Datele in roaming din Ungaria gratuite la Digi
Digi (RCS – RDS) are in continuare o oferta promotionala activa conform careia traficul de date efectuat in roaming in Ungaria in reteaua Digi Mobil este considerat trafic national.

Astfel, cand ne aflam pe teritoriul Ungariei cu roamingul activ si efectuam trafic de date mobile in reteaua Digi Mobil, nu suntem tarifati suplimentar asa cum se intampla in cazul altor tari, iar traficul este consumat din cantitatea de trafic lunara. Exista o limita in acest sens insa una foarte mare, 50GB pe luna. Traficul de date in Ungaria este considerat national doar fiind conectati in reteaua Digi Mobil Ungaria (HU).

Aceasta oferta a fost lansata initial in luna august 2019 insa a fost prelungita de mai multe ori, ultima prelungire fiind pana pe 31 august 2020. Aceasta informatie este disponibila pe site-ul Digi Romania – sectiunea Roaming – dupa cum urmeaza:

Digi este singurul operator major de telecomunicatii din Romania care a primit permisiunea ANCOM de a tarifa traficul de date in roaming, justificand aceasta solicitare prin tarifele foarte reduse.

Datele in roaming din Ungaria gratuite la Digi
Tariful practicat de Digi pentru datele mobile efectuate in roaming in tarile UE/SEE este 0.0017 euro/MB, TVA inclus. Astfel, pentru 1024 MB (1GB), vom plati 1.74 euro. Comparativ cu alti operatori din tara, tariful este avantajos daca vom efectua o cantitate redusa de trafic (la alti operatori trebuie sa activam o optiune cu roaming separata pentru a avea acces la serviciile mobile in strainatate). Acestea sunt optiunile cu roaming oferite de alti operatori:

  • Orange – de la 10 euro pe luna (abonamentul Fun 10, avem 20GB trafic de date dintre care 4.80GB se pot folosi in roaming, minute si SMS-uri nelimitate in roaming in tarile SEE, 300 minute internationale)
  • Vodafone – de la 1 euro pe luna, putem utiliza 0.48GB trafic de date
  • Telekom – de la 12 euro pe luna (abonamentul Mobil 10, minute si SMS-uri nationale nelimitate, 4GB trafic de date utilizabili si in roaming, 200 de minute internationale catre SEE/Zona 1)

Vom actualiza acest articol daca oferta va mai fi prelungita si dupa 31 august 2020.

Voi ce parere aveti despre costurile in roaming pentru cei 4 operatori majori din tara, care operator considerati ca prezinta cele mai mari avantaje pentru nevoile voastre? Lasati un comentariu mai jos.

Update 26.10.2020: Aceasta promotie a fost prelungita pana pe 31 decembrie 2020;

Update 15.12.2020: Oferta a fost prelungita pana la finalul lunii februarie 2021;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

8 COMENTARII