TVR1 HD si TVR2 HD se lanseaza in noiembrie

TVR1 HD si TVR2 HD se lanseaza in noiembrie – cele doua posturi se vor lansa la inceputul lunii noiembrie conform declaratiilor lui Nicolae Voican in fata membrilor CNA, in aceeasi perioada cu inchiderea canalului TVR HD.

TVR1 HD va intra pe feed-ul TVR HD iar TVR2 SD si TVR2 HD vor fi in simulcast din 03 noiembrie 2019. TVR2 HD va incepe sa emita zilele urmatoare insa pana pe 03 noiembrie vor fi difuzate doar promo-uri, conform PaginaDeMedia.ro. Astfel TVR2 HD nu va avea acelasi program cu TVR2 SD pentru o perioada de 10 zile, ulterior fiind in simulcast.

Astfel, TVR1 HD va inlocui feed-ul TVR HD iar TVR2 HD va fi lansat ca un nou program. Motivul inchiderii TVR HD a fost mentionat ca acest program nu mai are un scop avand in vedere lansarea programelor in format HD, TVR1 HD si TVR2 HD. Desi planurile initiale ale conducerii TVR erau sa transforme televiziunile TVR in canale HD pana la sfarsitul anului 2018, se pare ca modificarile se vor face cu un an intarziere, la inceputul lunii urmatoare.

In anul 2017 sub conducerea Irinei Radu, intentia reprezentantilor TVR era de a transforma canalul TVR HD intr-unul de sport, ideea fiind agreata de multi telespectatori conform comentariilor lasate de catre cititorii Media-Max.ro, insa aceasta intentie nu s-a concretizat incepand cu venirea la conducere a Doinei Gradea.
Doina Gradea a declarat urmatoarele, conform comunicatului pus la dispozitie azi pe site-ul oficial TVR:

TVR face pasi importanti catre viitorul industriei TV. Tranzitia completă a canalelor TVR 1 şi TVR 2 la emisia de inalta definitie este o etapa fireasca in evolutia televiziunii publice, rezultat al investitiilor din ultimii ani in tehnica şi in infrastructura.

Telespectatorii vor putea urmari programele favorite – de la emisiuni informative si sportive, pana la documentare, divertisment, filme şi seriale – la o calitate vizuala de exceptie”.

Conform unor zvonuri interne, TVR2 HD ar urma sa intre in grila de programe Digi (RCS – RDS) pe data de 01 noiembrie 2019. Voi ce parere aveti despre lansarea programelor TVR1 HD si TVR2 HD la inceputul lunii noiembrie?

Update 31.10.2019: TVR 1 HD a inlocuit TVR HD; TVR 2 HD a intrat in grila de programe UPC pe pozitia 178; Le multumim lui Mihai, Gorila si IONEL05 pentru ponturi;

Update 01.11.2019: TVR 2 HD a intrat astazi si in grila de cablu Digi (RCS – RDS);

Update 03.11.2019: TVR1 HD a inlocuit feedul TVR HD de astazi; TVR2 HD a inceput sa emita in grilele in care a intrat deja, Digi si UPC; TVR 2 HD a intrat si in grila de programe NextGen;

Update 04.11.2019: TVR2 HD a intrat in grila de programe Akta; TVR2 HD a intrat si in grila de programe iNES; TVR2 HD a intrat tot astazi in grila de programe Telekom IPTV;
TVR2 HD se gaseste de astazi si in grila de programe Telekom si Orange cablu; Ii multumim lui Radu Marian pentru confirmare;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

62 COMENTARII

 1. Astazi, 04.11.2019 am verificat pachetul transmis de Radiocom in sistem digital terestru (DVBT-2) (emitatorul din zona Valcea), TVR HD a fost inlocuit de TVR1 HD. In schimb nu apare TVR2 HD, doar TVR2 (sd), alaturi de celelalte transmise anterior.

  • Buna ziua,
   Am mutat comentariul pe articolul dedicat, desi acel articol este mai vechi si la acel moment au fost puse in asteptare negocierile, se pare ca au fost reluate recent, vom discuta acolo despre aceste posturi.

 2. De la ora 0 până mâine dimineață la 06 TVR 1 SD și TVR HD vor avea revizie tehnica. Este posibil că de la 06 dimineața TVR HD să devină tvr1 HD .

 3. Daca vor fi mai putine reclame fata de ProTV si Antene am sa le bag pe pozitiile 1 si 2. Din moment ce s-au pregatit atat, suna promitator materialul ce il vor difuza !

  • Cate reclame sunt pe variantele sd ale tvr 1 si 2 atatea vor fi si pe variantele hd. Tvr-urile au mai putine reclame fata de pro antena pentru ca tvr nu intrerupe filmul sau serialul pentru reclame cum fac posturile comerciale.

 4. Din punctul meu de vedere ar fi fost o mutare buna daca pastra TVR HD si il reprofila in sport redenumind-ul TVR Sport HD.

  Sau ar fi fost si mai interesant daca repetau miscarea din 2008, in care au lansat TVR HD cu ocazia Euro 2008 si lansau TVR 4K cu ocazia Campionatului Mondial de Rugby sau sa il lanseze in perioada urmatoare pentru Olimpiada si Euro 2020.

  Poate vreau prea multe, poate nu!
  Pentru ca televiziunea publica este sustinuta din bani publici vreau sa fie ca si celelalte televiziuni publice (BBC, Rai, France Tv), unde sa ai un program pentru sport, pentru filme, pentru documentare/cultural. Dar pentru astfel de initiative TVR-ul trebuie reorganizat din temelii. Slabe sanse! 🙁