daca inca aveti perioada contractuala.

  • Am ramas surprins sa observ ca niciun canal Discovery nu mai functioneaza. Inițial am crezut ca sunt probleme cu reteaua celor de la Nextgen. Apoi am gasit acest articol care confirma ceea ce se spune, adică lipsa de comunicare. Mai mult, au majorat si taxa abonamentului. Nu ma intereseaza alte canale de duzină, unele sunt chiar de umplutura doar sa arate bine ca număr – marketing. Cei de la Nextgen ar fi bine sa gaseasca o solutie daca vor sa-si pastreze clientii, mai sunt si alti furnizori de tv in oras.

   • Nu cred ca Telekom sau NextGen vor reintroduce curand aceste programe in grila. Va recomand sa va orientati catre un alt operator in grila caruia exista aceste posturi, daca aveti aceasta posibilitate.

 4. Asteptam clipa ca Orange să numai depinde de Telekom! Cu Telekom, Orange are numai de pierdut, sper ca în cel mai scurt timp Orange să numai depinde de Telekom!

  • Singurele modalitati prin care Orange nu va mai depinde de Telekom sunt:
   -sa-si dezvolte reteaua considerabil in cat mai multe zone, ceea ce va dura din punctul meu de vedere;
   -sa ajunga la un acord cu Telekom sa achizitioneze reteaua fixa si abonatii, avand in vedere ca Telekom sunt interesati sa plece din Romania;

 5. Incep prin a ura La multi ani tuturor…

  Cei de la Orange sunt nevoiti sa urgenteze negocierile privind preluarea retelei Telekom fix sau, sa inceapă constructia la nivel national a retelei proprii de fibra. Tin minte că la noi in MM cei de la Rds furnizau doar net in Baia Mare, iar la un moment dat sau hotarat să suplimenteze oferta si cu catv dar, cei de la canal 7 (furnizorul de cablu la acea vreme), nu au dorit sa vândă, iar cei de la digi au inceput sa construiasca in paralel si infrastructura de catv, preluand o parte din clientii catv din oras, pana la urma au cedat si cei de la C7. Cam asa ar trebui sa faca si cei de la Orange, să construiasca in paralel retea de fibra. Telekomul este pe ducă datorită managementului dezastruos. Sunt convins că în zonele unde sunt prezenti cei de la UPC-Vodafone, Digi, Orange FTTH si alti cativa mici operatori, telekomul nu mai are nici un client. P.S. O solutie ar fi si ca statul să răscumpere actiunile, telekom fiind considerat operator strategic de interes national si, cu un audit si un management bun, aceasta companie care detine o retea gigantă de fibră, realizată pe banii românilor, ar putea renaste cu sigurantă.

  • La multi ani, Paul!
   Deja au inceut sa faca asta cei de la Orange, au dat drumul la reteaua FTTH in cateva localitati, nu sunt multe (Bucuresti (cartierul Damaroaia), Pascani (jud. Iasi) si Apahida (jud. Cluj)) dar e un inceput.
   Totusi, nu sunt de acord cu rascumpararea actiunilor de catre stat, uita-te cum merge treaba in mediul public, ti-ai dori sa functioneze la fel de prost si Telekom? Daca dorim ca Telekom sa ramana un competitor in Romania atunci trebuie sa ca serviciile lor sa fie impartite intre operatorii cu experienta, conform zvonurilor acestia ar fi Orange si Digi. Daca asta s-ar concretiza, parerea mea este ca asta ar fi cea mai buna solutie. Uita-te la Orange ce grila buna au pe reteaua proprie, chiar si pe satelit, iar Digi a inceput sa isi imbunatateasca grila recent.