Digi – lider la portabilitate si in 2020
Conform bilantului de portabilitate emis de ANCOM, Digi este liderul numerelor portate in retea pentru anul 2020, atat pentru numerele mobile cat si pentru numerele fixe.

Pe segmentul mobil, Digi a avut in total 377.536 numere portate in retea.
Urmatoarele locuri sunt ocupate de Telekom Romania Communications – compania la care Orange a cumparat pachetul majoritar de actiuni (141.795), Vodafone (133.158), Orange (125.633), Telekom Romania Mobile Communications – compania care va ramane la OTE (95.375), Altii (22). Asadar, Telekom, Vodafone si Orange au fost intr-o stransa competitie privind ocuparea locului 2, Digi ocupand fara probleme primul loc.

55% din totalul numerelor portate (peste 870.000 de numere) sunt abonamente mobile. Din 2008, anul in care a fost lansat serviciul de portabilitate, au fost portate aproximativ 7.3 milioane de numere.

In ceea ce priveste numerele de telefonie fixa, primul loc este ocupat tot de RCS – RDS cu 34.014 numere portate, fiind urmati de Orange (13.671), Vodafone (12.792), Telekom Romania Communications (4.899), GTS Telecom (3.200) si Altii (3.091). Orange a reusit sa ocupe locul 2, cel mai probabil fiind un factor important extinderea retelei Orange si ofertele foarte avantajoase lansate in anumite zone.

Digi – lider la portabilitate si in 2020
Astfel, Digi isi pastreaza pozitia de lider al serviciului de portabilitate in ceea ce priveste numerele portate in retea. Anul acesta au fost portate 411.550 numere in reteaua RCS – RDS, o crestere semnificativa fata de 2019 cand au fost portate 372.311 in reteaua Digi.

Este bine de stiut ca portarea unui numar in alta retea este gratuita insa presupune rezilierea abonamentului la operatorul curent, astfel incat este necesar sa fim atenti in vederea emiterii unor posibile taxe juste de despagubire, in special daca a fost achizitionat un telefon in rate.

O conditie obligatorie pentru portarea numarului in alta retea este ca numarul sa fie pe acelasi nume in ambele retele. Se pot porta cartele prepay pe abonament si viceversa.

ANCOM mentioneaza ca in 2020 au fost primite 211 sesizari legate de portabilitate.
Voi ati portat un numar de telefon in alta retea anul trecut? Daca da, cum a decurs intregul proces de portare?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

9 COMENTARII

  1. Bună tuturor! În acest link am observat că Vodafone este pe primul loc în România, ca număr de abonați. en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_mobile_network_operators_of_Europe

    • Vorbesti în necunoștință de cauză dacă te referi la Digi Mobil. Umblu des cu masina prin tara că sunt sofer profesionist și în ultimii 2 ani am văzut o îmbunătățire a semnalului de la o zi la alta, în sensul că acolo unde erau zone fara semnal merge brici 4G și 2Gul lor iar unde am nevoie de date mobile cu 3 dungi la semnal în 3G niciodată ni mi-a picat internetul acolo unde 4G ieșea din acoperire.

    • Orange România acoperea cu servicii de voce mobilă un procent de 98,27% din totalul populației, Vodafone Romania – 98,16%, RCS&RDS – 98,02%, iar Telekom România Mobile Communications – 97,25%. Acestea sunt datele oficiale comunicate de ANCOM, după ce au fost efectuate măsurători de specialitate. Diferența de acoperire dintre Digi și primul loc este infimă.