Digi – cea mai buna acoperire la metrou
Conform unui comunicat remis de ANCOM catre media-max.ro, Digi Romania (RCS & RDS) ofera cea mai buna acoperire la metrou.

Masuratorile au fost efectuate anul trecut pentru operatorii Digi, Orange, Vodafone si Telekom Mobile, reprezentand pe harta aproximativ 9.600 de puncte la metrou, astfel se pot deduce urmatoarele procente pentru acoperirea tunelurile aferente liniilor de metrou:

  • Digi: 90% acoperire
  • Orange: 88% acoperire
  • Vodafone: 87% acoperire
  • Telekom Mobile: 66% acoperire

Desi primele trei locuri se afla la mica distanta unele de altele, Digi conduce topul avand cea mai buna acoperire la metrou, cu doar 2 procente peste Orange si 3 procente peste Vodafone. Telekom Mobile are cea mai slaba acoperire la metrou din operatorii mentionati.

Acoperirea totala a retelei de metrou din Bucuresti ajunge astfel la 99%, considerand acoperirea tuturor operatorilor. In statiile de metrou acoperirea este foarte buna, conform masuratorilor ANCOM. Masuratorile au fost facute cu echipamente portabile pe ambele sensuri ale magistralelor.

Cristin Popa, directorul executiv ANCOM a declarat ca obiectivul anului acesta este de a largi aria masuratorilor, pe langa masuratorile efectuate la nivel national ce includ zone cu roaming involuntar, acoperire si traseele metroului, se doreste a se masura si semnalul pe infrastructura cailor ferate.

Rezultatele masuratorilor pot fi vazute pe aisemnal.ro, care prezinta acoperirea serviciilor de voce la nivel national pe o harta unde putem vedea nivelul de semnal 2G, 3G si 4G pentru operatorii mobili activi din Romania.

Tot pe platforma online lansata de ANCOM, utilizatorii pot vedea acoperirea serviciilor mobile din anii trecuti (2019 – anul lansarii platformei aisemnal – 2020 si 2021).

Un alt aspect important il reprezinta vizibilitatea pe harta a localitatilor in care poate exista roaming involuntar, fiind gasite peste 298.500 de puncte in care exista riscul roamingului involuntar.

Voi ati testat serviciile mobile la metrou? Daca da, ce experienta ati avut si la ce operator? Lasati un comentariu in sectiunea de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

  1. De ani buni la metrou Digi are cel mai bun semnal, in tunel mai ales ca acolo e problema…Bv! Asteptam insa noua conexiune 2,5GB pe lan! Hai Digi ca se poate! Stie cineva ceva de asta, cand,cum?

    • Era vorba de metrou aici…ganditi-va ca in unele sate nu exista nici curent electric sau cablu tv la noi in minunata noastra tarisoara.Bine ca aveti 3G macar…e ceva.Eu chiar imi tin mobilul setat pe 3G si nu pe 4G nu m-a dat pe spate asta, nici in Bucuresti in unele zone semnalul 4G nu are acoperire totala.