Contact Digi RCS RDS – reclamatii si informatii
Cea mai rapida metoda de a ii contacta pe cei de la Digi (RCS & RDS) pentru a afla informatii sau pentru a face o reclamatie, poate sa difere in functie de problema pe care o avem sau situatia pentru care dorim sa ii contactam. In acest articol vom mentiona care este cea mai rapida si usoara metoda de a lua legatura cu Digi, astfel vom face economie de timp dar si de nervi.

Digi (RCS – RDS) este cel mai mare operator de servicii de telecomunicatii din Romania. Acestia ofera servicii fixe (televiziune prin cablu, televiziune prin satelit, internet fix, telefonie fixa), servicii mobile (telefonie mobila si internet mobil), servicii online (Digi Stoare (stocare in cloud), Digi Online (platforma streaming – live TV)) si energie electrica (Digi Energy).

Contact Digi RCS RDS – reclamatii si informatii – cea mai rapida metoda pentru a face o sesizare
Problemele tehnice in reteaua Digi (RCS – RDS) se pot reclama prin diverse metode (telefonic, pe e-mail, intr-un punct de prezenta) insa cea mai rapida metoda prin care putem sesiza o problema tehnica (un deranjament) este online prin formularul de contact de pe site-ul Digi Romania. Concret, accesam sectiunea Contact – undeva la mijloc avem formularul de contact unde selectam Suport probleme tehnice – alegem serviciul (televiziune prin cablu, televiziune prin satelit, internet fix, telefonie fixa, voce si date mobile) – introducem numele, prenumele, judetul, localitatea, adresa e-mail, numar de telefon, cod de client – introducem intrebarea (este bine sa oferim cat mai multe detalii care pot identifica usor problema intampinata) si selectam Trimite urmand ca sesizarea online sa fie inregistrata instant pe site-ul Digi.

Important! Toate datele solicitate pe formularul de contact online trebuie sa fie introduse corect pentru a ajunge rapid la departamentul abilitat. Completand corect acest formular de contact, sesizarea online va ajunge la departamentul abilitat de la Digi, astfel incat ne putem astepta la un timp optim de rezolvare a problemei.
De exemplu, daca selectam Suport probleme tehnice + Internet fix, sesizarea va ajunge direct la departamentul tehnic, urmand sa fie tratata direct de ei, fara sa mai treaca prin alte departamente. Insa, daca avem o problema tehnica si selectam eronat Sugestii clienti, timpul de remediere va creste considerabil.

Aceasta metoda online este foarte utila in cazul deranjamentelor legate de televiziunea prin cablu (acolo unde majoritatea sesizarilor se rezolva prin interventia unei echipe de tehnicieni) sau in cazul problemelor tehnice de internet daca suntem siguri ca problema nu este legata de dispozitivul personal.

La fel de important este si codul (ID-ul de client), pentru a se identifica rapid contractul nostru. Daca nu cunosti codul de client, il poti afla de pe orice factura Digi sau din SMS-urile/mailurile de informare.

Asadar, indiferent ca avem probleme cu internetul (nefunctional sau viteza redusa), lipsa semnal TV sau lipsa ton la telefonia fixa, cea mai rapida metoda este sa completam formularul de contact disponibil pe site-ul Digi. De asemenea, daca avem probleme cu echipamentele Digi (sau daca dorim informatii despre router, ONT, decodor sau telefon), putem completa cu incredere formularul de contact.

Contact Digi RCS RDS – reclamatii si informatii – cea mai rapida metoda pentru a solicita informatii financiare
In unele situatii, cea mai rapida si eficienta metoda nu este aceea de a face o solicitare online, un exemplu ar fi daca dorim sa aflam informatii despre facturile emise, o solicitare online poate dura mai mult iar raspunsul primit nu va fi pe e-mail (in cazul in care e nevoie de detalierea facturii, aceste informatii nu se ofera pe mail) ci telefonic. Astfel, cea mai rapida metoda de a afla aceste informatii este sa sunam la relatii cu clientii Digi (RCS – RDS).

