Digi si Adrian Tomsa cumpara Telekom Romania Mobile
Conform unui anunt publicat de Digi la Bursa, Digi Romania si Clever Media Network (societatea detinuta de Adrian Tomsa) vor achizitiona operatorul Telekom Romania Mobile in una dintre cele mai importante tranzactii din domeniul telecomunicatiilor din ultimii ani.

Achizitia ar urma sa se faca prin intermediul companiei de investitii West Network Invest SRL care este detinuta de Adrian Tomsa (75%) si Digi Romania (25%), urmand sa detina 99,9999994% din Telekom Romania Mobile Communications de la Hellenic Telecommunications Organization SA.

In acelasi comunicat, Digi anunta ca intentioneaza ca Telekom sa opereze in continuare ca operator independent in Romania.

Detinatorul Telekom Romania Mobile si-a exprimat cu mult timp in urma interesul de a scapa de domeniul telecomunicatiilor din Romania si, desi au fost vehiculate mai multe nume in ceea ce priveste cumparatorii, operatorul de servicii mobile va fi achizitionat de o companie detinuta de grupurile Digi si Clever Media.

In ceea ce priveste West Network Invest, compania a fost infiintata in 2013 insa nu figureaza cu venituri raportate sau cu angajati pana in 2022 inclusiv.

Digi si Adrian Tomsa cumpara Telekom Romania Mobile

Tranzactia are nevoie de aprobarile institutiilor statului insa toate tranzactiile majore in care au fost implicati reprezentantii Digi au fost aprobate. Cel mai mare operator de telecomunicatii preluat de Digi este Akta.

Reamintim ca OTE a vandut Telekom Romania Communications (operator care furniza atat servicii fixe cat si mobile) catre Orange Romania, societatea vanduta devenind Orange Romania Communications. Incepand cu 1 iunie 2024, Orange Romania Communications va fi absorbita de Orange Romania.

Voi ce parere aveti despre aceasta tranzactie si cum credeti ca se vor schimba serviciile furnizate de Telekom Romania Mobile? In prezent, principalii operatori de servicii mobile din Romania sunt Digi, Orange, Vodafone si Telekom, considerati ca finalizarea acestei tranzactii ar putea rasturna balanta din domeniul telecomunicatiilor?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

12 COMENTARII

 1. Se cam stia, in piata, despre interesul Digi in a prelua Telekom Mobile, doar ca ambele entitati au mers pe burta.

  Pe langa acordul Consiliului Concurentei, mai este nevoie si de acordul Comisiei Europene pentru ca tranzactia sa poata fi finalizata, asa cum s-a intamplat in cazul Vodafone – UPC sau Orange – Telekom Fix.

  • Telekom va ramane va fi exact cum a fost Orange Comunication. Digi a cumparat Telekom Mobile pentru ca au acoperire mai buna ca antene teritoriale. Deci Digi le va folosi antenele.

   • Sa speram ca nu…Mai bine trec pe semnal si barand direct Digi decat sa se repete magaria cu Orange si Orange Comunications…Pentru ca Orange n-a facut decat sa scape de clienti, de magazine, de angajati, de canalele de sport…Bine nu va fi, pentru ca de undeva Digi trebuie sa-si scoata banii, la fel cum face si Orange cu fostul Romtelecom…Si aici doar anagajatii actuali si clientii vor avea de suferit…

    • Chiar si așa…. stii reclama Tazz… „n-ai tupeu?” ….. Esti in capitalism, nu-ți convine ceva, ai dreptul să-ți schimbi operatorul oricând dacă….. nu ești in perioadă contractuală 👍🏻

   • Deja am trecut la Orange Romania pe abonament Fun6 redus la 3 euro pe 2 ani, în curând îmi vine simul Orange,dacă aprobă Telekom că renunț la ei.

   • https:www.bugetul.ro/s-a-terminat-pentru-digi-rcs-rds-blocaj-impus-de-consiliul-concurentei-in-cazul-preluarii-telekom-romania-de-catre-compania-lui-zoltan-teszari/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2aHLKdQU5zb65cO4Hc4NfWmKd56AvbMD4BLutbRsp450Lu8vkm68Fu7ks_aem_AbWh4NMpKq3ZRbESAMRh8UcGCGV6JNkmoeDS2wwVvrRjBaQYQeQt8bwKH3SJ9ZpGpSAd_xnlKPItmjy9bX6xlro5https://www.bugetul.ro/s-a-terminat-pentru-digi-rcs-rds-blocaj-impus-de-consiliul-concurentei-in-cazul-preluarii-telekom-romania-de-catre-compania-lui-zoltan-teszari/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2aHLKdQU5zb65cO4Hc4NfWmKd56AvbMD4BLutbRsp450Lu8vkm68Fu7ks_aem_AbWh4NMpKq3ZRbESAMRh8UcGCGV6JNkmoeDS2wwVvrRjBaQYQeQt8bwKH3SJ9ZpGpSAd_xnlKPItmjy9bX6xlro5

    Care e adevărul pana la urma?