CNA a anuntat lista must carry 2023
In cadrul sedintei de astazi, Consiliul National al Audiovizualului a anuntat componenta listei must carry a anului 2023.

Acestea sunt pozitiile posturilor din lista must carry 2023:

I. Servicii de programe ale societatii Romane de Televiziune destinate publicului din Romania:

 1. Romania TV
 2. Digi 24, Digi 24 HD
 3. Realitatea Plus / Realitatea Plus HD
 4. National TV
 5. B1 TV / B1 TV HD
 6. Etno TV
 7. Trinitas TV
 8. Traditional TV / Traditional TV HD
 9. Favorit TV
 10. National 24 Plus
 11. Taraf TV
 12. Kiss TV / Kiss TV HD
 13. Emi TV / Emi TV HD
 14. Orizont TV
 15. Speranta TV
 16. UTV
 17. Aleph News / Aleph News HD
 18. Euronews Romania
 19. Party Mix
 20. Magic TV / Magic TV HD
 21. Nasul TV
 22. A7 TV / A7 TV HD
 23. Music Channel / Music Channel HD
 24. Alfa Omega TV
 25. TV-AS
 26. Inedit TV
 27. Metropola TV
 28. Telestar 1
 29. H!t Music Channel / H!t Music Channel HD
 30. Moldova TV / Moldova TV HD
 31. NCN
 32. Credo TV
 33. Bucuresti TV / Bucuresti TV HD
 34. Medika TV
 35. Atomic
 36. Travel Mix HD / Travel Mix 4k
 37. Mooz Dance
 38. Cinethronix
 39. Rapsodia TV
 40. Global News / Global News HD
 41. Rock TV / Rock TV HD
 42. Exploris / Exploris HD
 43. Canal 33 HD
 44. Disco Mix
 45. IDA TV
 46. Apollonia TV
 47. 24 Mix Teleshop / 24 Mix Telesop HD
 48. Linkpress TV
 49. TeleMoldova Plus / TeleMoldova Plus HD
 50. Shop on TV HD / Shop on TV 4k
 51. Atomic Academy
 52. Melos TV

Astfel, noile posturi din lista must carry a acestui an sunt: Euronews Romania, Apollonia TV, Melos TV, Disco Mix, TeleMoldova Plus, Etno TV, Atomic Academy si TV-AS. Kapital TV si News Romania (fosta Estrada TV, a pierdut licenta) au iesit din lista.

CNA a anuntat lista must carry 2023

Serviciile de programe Atomic Academy, Atomic, Inedit TV, Canal 33 HD, Credo TV, NCN si Alfa Omega TV, incluse in lista must carry pentru anul 2023, pot fi inscrise in ofertele de programe retransmise fara a solicita acorduri de retransmisie titularilor licentelor audiovizuale, conform adreselor:

 • nr. 214/09.01.2023 transmisa de SC Perla Cluster SRL
 • nr. 216/09.01.2023 transmisa de SC Atomic Media Advertising SRL
 • nr. 227/09.01.2023 transmisa de SC Inedit TV SRL
 • nr. 302/11.01.2023 transmisa de SC Canal 33 Network SRL
 • nr. 332/12.01.2023 transmisa de SC Express Image SRL
 • nr. 373/12.01.2023 transmisa de SC Pagina Ciudatului SRL
 • nr. 636/20.01.2023 transmisa de SC Alfa Omega TV Production SRL.

Noul vicepresedinte CNA, Valentin Jucan, a propus ca Global News si Linkpress TV sa fie eliminate din lista must carry, deoarece au fost considerate ca fiind preluate fraudulos. Mircea Toma, membru CNA, a mentionat ca, deoarece posturile nu au incalcat reguli care sa le excluda din lista must carry, sa fie incluse in continuare in lista acestui an insa sa se realizeze verificarile / sanctiunile necesare. Valentin Jucan a atras atentia ca odata inclusi pe must carry, nu vor mai putea fi eliminati.

