Cruciadele – serie documentara Viasat History
Postul de televiziune Viasat History va difuza pe 1 iulie un serial documentar interesant numit The Crusades / Cruciadele (2012) care prezinta razboiul de 200 de ani dintre crestini si musulmani pentru controlul Tarii Sfinti.

Documentarul Cruciadele va fi difuzat din 1 iulie, de la ora 22. In acest documentar, telespectatorii vor vedea dovezi si marturii ale martorilor oculari si interviuri contemporane din cele doua lumi, crestina si islamica. Documentarul a fost filmat in diverse locatii din Orientul Mijlociu, Africa de Nord sau Europa unde s-au gasit arhive. Vom vedea filmari facute la Moscheea Aqsa din Ierusalim si o manastire izolata din Venetia unde s-au descoperit artefacte si manuscrise rare.

Serialul documentar Cruciadele are trei parti, iata ce vom vedea in cele trei episoade:

Episodul 1 –  In primul episod vom vedea povestea Primilor Cruciati care au mers 3000 de mile prin Europa pentru a recuceri orasul Ierusalim de la Islam. Primii Cruciati au indurat foamete, boli, au avut parte de batalii grele si toate acestea pentru un tel comun, acela de a recupera orasul sfant. Se spune ca primii cruciati nu erau deloc violenti, doctorul Asbridge afirma ca acestia aveau de gand sa renunte la jumatatea expeditiei.

In al doilea episod vom vedea o poveste detaliata despre o a treia cruciada si despre conducatorii acesteia. A treia cruciada a fost condusa de Richard Inima de Leu, regele Angliei si puternicul sultan Saladin, unificatorul Islamului. Aceasta poveste din episodul doi este realizata dupa  relatari ale martorilor oculari si inregistrari contemporane. Din aceste dovezi, doctorul Asbridge va contura modul desfasurarii luptei pentru Tara Sfanta. Aceste batalii i-a ingenuncheat chiar si pe Saladin si pe Richard Inima de Leu.

Cruciadele – serie documentara Viasat History

In ultimul episod (cu numarul 3) telespectatorii vor afla ca finalul Cruciadelor nu a avut loc in Ierusalim asa cum s-a crezut initial, ci in Egipt. Doctorul Asbridge sustine ca un infricosator razboinic sclav din stepele ruse a fost cel care a pus capat soartei cruciadelor. Aceste afirmatii ale doctorului au fost facute pe baza noilor dovezi arheologice dar si pe afirmatiile martorilor oculari.

Serialul documentar Cruciadele este alcatuit din 3 parti, durata fiecarei parti este de 60 de minute iar pe IMDb a obtinut nota 7.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.