Clever amana intrarea in emisie Prima History si Prima Food & Travel

In acest material vom detalia cele mai interesante puncte ce s-au discutat in sedinta CNA din 29 august 2023.

Reprezentantii posturilor de televiziune si radio regional Muscel TV si Muscel FM din Campuilung au instiintat CNA ca vor schimba actionariatul.

Clever Business Transilvania a cerut prelungirea cu 6 luni a termenelor de intrare in emisie pentru posturile Prima History si Prima Food & Travel si retragerea licentelor pentru canalele: Prima Show, Prima Wild, Prima Shop 24 si Prima Traditional Music. Aceasta solicitare a fost aprobata in unanimitate. La intrebarea reprezentantilor CNA de ce se renunta la licente, reprezentanta companiei, Alina Loghin, a declarat ca se amana lansarea canalelor Prima History si Prima Food & Travel din cauza intarzierii sosirii echipamentelor si a continutului, declarand printre altele ca cele doua posturi au intrat in linie dreapta pentru lansare.

Despre cele 4 retrageri de licenta, Prima Show, Prima Wild, Prima Shop 24 si Prima Traditional Music, reprezentantul companiei a declarat ca proiectele raman in intentia companiei de a le lansa insa din cauza intarzierilor de echipamente si continut aceste proiecte au fost amanate.

Clever amana intrarea in emisie Prima History si Prima Food & Travel

Tot la acest punct, Monica Gubernat a intrebat ce se intampla cu Prima Comedy pentru ca nu respecta structura de programe avand multe reluari la ora aceasta. Iar un alt reprezentant al companiei Diplomatic Digital, cea care detine licenta Prima Comedy, Adrian Buca (director editorial), a declarat ca din toamna Prima Comedy va avea productii noi, inclusiv un nou format al emisiunii Banc Show.

Avize de retransmisie

Compania de cablu Next Star TV din Iasi va introduce in grila digitala canalele: Kanal D2, TVR Info HD, TV AS, Actualitatea TV si Next TV (video text) iar in sistem analog va introduce Kanal D2, Orizont TV si Next TV.

Comiteli Telekom din Braila va introduce in sistem digital canalele: Realitatea Plus HD, Romania TV HD, Prima Sport 1 HD, Atomic Academy, The Fishing & Hunting Channel si ETV, si elimina canalele IDA TV HD, Canal 33 si dublurile Zu TV HD/SD, TVR 1 si TVR 2 SD iar in analog introduce Prima Sport 1 SD si elimina Prima Sport 2 SD.

Operatorul DTH FreeSat a instiintat CNA ca a introdus oficial in grila canalele TVR regionale  (Iasi, Timisoara, Cluj, Craiova, Targu Mures).
Orange Romania a instiintat Consiliul National al Audiovizualului ca in Calarasi renunta la o retea dintr-o localitate (probabil a legat-o de un alt headend) iar in judetul Cluj deschide o retea intr-o localitate.

In sedinta CNA din 29 august, Global News a primit somatii publice pentru editiile emisiunilor Stirea Exacta din zilele 5, 9, 10, 11, 15 mai 2023, somatie publica privind modul de abordare a stirii Eurostat publica din emisiunea stiri din data 18.05 2023.

Pro TV a primit o somatie publica pentru stirea Tanara injunghiata de partener difuzata in cadrul Stirilor de la ora 17, in data de 31.05.2023.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  1. Ce … sa difuzeze pe prima history? Ce mari emisiuni istorice a avut prima TV? M-ai degrabă un prima series cu seriale și filme difuzate în trecut de prima TV.