Cinetube devine Global News
In cadrul sedintei CNA de marti, 13 decembrie, a fost aprobata solicitarea venita din partea societatii Artfest Consulting SRL pentru modificarea denumirii si a siglei de programe serviciului Cinetube, noua denumire va fi Global News. Formatul de difuzare va fi acelasi, SD si HD, iar formatul de principiu este generalist.

Ramona Solomon, reprezentanta televiziunii a declarat in sedinta CNA ca solicitarea vine in urma schimbarii grilei de programe, impunandu-se si schimbarea numelui canalului. Nemaifiind un post de filme, denumirea Cinetube nu mai este potrivita iar schimbarea este efectuata in urma politicii de marketing.

In prezent, Cinetube este prezent in grilele principalilor operatori de televiziune prin cablu din Romania: Digi, Vodafone, Orange Romania si Orange Romania Communications. Postul se afla in lista must carry a acestui an.

Reamintim ca Artfest Consulting SRL a solicitat in luna octombrie modificarea formatului de principiu din tematic – documentar in generalist. In acea sedinta, reprezentantul postului, Codrut Toboc, mentiona ca se va modifica si denumirea postului.

Cinetube devine Global News

In sedinta in care a fost aprobata modificarea grilei Cinetube, Codrut Toboc mentiona ca vor fi difuzate in continuare documentare, se va pastra continutul cultural-istoric si nu exista interes pentru zona politica. Fiind intrebat de membrii CNA de ce se modifica formatul, raspunsul a fost ca se doreste accesarea continutului din diverse zone, deoarece a fost atins punctul maxim al televiziunii avand formatul tematic – documentar.

Solicitarea a fost aprobata in unanimitate.
Global News este si numele unei televiziuni de stiri din Canada fondate in 1994.

In aceeasi sedinta CNA au fost solicitate separat doua licente audiovizuale pentru Dinamic TV (format tematic-traditional) si Studio Plus (format tematic – informativ) insa cele doua solicitari nu au fost aprobate.

Voi ce parere aveti despre ultimele modificari aprobate pentru licenta serviciului de programe Cinetube? Considerati ca acestea sunt modificari benefice?

Update 05.01.2023: Cinetube a devenit Global News;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

14 COMENTARII

 1. La digi , in Constanta, in grila digitala este Profit NEWS HD cu banda de jos cu sigla ProfitNEWS iar in coltul din dreapta sus este sigla Prima NEWS HD.

 2. Eu nu urmaresc acest program fiind sters din grila – as fii curios care este criteriul dupa care cei dela CNA tot acorda licente de schimbare sau de emisie a unui nou program deoarece multe sunt de Umplutura

  • Criteriile sunt extrem de permisive, ca si legislatia din domeniu.

   Practic orice persoana poate infiinta un post tv, poate solicita licenta CNA, dupa care sa intre in negocieri cu operatorii de cablu. De aici si pana a intra in must-carry este doar un pas pentru ti-ai asigurat deja o oarecare audienta.

   Ca de asta tot apar posturi tv de umplutura si care fac rating 0,XX%.

  • Eu urmăresc acest post TV, precum toate posturile TV cu documentare.Când simți nevoia de cunoaștere, le urmărești. Dacă nu am timp de vizualizat, le ascult măcar și îmi desfasor activitățile curente. Avem ce învață din istorie, chiar la nivel personal. Deci nu este de „umplutură” pentru mine cel puțin. Dimpotrivă. Spre sa fiu în asentimentul multor români, cu privire la dorința de a se „îmbogăți” cultural, emoțional, social etc.