Activare roaming Vodafone
In acest articol vom detalia modalitatile prin care putem activa roamingul international in reteaua Vodafone Romania, pentru a stii care este cea mai usoara varianta pentru a utiliza telefonia si internetul in afara tarii.

Acestea sunt toate metodele prin care putem activa roamingul pe o cartela sau un abonament Vodafone Romania:

 1. USSD – formam codul *100# – selectam ramura 4 Roaming si International si selectam Send – selectam ramura 2 Roaming si selectam Send – selectam ramura necesara activarii roamingului international; Dupa activare, daca urmam aceiasi pasi, in loc de optiunea de activare a roamingului vom avea doar ramura 1 Tarife Roaming; Aceasta metoda poate fi urmata doar daca ne aflam pe teritoriul Romaniei si avem semnal; Daca nu avem semnal atunci nu vom putea forma codul USSD;
 2. Apel la relatii cu clientii Vodafone, utilizand numarul *222, dupa prezentarea robotului telefonic rostim cuvintele activare roaming, rostim da pentru confirmare si urmam mai departe instructiunile comunicate de robot; Putem suna la relatii cu clientii Vodafone si daca dorim activarea roamingului din strainatate insa va trebui sa apelam numarul +40372022222 de pe un alt telefon, daca avem aceasta posibilitate;
 3. Din platforma online MyVodafone – accesam sectiunea Contul meu – Serviciile mele – International si Roaming;

Activarea roamingului Vodafone poate dura pana la 24 de ore, astfel incat este indicat sa efectuam pasii necesari activarii acestui serviciu din timp.

Care este cea mai rapida modalitate de a activa roamingul Vodafone?
Cele mai rapide modalitati de activare a roamingului sunt prin USSD si online in aplicatia MyVodafone, una dintre aceste optiuni ne va ajuta sa activam rapid roamingul.

Cat costa activarea roamingului Vodafone?
Activarea serviciului roaming nu costa nimic insa pentru a-l putea activa este necesar sa avem un abonament sau o optiune cu roaming inclus. Aceasta este situatia abonamentelor si optiunilor disponibile in oferta nationala Vodafone (daca va intereseaza disponibilitatea serviciului roaming pe o extraoptiune sau un abonament vechi, va recomand sa luati legatura cu reprezentantii Vodafone pentru a verifica acest aspect):

Abonamente Vodafone fara roaming: RED 6 Exclusiv, RED 9 National
Abonamente Vodafone cu roaming: RED 10, RED 14, RED Infinity 17, RED Infinity 25

Optiuni prepay Vodafone fara roaming: Oferta 5, Oferta 6, Oferta 8, Oferta 10
Optiuni prepay Vodafone cu roaming: Oferta 1 (creata special pentru roaming), Oferta 4, Oferta 15, Oferta 15 SEE, Oferta 35

Beneficiile abonamentelor si optiunilor cu roaming pot fi utilizate si in afara tarii insa minutele, SMS-urile si traficul de internet sunt limitate, astfel incat este indicat sa verificam in avans cate minute/SMS-uri/cati MB putem consuma fara generarea de costuri suplimentare.

Cat timp putem utiliza romingul Vodafone in strainatate?
Desi beneficiile nationale pot fi utilizate in afara tarii in cazul anumitor abonamente/optiuni, nu putem face acest lucru in permanenta, in cazul unei utilizari abuzive putem avea serviciul roaming restrictionat. Conform regulamentului de roaming UE 531/2012, serviciul roaming poate fi restrictionat daca pe parcursul a 4 luni consecutive se intampla cel putin una din urmatoarele:

 • daca utilizam cartela pentru apeluri, SMS-uri sau internet mobil mai mult decat in Romania
 • daca utilizam cartela mai mult in roaming decat in tara pe reteaua Vodafone Romania
 • daca avem perioade lungi de inactivitate a cartelei urmate de o utilizare exclusiva in roaming; de exemplu, daca utilizam cartela o data pe saptamana dar numai in roaming, timp de 4 luni consecutive, serviciul roaming poate fi restrictionat;
 • achizitionarea si utilizarea in roaming a mai multor cartele de catre acelasi client Vodafone;

Activare roaming Vodafone Flex
Din informatiile afisate pe site-ul Vodafone reiese ca serviciul roaming este deja activat pe abonamentul care are roaming inclus insa pentru a ne asigura de acest aspect, putem urma una dintre metodele prezentate mai sus.
Abonamentetele Vodafone Flex 7 si Vodafone Flex 9 sunt fara roaming, doar Vodafone Flex 12 este cu roaming.

Roamingul Vodafone nu functioneaza
Daca am urmat pasii necesari activarii roamingului (si suntem siguri ca s-a activat, verificand acest lucru inca din tara) insa nu avem semnal fiind in afara tarii, putem incerca sa urmam acesti pasi in speranta de a rezolva problema:

 • Inchidem si repornim telefonul – de cele mai multe ori, aceasta operatiune simpla va rezolva problema noastra; Daca am calatorit cu avionul, am oprit deja telefonul pe durata calatoriei si l-am repornit, nu are rost sa mai incercam acest lucru din nou;
 • Ne asiguram ca modalitatea de selectare a retelei este pe automat;
 • Daca pe modul automat nu avem semnal, putem cauta manual retelele si selectam fiecare operator afisat in urma cautarii; Vodafone are in fiecare tara anumiti parteneri iar serviciul de telefonie mobila va functiona doar fiind conectati pe retelele acelor parteneri; Spre exemplu, in Italia operatorul preferat este Vodafone (Omnitel) insa exista si alti parteneri precum TIM, Hutchinson 3G si Wind – serviciul roaming ne va ajuta doar in cazul conectarii pe retelele acestor parteneri;
 • Daca avem posibilitatea de a testa cartela si in alt telefon, putem incerca si aceasta operatiune;
 • Daca nu am reusit rezolvarea problemei prin pasii enumerati mai sus, este indicat sa facem o sesizare catre Vodafone – putem face online din aplicatia MyVodafone sau pe site-ul oficial Vodafone – sectiunea Asistenta – Contact, sperand ca problema va fi rezolvata in timpul sejurului nostrul; Gasiti aici mai multe informatii despre cum ii puteti contacta pe cei de la Vodafone;

Daca aveti nevoie de informatii suplimentare despre tarifele in roaming Vodafone sau intampinati probleme cu activarea/utilizarea acestui serviciu, lasati un comentariu mai jos si vom incerca sa va ajutam.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

13 COMENTARII

 1. Salut..am activat roamingul pe cartela prepaid la opțiunea roaming 4 euro însă desi pot suna și primi telefon nu pot folosi și internetul..am făcut toți pașii de mai sus..nu merge..altceva?

 2. Buna seara ,
  Am o cartele Vodafone ( 07****** ) pe care am incarcat-o astazi cu 6 eur si doresc o promotie !!! dar… nu reusesc sa o obtin de pe telefon.
  Mentionez ca sunt in Germania.
  Ma puteti ajuta ?
  Va multumesc.
  Dana

  • Buna seara,
   La ce promotie faceti referire? Daca necesita un SMS/apel catre un numar scurt, cel mai probabil nu veti putea face asta din afara tarii, acele numere scurte fiind apelabile doar din Romania.

 3. Buna ziua,

  As avea eu o intrebare.
  Daca de exemplu avem RED 9 National (fara roaming), se poate adauga pe langa el o extraoptiune cu roaming sau trebuie obligatoriu upgrade la RED 10, RED12 ?