Vodafone taie semnalul 2G incepand cu aprilie 2015

Vodafone vine cu o schimbare importanta din punct de vedere al infrastructurii din Romania, confirma ca vor restrictiona semnalul 2G incepand cu aprilie 2015, astfel incat persoanele care utilizeaza telefoane numai 2G (GSM), vor trebui sa le schimbe cu un telefon care suporta 3G.

A fost pusa in derulare si o campanie conform careia clientii Vodafone (momentan, persoanele juridice) sunt contactati de catre reprezentantii companiei si sunt informati despre aceasta modificare, urmand sa aiba inlocuite terminalele 2G (gratuit) cu noi telefoane prin intermediul carora sa se poata folosi in continuare serviciile Vodafone. Un lucru bun este ca noile telefoane vor fi trimise prin curier la domiciliul clientului, astfel evitand deplasarea in unul din punctele de prezenta ale companiei britanice.

Totusi, reprezentantii companiei Vodafone sunt destul de retinuti in ceea ce priveste aceasta noua modificare (cel putin anagajatii din Call Center, de la Relatii cu Clientii nu cunosc inca aceste informatii), drept urmare inca nu cunoastem exact care este motivul pentru care ar putea interveni aceasta modificare. Gurile rele sustin ca ar fi din cauza parteneriatului de roaming national dintre Vodafone si RCS-RDS, parteneriat in urma caruia atat Vodafone cat si restul operatorilor din tara au pierdut foarte multi clienti in favoarea companiei Oradene (in 2014 cele mai multe portari au fost catre Digi, aproximativ 250.000 de abonati). Totusi, destul de putin probabil sa fie acest motiv, deoarece RCS-RDS deja a oprit roaming-ul national in multe orase majore din tara datorita faptului ca si-au imbunatatit reteaua proprie 3G.

Insa, daca se hotarasc sa taie complet semnalul 2G (atat 900 mHz cat si 1800 mHz), atunci ar putea fi o problema destul de mare, deoarece in continuare un numar considerabil de clienti folosesc in continuare telefoane numai 2G (de exemplu, telefoanele pentru seniori – pentru varstnici – sunt numai 2G). Pierderea acestor clienti, impreuna cu campaniile agresive Digi Mobil si omniprezenta din punct de vedere publicitar a celor de la Telekom le-ar putea aduce mari probleme oficialilor Vodafone.

Personal, cred ca in cele din urma vor renunta doar la banda 900 mHz/2G, ramanand functionala 1800 mHz/2G. Revenim cu detalii in momentul in care vom avea informatiile complete in privinta acestor modificari, inclusiv modelele de telefoane care se vor inlocui, ce modele ni se vor oferi, in ce conditii, etc.

Update: Oficialii Vodafone confirma: Nu va mai fi disponibila frecventa 900 mHz pe 2G, mai exact spectrul de frecventa 2G (900 mHz) se va muta pe spectrul de frecventa 2G (1800 mHz). Se va incepe si o campanie de inlocuire a telefoanelor care functioneaza doar in 900 mHz (Samsung E1050, Samsung E1150 si Samsung E1170, pentru moment) cu modelul Samsung E1190. Aceste lucruri vor fi disponibile atat pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII