Dezactivare Telemetrie Windows.
Telemetria in Windows este o functie ce colecteaza mai multe tipuri de date si le trimite catre Microsoft. Motivul invocat de Microsoft pentru folosirea acestei functii este acela ca datele sunt colectate doar pentru a diagnostica posibile probleme si pentru a mentine sistemul de operare sigur si actualizat.

Telemetria vine activata prestabilit in Windows iar la unele versiuni ale sistemului de operare aceasta nici nu exista posibilitatea de a fi dezactivata din setari. De exemplu, doar in versiunea Enterprise si Education exista optiunea de a dezactiva aceasta functie. Toate celelalte versiuni (precum Pro sau Home) nu au disponibila aceasta optiune.

Pentru a dezactiva functia de colectare a datelor este nevoie sa mergem in start, selectam „settings” si sa tastam „Diagnostic & feedback”, dupa care selectam „Diagnostic & feedback settings” din lista de rezultate afisate.

La „Diagnostic data” vom selecta „Basic: Send Only info about your device, its settings and capabilities and whether it is performing propertly”.

Dezactivare Telemetrie Windows.
Prin metoda prezentata mai sus am dezactivat doar o parte a acestei functii. Pentru a o dezactiva complet va trebui sa modificam o optiune in „Local Group Policy Editor”.

Pentru a dezactiva complet functia de telemetrie va trebui sa deschidem „RUN” (tasta fereastra+R apasate in acelasi timp) si sa tastam „gpedit.msc” urmat de tasta enter. In urma acestei actiuni, s-a deschis o fereastra unde va trebui sa dam dublu click pe urmatoarele fodere (partea stanga): Computer Configuration -> Administrative Template -> Windows Components -> Data Collection and Preview.

disable telemetry windows 10

Dublu click pe Allow Telemetry si acolo selectam disable, urmat de tasta Apply.

Acestea ar fi setarile ce trebuiesc facute pentru a dezactiva aceasta functie care colecteaza date. Optiunea ce este disponibila in „Local Group Policy” este disponibila in mai multe versiuni de Windows.

Voi ce parere aveti despre colectarea datelor in vederea diagnosticarii si a mentenantei. Sunteti de acord cu astfel de functii? Nu ezitati sa postati un comentariu in campul dedicat de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

5 COMENTARII

  1. Că să scăpați de dracia aia cu telemetria, la instalarea windows să nu aveti internetul conectat, să nu vă pună să faceți cont de microsoft pentru aplicatiile lor. Când va cere conexiune internet dati „treci peste” sau skyp 😉