Cat dureaza sa apelam sau sa stam in asteptare la relatii cu clientii Digi?
Este bine de stiut ca timpul de asteptare la relatii cu clientii, indiferent ca ne referim la Digi sau la orice alt operator, poate varia considerabil in functie de perioada zilei in care sunam, de numarul de solicitari sau de posibile avarii majore (caz in care este aproape imposibil sa intram in legatura cu un agent Digi). Desi robotul telefonic Digi mentioneaza un termen estimativ, exista posibilitatea ca acela sa nu fie respectat. Daca dorim sa avem mai multe sanse sa intram in legatura rapid cu un operator Digi, este recomandabil sa sunam foarte devreme sau foarte tarziu. Digi ofera asistenta telefonica non-stop, inclusiv in zilele libere legale.
Un alt sfat pentru a intra in legatura mai repede cu un operator telefonic este sa nu inchidem apelul. Unele persoane considera ca daca inchid apelul si incearca din nou, vor gasi „o linie libera” si vor intra in legatura cu un operator insa, in realitate, inchizand apelul pierdem prioritatea apelurilor aflate in asteptare si vom avea din nou o prioritate redusa. Drept urmare, daca avem nevoie sa sunam la relatii cu clientii Digi, ramanem in telefon indiferent cat este necesar, apelul nu este taxabil si putem lasa telefonul pe masa, avand modul difuzor activat.

Numar de telefon relatii cu clientii Digi (RCS – RDS)
Desi Digi are afisate numere de telefon diferite pentru fiecare situatie, inclusiv pentru fiecare judet, majoritatea numerelor de telefon sunt preluate de acelasi sistem IVR, unde apelul este redirectionat catre departamentul corect in functie de optiunile pe care le selectam prin robotul telefonic. In concluzie, ar trebui sa fie suficient sa retinem urmatoarele numere de telefon Digi:

 • 0314006422 – Digi Spania
 • 0314074077 – Digi Italia
 • 0314004401 – Digi Romania – RCS & RDS – persoane fizice
 • 0314006500 – Digi Romania – RCS & RDS – persoane juridice

Desi pe site-ul Digi sunt afisate mai multe numere, cele patru numere mentionate mai sus sunt suficiente pentru a acoperi toate problemele pe care le-am putea avea. Insa, este important sa selectam ramurile corecte atunci cand auzim robotul telefonic, altfel putem fi redirectionati catre un alt departament.
Asadar, daca va intrebati care este numarul de telefon de la relatii cu clientii Digi, puteti nota numerele de mai sus, desi sunt rare situatiile in care sa avem nevoie de mai mult de unul din cele 4 numere. De exemplu, 0314004401 acopera toate serviciile furnizate de Digi Romania pentru persoanele fizice.

Cum intram in legatura direct cu un operator telefonic?
Daca nu reusim sa navigam prin meniul robotului telefonic, la Digi putem avea foarte usor apelul transferat catre un operator, tot ce trebuie sa facem este sa apasam tasta 0 de doua ori consecutiv. Totusi, recomandam sa ascultati cu atentie optiunile indicate si sa selectati corect fiecare optiune, astfel veti avea apelul redirectionat catre departamentul abilitat.

Cat dureaza rezolvarea unei sesizari (reclamatii) Digi?
Termenul de rezolvare a unei probleme tehnice este de 48 de ore, in timp ce orice alta situatie (cerere de oferta, situatie financiara sau orice alta reclamatie care nu este de natura tehnica) are un termen de maxim 30 de zile. Bineinteles, acestea sunt termenele specificate in contract insa rezolvarea unei sesizari poate dura mai mult sau mai putin.

Cele doua metode principale de contact detaliate mai sus (prin formular de contact si prin apel telefonic la relatii cu clientii Digi) ar trebui sa fie suficiente pentru a acoperi toate situatiile pe care le-am putea avea la Digi. Insa, daca nu ne descurcam pe internet si nu dorim sa sunam la relatii cu clientii (nu dorim sa ramanem in asteptare, nu ne face placere sa vorbim la telefon sau orice alt motiv), exista si varianta de a discuta intr-un sediu Digi privind problema noastra. Majoritatea sediilor principale Digi au reprezentanti relatii cu clientii cu care putem discuta in detaliu despre serviciile lor. Aceasta metoda poate fi considerata buna daca nu intelegem aspecte legate de oferta comerciala Digi sau informatii financiare insa nu este o metoda buna pentru problemele tehnice.

Contact Digi RCS RDS – reclamatii si informatii
La Digi se pot face sesizari si prin alte metode (de exemplu, prin e-mail sau fax) insa metodele recomandate sunt cele detaliate mai sus. Totusi, daca doriti mai multe informatii despre acest subiect, puteti afla aici detalii despre cum putem face o sesizare si cum ii putem contacta pe cei de la Digi.

