De ce se sterg automat aplicatiile de pe iPhone?

De ce se sterg automat aplicatiile de pe iPhone? – este o intrebare pusa destul de frecvent de catre utilizatorii incepatori iPhone care au constatat ca aplicatiile sunt dezinstalate automat.

Incepand cu iOS 11, Apple a implementat o functie prin care aplicatiile sunt eliminate automat daca ramanem fara spatiu de stocare, aplicatiile incluse in acest proces fiind cele nefolosite de mai mult timp. Functia prin care aplicatiile de pe iPhone se sterg automat se numeste Offload unused apps (Optimizare aplicatii neutilizate) si se poate gasi in Settings – iTunes & App store sau in Settings – General – iPhone Storage.

Functia Optimizare aplicatii neutilizate nu este activata din oficiu (by default), drept urmare ar trebui sa fie sterse automat aplicatiile doar daca am activat noi aceasta functie insa putem lua in calcul activarea din greseala a functiei. Aceasta functie nu ar trebui sa ne afecteze in mod negativ in cazul in care aplicatiile eliminate inca sunt disponibile in App Store.

Aceasta este o functie diferita de Allow app deletion caz in care, in situatia unui update major, aplicatiile vor fi dezinstalate si reinstalate.

De ce se sterg automat aplicatiile de pe telefoanele cu Android?
In cazul in care intampinam o astfel de situatie pe un telefon cu sistem de operare Android, putem exclude o astfel de setare, informatiile detaliate mai sus sunt disponibile doar pentru dispozitivele care ruleaza iOS 11. Daca pe telefonul cu Android sunt eliminate automat aplicatiile, exista posibilitatea sa ruleze un virus pe telefon, caz in care recomandam scanarea telefonului cu un program anti-virus.

Daca situatia este in continuare aceeasi desi nu gasim niciun virus, putem incerca o revenire la setarile initiale (stergerea generala a datelor) daca nu este o operatiune complicata in cazul nostru (toate datele salvate in memoria telefonului se vor sterge in cazul unei resetari generale).

In concluzie, eliminarea automata a aplicatiilor ar trebui sa se intample doar in anumite cazuri, doar pe dispozitivele iPhone cu minim iOS 11 si doar daca avem functia Optimizare aplicatii neutilizate activa. Daca aceste conditii nu sunt indeplinite atunci trebuie sa luam in calcul existenta unui virus pe telefon (desigur, doar daca am exclus posibilitatea de a avea o alta persoana acces la telefonul nostru).

Daca intampinati probleme in privinta functiei Offload unused apps (Optimizare aplicatii neutilizate) sau daca doriti informatii suplimentare, lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII