Tutorial root LG L40, L70, L90, G2 Mini

Atentie!!! Tutorialul este strict informativ iar daca doriti rootarea telefonului, o faceti pe riscul si raspunderea dumneavoastra. Garantia se pierde daca telefonul detine root.

Pentru inceput aveti nevoie de un cititor de carduri si bineinteles, de un card micro sd.

Pasul 1:

Introduceti cardul in cititor iar cititorul in portul usb de la pc. Formatati cardul ca si ext2. Pentru a face acest lucru aveti nevoie de softul MiniTool Partition Wizard pe care-l gasiti aici. Ca o mica paranteza, la formatare trebuie sa selectati neaparat ca partitie primara (primary) si nu logica (logical) fiindca telefonul nu va citi cardul corect.

Pasul 2:

Descarcati de aici arhiva update.zip dupa care o copiati pe cardul sd (formatat la pasul 1 ca si ext2). Pentru a face acest lucru aveti nevoie de softul Ext2Fst tool pe care-l gasiti aici (este nevoie de versiunea .exe, care se instaleaza si nu de versiunea arhivata).

Deschideti acest softulet, selectati partitia ext2 de pe card, click dreapta, alegeti Ext2 Management, debifati „mount read-only” si bifati „automatically mount via Ext2mgr”. Aveti in imaginile de mai jos 2 exemple.

Folositi explorer pentru a copia arhiva update.zip pe cardul dumneavoastra.

Pasul 3:

Instalati toate driverele LG (daca nu le aveti deja instalate) pentru a putea accesa telefonul din pc.

Pasul 4:

Descarcati de aici arhiva ADB si extrageti-o pe desktop.

Pasul 5:

Activati functia usb debugging pe telefon. Pentru a face asta trebuie sa urmati calea:  Settings – General – Developer options – USB debugging si bifati-o. Daca aceasta functie nu este disponibila, urmati calea Settings – General – About phone – Common – Software info si apasati consecutiv (de mai multe ori) pe Build number. Veti fi notificati ca functia USB debugging este disponibila.

Pasul 6:

Conectati telefonul la PC (veti fi intrebati daca acceptati USB debugging pe acel pc, bifati yes). Deschideti folderul ADB de pe desktop, tineti apasat butonul shift -> click dreapta -> Open command window here.

Pasul 7:

In terminaul cmd deschi introduceti urmatoarele linii:

adb devices

Aceasta comanda va va arata dispozitivele atasate. Daca nu va este atasat niciun dispozitiv, atunci driverele nu au fost instalate corect.
Tot in terminal introduceti linile urmatoare:

adb shell
reboot recovery

Daca pasii au fost facuti corect, telefonul se va restarta in „recovery mode„. Introduceti cardul si scoateti cablul usb din telefon. Navigati prin meniul „recovery” cu ajutorul tastelor de volum si butonului de power (volum +/- navigare sus/jos iar power = select).

Pasul 8:

In meniul „recovery” alegeti „apply update from external sdcard” dupa care selectati „reboot system now„. Telefonul se va restarta si va fii rootat.

Daca ati urmat corect pasii de mai sus, telefonul ar trebuie sa detina drepturi de administrator. Pentru orice problema nu ezitati sa scrieti un comentariu mai jos.

Sursa: Forum XDA Developers 

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.