Subiectul a fost amanat la propunerea vicepresedintelui CNA pentru a fi analizat in cadrul pauzei, ulterior lista a fost aprobata.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

73 COMENTARII

 1. CÂND ÎNTRA REALITATEA HD ȘI TVR SPORT TVR FOLCLOR PRIMA COMEDY CINEMARATON HD PRIMA HISTORY TV JOB TV LA VODAFONE DIGITAL VĂ ROG FRUMOS CÂT MAI AȘTEPT

 2. Kapital tv mai mult ca sigur va fi scos din grilă, oricum s-au prostit rău ,era fain acum 3 ani când difuzau clipuri de pe tik tok, aștept link press-ul înapoi , iar etno la câtă concurență are normal că s a temut ,numai pe analogic la Digi deja mai sunt alte trei canale de populara ..nu mai zic pe digital….dupa sărbători am fost la rude mai in vârstă și am constatat că aveau tv pe etno deci inca mai e top…eu le.as sugera să treacă pe manele că acolo nu e concurenta …taraf tine același playlist 1 an 2:)) ar putea face un taraf cu manele noi iar celălalt cu manele vechi

 3. Copiii mei urmaresc zilnic online Atomic Academy si sunt f incantati de acest post tv pt copii si adolescenti. Era nevoie de asa ceva. Domnule Gorila stiti cand va intra pe cablu?

 4. Lista must carry 2023 este pentru cablu sau satelit?
  Linkpress TV este scos din grila cablu digital Digi.
  Apollonia TV, Melos TV, Disco Mix, TeleMoldova Plus, Atomic Academy și Moldova TV ce tematica au dupa prograne?

  • 1 Dupa legea CNA lista must carry este si pentru cablu si DTH. 2 De lene Digi a preferat sa scoata postul LinkPress decat sa schimbe sursa de semnal. 3 Apollonia Tele Moldova Plus Moldova tv sunt generaliste. Disco Mix Melos Atomic Academy muzica usoara si populara.

 5. Domnule Gorila nu știu ce întra din lista must carry și totuși vb de Digi ? Dacă nu mai vb nu mai vb…multi te injura pe aici..mde ce le dai satisfacție..?? Pe de o parte nu le nimerești nici tu

  • Acele persoane care ma injura isi fac norma de injuraturi. 2 Pana in noiembrie cand s-a facut reorganizarea grilei am tot nimerit. Ca sunteti dvs o persoana care vreti sa va bagati in seama fara nici un argument este alta treaba. 70% din ce am zis de-a lungul anului trecut s-a adeverit.

 6. Vedeti ca lista e greșita, ati inceput cu televiziunile publice TVR, pe care le-ati inclus in lista in primele 10 locuri, si apoi ati continuat cu televiziunile private, de la pozitia 11. Astfel, ati eliminat din lista televiziunile private de pe locurile 1-10 in ordinea audientelor..

 7. Răzvan love nature este un post premium nu poate întra în must carry…este la Digi în 4 k atenție cartela este gratis extraoptiunea costa 5 lei…și ai 3 posturi în 4 k

 8. Totuși, ce s-a întâmplat cu Kapital TV? Așa mare încredere au că vor continua să fie preluați și după ieșirea din must-carry? Vor ieși de la cabliști în secunda 2, cum s-a întâmplat cu Linkpress în 2021.

