Google Maps vine cu o functie noua si anume distribuirea in timp real a locatiei tale oricarui prieten vrei. Acest lucru inseamna ca ii vei putea arata iubitei tale geloase locatia ta in oricare moment din zi. Aceasta noua functie va fi disponibila in urmatoarea actualizare a aplicatiei Google Maps.

O optiune asemanatoare este disponibila deja pe aplicatii de mesagerie si socializare precum Whatsapp, Telegram, Viber, Facebook insa ceea ce aduce in plus Google este faptul ca, odata ce ai permis accesul, persoana respectiva te poate urmari pe harta in timp real.

Lasand la o parte faptul ca in acest fel iti poti impaca iubita geloasa, functia este extrem de utila pentru urmarirea traseului copiilor. Poti vedea cand ajunge si cand pleaca de la scoala.

Pe langa faptul ca poti sa-ti distribui locatia in timp real, Google Maps mai permite si distribuirea timpului pana ajungi la destinatie. De exemplu, daca esti prins in trafic si ai intarziat la o intalnire, poti trimite timpul estimativ pana la finalul traseului.

Dsitribuirea locatiei se poate face cu oricine. Iti poti distribui locatia catre orice numar de telefon mobil. Acest lucru este un plus fata de Facebook de exemplu unde persoana trebuie sa fie in lista de prieteni. Totusi, pentru a putea folosi aceasta functie trebuie sa ai un cont activ de Google insa celor care le oferi accesul la locatie nu au nevoie de cont.

Functia este creata pentru utilizatori, spune Google insa, din cate se pare, marele gigant a ajuns dintr-un motor de cautare in asistentul nostru personal ce stie totul despre noi. Avand in vedere ca Google stie ce mancare ne place, ce locuri preferam, unde avem locul de munca, cand trebuie sa ne intoarcem acasa etc., acesta va afla de acum inainte si in ce loc suntem in fiecare moment din zi. Nu zic neaparat ca acesta este un lucru rau fiindca, la cum evolueaza lucrurie, vom avea publicitate online atat de bine targetata incat Google va sti exact de ce avem nevoie.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.