Nefunctionarea serviciilor atunci cand avem nevoie de ele poate fi frustrant insa, inainte de a ne varsa nervii pe angajatii Digi, ar trebui sa ne gandim la urmatoarele:

 • in aproape toate cazurile, angajatii cu care discutam nu sunt responsabili pentru problemele noastre tehnice, o defectiune poate sa intervina oricand, la orice operator si la orice echipament, nu sunt provocate intentionat de angajatii Digi iar operatorii din call center sau angajatii din teren nu stau degeaba
 • toti operatorii au probleme tehnice iar din punctul nsotru de vedere, nu exista cel mai bun operator cand vine vorba de numarul de probleme tehnice, depinde foarte mult de calitatea retelei disponibile in zona noastra iar termenul de rezolvare depinde (printre altele) de numarul de echipe de interventii disponibile in zona; daca abonatul x din zona y are probleme frecvente cu serviciile RCS – RDS, nu inseamna ca acelasi lucru il vom experimenta si noi; exista abonati care au probleme frecvente, chiar si saptamanale iar alti abonati au o problema tehnica la 5-10 ani; acest lucru este valabil la orice operator de telecomunicatii, nu doar la Digi

Voi ce parere aveti despre modalitatile de contact Digi (RCS – RDS)? Cum obisnuiti sa luati legatura cu cei de la Digi, pentru ce probleme si cat de repede se rezolva de obicei problemele voastre? Lasati un comentariu mai jos in care sa descrieti experientele avute cu acest operator.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

37 COMENTARII

 1. Buna ziua
  Am dori sa stim cit mai dureaza aceasta nerusinare de prezentare a programelor ptr.care platim!HBO nu mai prezinta nici un Film nou!!!Filmele se repeta la nesfirsit,chiar si doua zile la rind!!Serialele sint retransmise luni intregi!!Documentarele sint pur si simplu o rusine!Dar nu este de mirare atita timp cit de ani de zile „Las fierbinti“,“La Bloc“ si alte telenovele turcesti sint cap de afis!Asta este oglinda culturii romane!??Ar fi cazul sa luati masuri si sa nu ne mai terorizati cu aceste programe ieftine (ptr.care platim)

 2. Cablul si internetul merg 15 zile zile 30 pe luna, vi se pare normal? Tv nu merge de o săptămână, mintiti ca trimeteti ecipa si nu vine… Factura dc o emiteti?

 3. Bună seara, am primit un mesaj cum că solicitarea mea ar fi înregistrată, asta in condițiile in care nu mai am contract cu Digi iar la ora la care am primit mesajul eram la serviciu… (sambata ora 20:28)… Imi puteti spune despre ce este vorba? Multumesc!

  • Buna seara,
   Noi nu suntem de la Digi.
   E posibil ca persoana care a facut o comanda catre Digi sa fi lasat un numar de telefon gresit (sau operatorul sa il fi notat gresit).
   Puteti suna la relatii cu clientii Digi pentru a sterge numarul de telefon din baza lor de date, daca nu mai aveti nicio legatura cu ei.

 4. Am o mare la dvoastra .A-si dori sa achizitionez o camera web pentru supravegherea intrarii inapartament ,ce a-si dori sa o amplasez in colt afara ,langa usa apartamentului ,si v-as intreba ,daca nu cumva a-si putea s-o achizitionez de la dvoastra ,multumesc .Mentionez ca sunt abonat digi de multi ani .In speranta ca raspunsul dvoastra va fi favorabil ,multumesc frumos !

 5. Bună ziua, vă rog să-mi eliberați o factură actuală Digi . Menționez că ultima factură ce mi-ați trimis-o a fost pe 06.11.2018. Am solicitat de mai multe ori telefonic o nouă factură, de fiecare dată m-am ales doar cu promisiuni că voi primi facturile la domicili. Fac precizarea că până în prezent am achitat lunar serviciile Digi pe factura mai sus menționată cu sumele evidențiate de Digi prin SMS. Precizez că factura în cauză a devenit foarte șifonată încât nu se mai poate citi codul de bare.
  În speranța că de data aceasta voi primi facturile solicitate, vă mulțumesc anticipat !

