Unul dintre cele mai mari site-uri de torente a fost inchis in urma cu cateva zile iar fondatorul acestuia a fost arestat. Autoritatile din SUA au inchis site-ul KickassTorrents. Site-ul era cunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari site-uri de torente din lume, alaturi de Pirate Bay.

Kickass Torrents a mai fost inchis si in trecut, tot pe motiv ca practica pirateria in masa dar fondatorul site-ului a gasit o portita prin care justitia i-a permis sa redeschida siteul. Dupa 8 ani, site-ul a fost inchis iar de data asta definitiv. Site-ul a permis utilizatorilor sa descarce (pirateze) in mod ilegal fisiere si documente de pe internet. Continutul site-ului era diversificat. De la filme si muzica pana la jocuri si softuri pentru pc.

Pe langa site-ul principal, autoritatile au decis ca trebuie sa inchida si domeniile aferente site-ului. Astfel ca si domenii precum kickasstorrents.com, kat.ph, kickass.to, kastatic.com, kickass.so, thekat.tv și  kat.cr au fost inchise. Desi KickAss Torrent opera pe servere din intreaga lume, autoritatile au decis ca site-ul sa fie inchis in toate tarile din care era accesibil.

Chiar daca site-ul avea o gramada de reclamatii pentru drepturile de autor, acesta nu a putut fi inchis pana acum din simplul motiv ca fisierele nu erau detinute de serverele proprii ci se aflau pe calculatoarele utilizatorilor. Astfel, site-ul detinea doar legaturile catre fisierele din calculatoarele utilizatorilor.

Fondatorul Artem Vaulin a fost arestat ca urmare a nerespectarii regulilor de copyright si pentru spalare de bani.

Desi site-ul este relativ nou (2008), acesta a reusit sa depasasca Pirate Bay iar numarul vizitatorilor unici pe luna depasa numarul de 50 de milioane. Din pacate (sau fericire) inchiderea acestui site nu va rezolva problemele cu pirateria. Practic, pirateria online nu va putea fi combatuta niciodata. Autoritatile au prins un peste mare intr-o balta plina cu pesti mici.

 

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.