Activare hotspot Digi Android / iPhone
In acest articol vom mentiona informatii despre functia hotspot disponibila pe smartphone-uri si cum se poate activa / dezactiva pe diverse telefoane, atat pe modele disponibile in oferta Digi dar si achizitionate din alte surse.

Functia hotspot este disponibila pe majoritatea smartphone-urilor (toate modelele de smartphone-uri lansate in ultimii ani au aceasta functie) si permite conectarea altor dispozitive la date mobile cu ajutorul smartphone-ului. Practic, permite utilizarea telefonului ca un router / hotspot wireless.

Primul pas pentru a putea utiliza telefonul ca hotspot este sa ne asiguram ca serviciul de internet (datele mobile) sunt functionale. In reteaua Digi, pentru a configura internetul trebuie sa configuram profilul de internet, la majoritatea telefoanelor acest lucru se poate face in submeniul Nume puncte de acces, unde trebuie sa adaugam un APN nou:

Nume: Digi
APN: internet (pentru abonament) / ppinternet (pentru cartele prepay)

Activare hotspot Android

Pe sistemul de operare Android, functia poate fi gasita in diverse locuri, in functie de modelul telefonului si a versiunii de Android. Spre exemplu, pe un Xiaomi Mi 9T Pro, pe Android 11 (MIUI 12.5.1), aceasta functie se poate gasi in Settings – Portable hotspot. Aici putem activa functia hotspot dar si seta diverse optiuni (setare parola, securitate hotspot, etc). Dezactivarea functiei hotspot se poate face urmand aceiasi pasi.

Activare hotspot iPhone (iOS) Digi, Orange, Vodafone, Telekom

La dispozitivele Apple (iPhone / iPad, care ruleaza iOS) in afara de a avea datele mobile functionale, trebuie sa efectuam urmatoarele operatiuni.

  1. Activam functia hotspot urmand acesti pasi (setarile pot sa difere putin in functie de versiunea iOS): Settings – Mobile data – Personal Hotspot – On
  2. Configuram APN-ul operatorului Digi in setarile hotspot-ului dupa cum urmeaza: Settings – Mobile data – Mobile data network – in sectiunea Personal hotspot introducem la APN: internet (daca avem abonament) sau ppinternet (daca avem cartela prepay)

Activare hotspot Digi Android / iPhone

Asadar, pe dispozitivele Apple trebuie sa mai facem o setare pentru a avea functia hotspot functionala cu date mobile. Deoarece multi abonati Digi nu cunosc acest lucru, se intampla des sa nu poata fi folosit telefonul ca hotspot.

Acest ultimul pas pentru telefoanele iPhone trebuie facut si daca folosim un alt operator, majoritatea abonamentelor celorlalti operatori principali folosesc urmatorul APN:

  • Orange: net
  • Vodafone: live.vodafone.com
  • Telekom: broadband

In concluzie, urmand pasii de mai sus ar trebui sa functioneze functia hotspot indiferent de operatorul de date folosit (Digi, Orange, Vodafone, Telekom) si indiferent de sistemul de operare rulat pe telefonul vostru (iOS sau Android). Daca intampinati probleme cu utilizarea acestui serviciu, lasati un comentariu mai jos mentionand ce model de telefon aveti, ce sistem de operare, ce operator si ce pasi ati urmat.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU

  1. Am luat de la Digi in 24 de rate 3 portari de telefoane si… nici un telefon nu are functii restricive din soft. Telefoanele au fost la liber, nu am avut restricții de soft pana să-mi expire perioada contractuala. Fac hotspot simplu