Realitatea Plus va intrerupe temporar programul si risca sa intre in insolventa
Postul de televiziune Realitatea Plus a primit saptamana trecuta doua lovituri importante pentru viitorul sau ca televiziune. Aceste lovituri au fost date de CNA si UPFR. In acest material vom detalia ultimele informatii despre Realitatea Plus.

In sedinta de joi, 11 mai, Consiliul National al Audiovizualului a sanctionat postul de televiziune Realitatea Plus cu intreruperea emisiei timp de 10 minute. Ministrii Sorin Grindeanu si Sebastian Burduja au reclamat postul Realitatea Plus la CNA pentru faptul ca in cadrul mai multor editii ale emisiunilor Deschide lumea si Culisele statului paralel li s-au adus acuzatii care nu au fost probate de catre moderatori sau invitati.

Sanctiunea se va aplica in data de 18 mai, de la ora 19 iar pana la ora 19:10 pe ecran va aparea un text cu sanctiunea data de Consiliul National al Audiovizualului. Mihaita Avram, reprezentantul postului Realitatea Plus, a declarat in fata CNA ca postul i-a contactat pe cei doi ministri pentru a putea sa isi spuna opinia in cadrul acestor emisiuni insa acestia nu au dorit sa intervina in emisiuni.

Conform CNA-ului, la baza deciziei acestei sanctiuni de oprire a emisiei timp de 10 minute sta incalcarea articolului 3 alin. 2 din legea audiovizuala 504/2002. Articolul e al 2-lea din legea 504/2002 si mentioneazaca ca toti furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa asigure informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corespunzatoare a faptelor si evenimentelor pentru a favoriza libera formarea a opiniilor.
Realitatea Plus a incalcat si Codul de reglementare a continutului audiovizual art. 64 si 67.

Realitatea Plus va intrerupe temporar programul si risca sa intre in insolventa

O alta lovitura primita de Realitatea Plus o reprezinta faptul ca Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania – Asociatia pentru Drepturile Conexe a depus in instanta o cerere de deschidere a procedurii de intrare in insolventa impotriva societatii Geopol International, firma care detine licenta postului Realitatea Plus. Cererea de deschidere a procesului de intrare in insolventa a fost depusa de catre UPFR pe 9 mai.

Pe 24 martie anul acesta, UPFR a castigat un proces de incuviintare executare silita. Primul termen de judecata pentru intrarea in insolventa a firmei Geopol International din dosarul 14212/3/2023 va avea loc la Tribunalul Bucuresti in data de 14 septembrie 2023.

Reamintim ca Realitatea Plus a preluat emisia postului Realitatea TV dupa ce postului Realitatea TV nu i s-a mai prelungit licenta de catre CNA si astfel Realitatea TV s-a inchis pe 30 octombrie 2019. Realitatea Plus se afla in grilele de baza ale celor mai mari operatori de cablu, iptv si dth din tara.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

16 COMENTARII

  1. …sa le inchida pe toate…lanseaza stiri false in spatiul public sa atraga cat mai mult auditoriu…e nevoie de o restructurare in toate televiziunile…

  2. Am și eu o întrebare, totuși de ce se cere insolventa, nu scrie nicăieri pe nici un site de ce UPFR cere insolventa firmei care detine realitatea, oricum de mult am încetat sa mai urmăresc acest canal de stiri(era ok cu mulți ani în urmă), oricum cum au spus și alți dacă realitatea sportiva sau realitatea star îs pe alta firma atunci vor continua acolo deși atunci vor trebui sa aibă aprobarea CNA pentru schimbarea continutului programului și a numelui poate, ma gândesc

  3. Din partea mea „daca tot ze spune ca exista libertate de exprimare” posturile de stiri oricare ar fi ele ca… sunt din Ucraina, Rusia, Turcia, SUA, romenasti, unguresti… bla bla blaaa… nu ar trebui sa fie cenzurate…. intre acele posturi si cei „victimizati” chestia sa se rezolve in instanta … nu la CNA sau alte instituții care nu au de a face cu justitia. ADEVARUL exista in instanta nu în LICENȚĂ.

  4. Intre realitatea starV si global news nu este aproape nicio diferenta…. realitatea inca mai există că vrea sistemul sa arate ca este „inca” NU neeee_deranjează „sistemul” si trebuie sa ne conformam daca la alegeri votam cu „coooara”. Am vrut capitalism, sa-l pooopam corespunzător… ce ne recomanda?…. „vocea si talentul” (brigada diverse).

  5. Stați relax, nu este prima data cand postul Realitatea mai are un „starV” de rezerva. A mai făcut-o in trecut când de la realitatea tv au ajuns realitatea plus si….. au toate sansele sa ajunga realitatea „starV”.