  • Buna seara,
   Noi nu suntem de la Digi.
   Gasiti mai sus, in articol, modalitatile prin care puteti face o sesizare catre Digi.
   De asemenea, puteti activa factura electronica, pentru a primi facturile in format electronic.

 6. Buna ziua stimati parteneri,
  va informez pe aceasta cale, ca incepand cu data de 02.02.2021, am incheiat un contract tv cablu si internet prin fibra cu o alta firma concurenta dvs., contractul final fiind semnat in data de 10.02.
  Prin urmare, rog informati-va subordonatii pentru a proceda, in vederea deconectarii de la serviciile dvs.
  COD CLIENT ******, sunt fost abonat AKTA; AKTA, la acest moment, afirma ca nu mai au nici un drept asupra contractului meu, intrucat divizia AKTA, a fost preluata de dvs.

  • Noi nu suntem Digi. Pentru a rezilia contractul cu Digi trebuie sa va prezentati intr-un magazin digi, sa sunati la Relatii Clientii si sa faceti o cerere, dupa aceea vi se va da un nr de inregistrare la cererea dvs. Dupa 30 de zile de la depunerea cererii veti putea spune ca ati scapat de ei.

 7. In strada * nr.* sector * Bucuresti, cutia de rețea de pe stâlp este căzută, capacul desfăcut, la un vânt mai puternic sigur va zbura si rămânem fără semnal tv si net,rog respectuos a se remedia problema. Cu stima ***** str.* nr.* sect.*

  • Noi nu suntem de la Digi.
   Gasiti in articol, mai sus, modalitatile prin care puteti contacta serviciul de relatii cu clientii Digi.
   Daca aveti un router personal, va recomand sa verificati si fara acesta, inainte de a sesiza problema catre ei.

 8. Cum fac sa va trimit sa vedeti viteza internetului ca am facut un prinscrim si am net de 1000 si am viteza pe tel de download 4.7 si umpload 25 pingul 6 in cinditile care trebuia sa am pe tel intre 30 si 50

 9. Am de la digi internet, televiziune, telefoane.
  In general ajutorul digi este eficient, uneori este greu de contactat dar trebuie sa
  te obisnuiesti cu asta si sa suni la ore mai libere. Rar, a fost nevoie sa revin sau sa
  chem tehnician acasa, dar s-a rezolvat orice problema.
  Oamenii sunt competenti si receptivi, cele mai multe probleme le-am rezolvat condus
  de ei, telefonic. Trebuie sa ai o minima pricepere si sa nu fii nervos.
  Pot spune ca sunt multumit de serviciile digi.

  • O metoda rapida pentru a intra in contact cu Digi, atunci cand avem de facut o solicitare (nu cand avem nevoie de informatii), este prin formularul de contact online, se inregistreaza instant sesizarile catre departamentul abilitat, daca selectam ramurile corecte.

 10. Cum luam legatura n ar fi dificil,întrebarea e in cat timp si daca iti rezolva nemulțumirile,aici plătim pretul ca digi are cei mai mulți clienti, eu am făcut o sesizare ca pe decodorul pt tv satelit nu este functia EPG la jumatate din canale,raspunsul nu depinde de ei

  • Treaba cu EPG-ul este mai complicata depinde si de Digi si de o alta firma cu care Digi are contract. In Contractul respectiv este scris pentru cate canale se asigura EPG, mai multe , pe ce durata este contractul. Banuiesc ca s-a facut contract doar pentru canalele cu audienta parerea mea nu detin informatii sigure. Sfatul meu este sa cumparati in fiecare saptamana o revista de specialitate si s-a rezolvat problema. Digi are alte lipsuri de care trebuie sa se ocupe atat pe cablu cat si pe DTH.

 11. Am luat legatura prin asistenta (contul meu), prin mesenger, prin facebook, de mai multe ori 6, 7 cazuri. Prin aceste sesizari am reclamat extraoptiunea maxpack, avand in vedere ca in oferta era prevazut si cinemax 2, dar acest canal nu este prevazut nici pe grila. de la prima sesizare a trecut peste o luna dar pana acum, in afara de mentiunea ca s-a inregistrat sesizarea, nu am primit nici o solutie sau explicatie! M-am inscris si in grupul digi, sperand ca se va rezolva problema, sau cel putin o explicatie,Cu stima Zoltan (Cod *****)