Cupa Laver la Eurosport in urmatorii 10 ani
Postul de televiziune Eurosport a anuntat ca va transmite timp de 10 ani (2021-2031) competitita Laver Cup. Aceasta competitie de tenis masculin va fi transmisa anul acesta de Eurosport in perioada 24 septembrie- 26 septembrie. Eurosport va asigura transmisia acestei competitii in toata Europa, inclusiv Romania.

Primul meci al competitiei va incepe vineri la ora 20. Prima editie Laver Cup a avut loc in 2017 si a fost lansata de compania Team 8 (companie de sport si divertisment). Cofondatorul companiei este Roger Federer iar competitia poarta numele lui lui Rod Laver, castigator a 11 titluri majore de tenis. Anul acesta Cupa Laver se va desfasura in Boston.

Mod de desfasurare Laver Cup: doua echipe de tenis cu cate 6 jucatori si o rezerva, echipa Europei si restul lumii. Cele 2 echipe sunt conduse de capitanii legendari Bjorn Borg (capitanul echipei Europei) si John McEnroe (capitanul echipei restul lumii). Capitanii celor 2 echipe selecteaza jucatorii care vor intra pe teren in cele 3 zile in care se desfasoara competitia.

Componenta echipelor din acest an este detaliata mai jos.
Echipa Europei: Danil Medvedev (Rusia), Stefanos Tsitsipas (Grecia), Alexander Zverev (Germania), Andrei Rublev (Rusia), Matteo Berettini (Italia), Casper Ruud (Elvetia) si rezerva Feliciano Lopez (Spania).

Echipa restul lumii: Denis Shapovalov (Canada), Diego Schwartzman (Argentina), Felix Auger-Aliassime (Canada), Reilly Opelka (SUA), John Isner (SUA), Nick Kyrgios (Australia) si un jucator rezerva.

Cupa Laver la Eurosport in urmatorii 10 ani

Cupa Laver se desfasoara pe parcursul a 3 zile, in fiecare zi se joaca cate 4 meciuri de tenis: 3 de simplu si un meci de dublu. Sistemul de joc este 2 din 3 seturi. Al 3-lea set va fi un fel de tiebreaker pana la 10 puncte. In primele 2 zile, toti jucatorii vor juca cel putin un meci de simplu. Echipa castigatoare trebuie sa acumuleze 13 puncte. Fiecare victorie inseamna: vineri – 1 punct, sambata – 2 puncte, duminica – 3 puncte. O echipa poate castiga 24 puncte iar echipa castigatoare este aceea care aduna 13 puncte. In caz de egalitate intre cele 2 echipe (12-12), duminica se poate juca un meci de dublu decisiv (al 5-lea meci al zilei).

Anul acesta Cupa Laver este la a 4-a editie si se desfasoara in Boston. Locul de desfasurare a Cupei Laver se stabileste prin rotatie (un an in Europa, un an intr-un oras dintr-o tara din afara Europei. Cupa Laver se desfasoara in fiecare an la 2 saptamani dupa US Open si se poate juca pe terenuri acoperite sau in sali.
Eurosport apartine companiei Discovery Network.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.