 9. La fel ca în fiecare an, îmi spun și anul acesta părerea despre acest fenomen, lista must carry
  1. Etno – nu înțeleg această intrare. Aveau deja contracte cu operatorii și erau plătiți. Puteau să facă asta în continuare și să-și mai dezvolte astfel grila. Etno e un canal bun. Mai ridică puțin de listă în sus.
  2. Euronews România-nu știu ce a fost în capul lor. Sunt deja la toți operatorii. Acest canal este mult prea bun pentru această adunătură de starvuri. Cred că este singurul canal din această listă care chiar se poate considera premium. E genial acest canal.
  3. Apollonia TV -un regional cu licență de național. Nu o să aibă prea multe de demonstrat. Va fi la audiențe la fel ca Linkpress TV și alte fenomene paranormale ce mai există.
  4. Tele Moldova+ -acest canal nu are pic de conținut național. Îl am în grilă la OROC, eu locuind în zona Moldovei. Doar au redenumit o emisiune din ,,Actualități Regionale” în ,,Actualități Naționale”, iar asta e singura modificare care s-a petrecut ca program național. Nu va fi ceva foarte wow.
  5. Disco Mix- e ok, pe formatul Magic TV sau H!T Music Channel, doar că fără pic de muzică din România, care nu cred că ar fi stricat. Cred că este printre cele mai bune canale din Trustul BestMix Media.
  6. Atomic Academy- un starv, la fel ca frățiorul mai mare. Dacă ăsta e canal de muzică dedicat adolescenților, eu sunt regina Angliei. Sincer, mi se pare mai slab ca Atomic .
  7. Melos TV-cel mai mare starv de anul ăsta. Aș zice că e din toată grilă, dar nu întrece ghena toxică , urmaș al celui mai toxic tomberon , News România, adică Global News. Parcă avea legătură și fenomenul ăsta paranormal cu tomberonul. Păcat de siglă. E chiar foarte frumoasă, pentru conținutul pe care-l au. Nu mai menționez și că grafica e fosta grafică de la Etno.
  8. TV AS- cam multe posturi de populară, dar poate va avea succes, la fel ca Tradițional TV, care a ajuns canalul nr.1 pe această nișă, sau EMI TV .

  În concluzie, față de anul trecut, grila parcă arată mai bine. Cred că această decizie mi-a fost influențată de prezența Euronews România în această grilă.

  • Etno nu mai are puterea de altădată și sunt și ei conștienți de asta. Operatorii ar putea oricând să renunțe în a mai plăti pt. retransmitere, pt. că 1. audiența e-n picaj, publicul îmbătrânit, nu degeaba au încercat ciorba cu post generalist, fără succes însă / 2. nu mai au vedete notabile / 3. sunt alte 10 posturi free care difuzează populară, în special Tradițional TV, Favorit și EMI TV care le-a luat fața. Așa că se simt mai în siguranță cred să fie free și must-carry.

   Personal, nu m-ar deranja dacă n-aș recepționa niciun post din aceste minunate 52 prostii. Lista must-carry e de la un an la altul mai lungă și mai inutilă, mai ales după poziția 20 în jos, când vorbim despre canale cu audiențe de 0.01%. Prefer să plătesc pt. 15-20 canale premium, cu conținut și imagine demne de 2023 decât mocăciuni tip TELESTAR, Rapsodia, Milos sau Atomic cu clipuri descărcate ilegal de pe YouTube, ceea ce nu credeai c-o să mai vezi.

   • Dle Cristi Atomic Academy este urmarit online de catre copiii mei de cand emite si sunt f incantati ca exista in sfarsit si pt ei un post romanesc. Aveti ceva cu românii care fac ceva pt copiiii lor? Ponegriti tot ce e românesc. De ce faceti asta? Pe cine reprezentati?

  • Urat din partea dvs ca ponegriti canale romanesti precum Atomic Academy singurul post pt copii si adolescenti! Sustineti canale straine care sa ne invete copiii sa manance gandaci si sa bea coca cola? Pe cine reprezentati? Sa va fie rusine!

 10. Vedeți că primele 10 poziții din grilă sunt dedicate altor canale. Cele TVR , deși sunt must carry, nu se încadrează în această listă, fiind așezate pe audiențe. Adică sunt 52 de canale în must carry, fără TVR. DE EX , România TV este pe Prima poziție, dar nu e pe listă.