Activare 4G Digi Mobil. Stim cu totii, mai ales cei care folosesc reteaua mobila a celor de la RCS-RDS ca 4G-ul in Digi Mobil mereu a fost o problema. La inceput, Digi Mobil transmitea conexiunea 4G printr-o retea ce nu le apartinea lor. Din acest motiv, ei nu puteau transmite conexiunea 4G pe o banda utilizata de marea majoritate a telefoanelor ci o banda ce se gaseste pe o gama de telefoane mai restranse.

Din fericire, RCS-RDS a reusit sa obtina licenta pentru a transmite 4G si in banda 2100 Mhz, o banda folosita de majoritatea telefoanelor mobile. Acest lucru se intampla in luna ianuarie a acestui an iar RDS continua de atunci sa transmita semnal 4G pe 2 benzi.
Ce telefoane putem utiliza (sunt compatibile) cu reteaua 4G Digi?
Daca nu sunteti siguri de un anumit model, lasati un comentariu si va vom comunica noi daca puteti sa folositi acel telefon in reteaua 4G Digi.

Pentru a functiona in reteaua 4G Digi, telefonul pe care dorim sa-l folosim trebuie sa fie compatibil cu urmatoarele frecvente (preferabil cu ambele, pentru a beneficia de reteaua 4G in toate zonele un are Digi acoperire):

 • 4G FDD 2100 MHz banda 1;
 • 4G TDD 2600 MHz banda 38;

Activare 4G Digi Mobil

Pentru activarea serviciului 4G in reteaua Digi Mobil a celor de la RCS-RDS trebuie sa urmam pasii de mai jos:
1. Apelam numarul gratuit *111# de pe telefonul pe care dorim activarea serviciului;
2. Selectam 1 -> „Contul meu” si apasam trimitere;
3. Selectam 7 -> Activeaza 4G si apasam trimitere, (Activare 4G Digi Mobil);
4. Veti primi urmatoarea confirmare: „A fost adaugata cererea de activare 4G cu numarul 00000” Veti primi raspunul prin SMS.
5. Veti primi un mesaj in care vi se confirma activarea serviciului;
6. Navigam in meniul telefonului la setari -> Carduri sim -> Setari cartela sim 1 ->Tipul de retea preferata -> LTE (recomandat).
7. Restartam telefonul iar conexiunea 4G ar trebui sa functioneze (Procesul de activare 4G Digi Mobil ar trebui sa se desfasoare relativ repede insa perioada de timp poate fluctua in functie de numarul de cereri);

Daca nu reusim activarea 4G urmand pasii de mai sus (sau daca nu avem acces la acel telefon) putem apela la serviciul de relatii cu clientii sa ne activeze 4G-ul pe cartela SIM.

Daca ati urmat toti pasii si conexiunea 4G tot nu functioneaza, este posibil ca in zona in care va aflati sa nu existe o acoperire 4G. Pentru a va asigura ca toate setarile sunt facute corect, puteti merge intr-o zona centrala si puteti observa daca conexiunea 4G functioneaza sau nu pe telefonul dumneavoastra.

In cazul in care folositi un stick de internet sau un WI-FI 4G portabil, procesul de activare 4G Digi Mobil va fi acelasi, doar ca va trebui sa introduceti cartela intr-un telefon pentru a putea urma pasii de deasupra.

In cazul in care serviciul 4G este activat si iesiti din zona de acoperire a acestuia, telefonul va comuta automat pe banda 3G, pentru a nu avea pierderi de conexiune. In acest caz, consumul de trafic se va face in functie de fiecare abonament. Din fericire, Digi Mobil este o companie ce ofera clientilor sai internet prin date mobile nelimitat. Chiar daca exista o limita, viteza de transfer se va limita si nu se va intrerupe.

Compania investeste masiv in dezvoltarea retelei de date mobile si spera ca in maxim 2 ani sa aiba o acoperire de peste 90% din teritoriul tarii noastre (un pas mare a reprezentat acoperirea retelei de metrou cu semnal 4G, avand in vedere ca in trecut Digi nu avea nici macar semnal 3G la metrou).

Digi nu are acoperire 4G in toate localitatile din Romania, de aceea este important sa ne asiguram ca in localitatea in care dorim sa functioneze serviciul 4G exista acoperire 4G, pe langa verificarile mentionate mai sus. Daca doriti sa aflati daca exista acoperire 4G intr-o localitate, lasati un comentariu.

Pe reteaua 4G functioneaza in general doar datele mobile, vocea functioneaza in continuare pe 3G. Exceptie fac telefoanele care sunt compatibile cu serviciul VoLTE la RCS – RDS, tehnologie care permite apelurile prin reteaua 4G (LTE). Pe langa faptul ca telefonul folosit trebuie sa fie compatibil VoLTE, trebuie sa aiba acest serviciu functional in reteaua Digi (de exemplu, pe telefoanele Apple – iPhone, nu functioneaza VoLTE in reteaua Digi). Daca doriti sa aflati daca un anumit model de telefon este compatibil VoLTE in reteaua Digi, lasati un comentariu.

Update 12.11.2018: De astazi putem beneficia de reteaua Digi Mobil 4G si pe cartelele prepay Digi. Modalitatea de activare 4G este aceeasi ca la abonamente. Corectie: serviciul 4G functioneaza in mod automat pe cartelele prepay Digi. Odata cu 4G, vor functiona si serviciile VoLTE si VoWIFI pe serviciile prepay de la Digi.

Daca intampinati probleme in procesul de activare 4G Digi Mobil, nu ezitati sa postati un comentariu si vom incerca sa rezolvam impreuna problema.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

415 COMENTARII

 1. Buna ziua.Am introdus simul de la digi in slotul de la MMI 3G plus (Audi A6,C7)si nu il vede. Anul trecut stiu ca il vedea.Orice alt sim introduc(Orange,Vodafone)este vazut.Ce pot face?Multumesc.

 2. Am cumpărat un telefon din China și funcționează în rețeaua 4gLTE când setez telefonul la date mobile îmi apare numai Digi 2 g nu și 3 g sau 4gLTE.Ce sa fac?

 3. Am primit mesaj ca am depasit traficul de internet in reteaua 4g iar acum am 3g chiar daca am platit factura, trebuie sa astept pana in noiembrie cand imi vine 4g-ul? 🙁

 4. Bună ziua nu imi funcționează apelurile 4 g pe tel Samsung galaxi s21. Suna greu iar atunci când suna persoana pe care o su nu poate sa îmi ras etc…..

  • Buna ziua,
   Va referiti ca nu functioneaza VoLTE (apelurile efectuate prin reteaua 4G) sau toate apelurile sunt cu probleme? Cum este semnalul in zona in care va aflati? Se intampla la fel indiferent de adresa unde sunteti? Se intampla cand apelati mai multe persoane sau doar cu o persoana?

 5. Nu îmi merg deloc datele 4G . Merge netul foarte greu . Am apelat la serviciul *111# și îmi spune ca opțiune este deja activa . Dar am doar 2G, 3G și LTE . Merg foarte greu …Ajutor !🙏🏻

  • LTE este reteaua 4G, deci pe aceasta retea ar trebui sa functioneze corespunzator. Verifica la *111# daca este activa limitarea de viteza, nu cumva sa se fi depasit traficul lunar, caz in care viteza se reduce drastic.

 6. Buna ziua, am un modem 4g wifi cu sim.Dupa ce am introdus simul și alimentez .Îmi apare în wifi situl Bifez site introduc parola aflata pe modem, dar nu are internet. Va rog sa-mi transmiteți ce sa fac. Mulțumesc anticipat.