Cum setam doar deblocare faciala/amprenta?
De ce trebuie sa mai folosim pinul sau desenul de deblocare atunci cand am setat ca deblocarea sa se faca prin amprenta?

Multi utilizatori ne intreaba de ce este nevoie sa mai introduca codul pin sau modelul de deblocare pe telefoanele Android, daca acesta este setat sa se deblocheze cu amprenta sau cu sistemul de deblocare faciala.

Se pare ca sistemul de operare Android solicita automat o deblocare prin pin sau cod de deblocare dupa ce timp de 72 de ore s-a folosit doar amprenta. Motivul pentru care s-a recurs la aceasta actiune este mai mult ca sigur o masura in plus de securitate.

Totusi, perioada difera de la un model de telefon la altul si se pare ca sunt telefoane care nu solicita deloc cod de deblocare.

Cum setam doar deblocare faciala/amprenta?
O alta masura de siguranta este si solicitarea pinului sau codului de acces la restart insa aceasta masura de securitate este optionala si nu o recomand (punctul meu de vedere). Iata de ce: Daca de exemplu pierdem telefonul si acesta este gasit dupa cateva ore (descarcat si inchis) iar cel care il gaseste are intentii bune, acesta nu-l poate porni pentru a astepta ca cineva sa sune. In concluzie, persoana care gaseste telefonul pierdut nu il poate returna chiar daca isi doreste acest lucru. Daca pinul de pornire nu este introdus corect, telefonul nu se conecteaza la retea.

Codul/modelul de deblocare ar fi solicitat pe unele modele in perioade de timp diferite, nu neaparat la 72 de ore dintr-un alt motiv. Acesta ar fi faptul ca serviciul System UI se restarteaza in fundal iar Androidul stie ca trebuie sa ceara codul de deblocare la pornirea aplicatiei System UI.

Din pacate, aceasta masura de siguranta nu se poate dezactiva sau elimina fiindca face parte din sistemul de operare si aparent, este foarte enervanta pentru multi utilizatori. Personal nu cred ca pe telefonul meu mi s-a cerut vreodata codul pin dar e posibil sa-l fi introdus temporar din vagi motive.

Daca intampinati probleme cu telefonul sau cu codul pin/modelul de deblocare, nu ezitati sa postati un comentariu in campul de mai jos si vom incerca sa va oferim ajutor. Totodata puteti impartasi cu noi, tot in campul de comentarii, experienta pe care ati avut-o cu Android.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

17 COMENTARII

  • Salut,
   Poti incerca o revenire la setarile din fabrica insa se vor sterge informatiile salvate in memoria telefonului si va trebui sa cunosti adresa e-mail Google si parola configurate pe telefon.

 1. Buna ziua am un telefon am bagat un model si amprenta din pacate modelu nu mai al stiu,deschid telefonu cu amprenta,am vre-o sansa sa scap de model fara sa resetez telefonu?Multumesc

  • Buna ziua,
   Din cate stiu, nu este posibil, mai mult e posibil ca dupa o anumita perioada de timp sa va ceara modelul de deblocare chiar daca telefonul nu a fost resetat. Stiind modelul de deblocare se poate seta amprenta insa invers, nu.
   De exemplu, mie imi cere constant modelul de deblocare la vreo 3 zile.
   Va recomand sa salvati datele importante din telefon rapid, pentru a evita situatia in care aveti nevoie de o resetare generala. De asemenea, in urma resetarii o sa va ceara si adresa e-mail Google si parola configurate pe telefon.

 2. Bună ziua! Eu am un telefon Wiko Y80 și scrie că pot seta amprentă dar nu știu cum și nu îmi dă nici instrucțiuni…Am căutat prin telefon cu speranța că aș găsi ceva dar nu găsesc nimic. Îmi puteți spune cum pot adăuga amprentra?

  • Buna ziua,
   Wiko Y80 nu are senzor de amprenta, daca ar fi avut, se vedea clar pe spate senzorul (pe fata, pe display, au telefoane mult mai performante decat acesta, deci este exclus sa aiba acolo).
   Unde scrie ca puteti seta amprenta?

  • Buna ziua,
   Daca nu cunoasteti modelul trebuie sa faceti o revenire la setarile din fabrica (hard reset) insa trebuie sa cunoasteti adresa e-mail si parola Gmail configurate pe telefon.

 3. salutare. detin un huawei p9 simplu. il deblochez prin amoprenta. dar la un interval de timp imi cere si un cod de deblocare. exista vreo posibilitate sa intru in telefon chiar si la service. am codul trecut in note.
  multumesc

  • Salut Cosmin,
   Nu poti schimba aceasta setare, la un anumit termen, 72 ore daca nu ma insel, este cerut codul de deblocare ca metoda de securitate. Metodele de deblocare prin cod/model sunt mult mai sigure decat metoda de deblocare prin amprenta. De exemplu, unele banci nu permit semnarea platilor mai mari de o anumita suma prin amprenta, doar prin codul PIN.