Digi va prelua clientii Media SUD
Furnizorul de servicii quad-play Digi (RCS & RDS) a ajuns la un acord pentru achizitia abonatilor inca unui operator local de servicii de telecomunicatii, Media SUD.

Media SUD ofera servicii de televiziune si internet fix in mai multe localitati din mediul rural al judetului Teleorman. Dupa modernizarea retelei clientilor Media SUD (operatiune efectuata pentru majoritatea operatorilor locali preluati de Digi), atat pachetele oferite cat si grila de programe vor fi cele din reteaua Digi.

Pentru persoanele fizice, acestea sunt pachetele de TV si NET oferite de Media SUD:
-Internet (28 RON/luna, TVA inclus): viteza maxima download/upload de pana la 100 Mbps;
-Televiziune analogica – CATV Baza (24 RON/luna, TVA inclus): 85 de programe TV;

Pentru persoanele juridice, avem urmatoarele pachete de internet:
-IP dinamic (40 RON/luna): viteza maxima download/upload de pana la 100 Mbps;
-IP static (50 RON/luna): viteza maxima download/upload de pana la 100 Mbps;

Digi ofera in prezent pachetul Analogic la 26 de lei pe luna oferind pana la 60 de canale TV. Totusi, daca avem un televizor cu receptor DVB-C, vom receptiona si posturile din pachetul Digital, aproximativ 141 de canale TV.

Media SUD SRL detine si postul de televiziune local Media SUD Alexandria (program disponibil de mai mult timp in grila analogica Digi din judetul Teleorman). Pe langa reteaua proprie si Digi, Media SUD TV Alexandria se poate vedea si in reteaua NextGen. De asemenea, site-ul Sport SUD si postul Radio 1 Alexandria erau detinute de aceasta companie insa au fost inchise.

Digi va prelua clientii Media SUD

Reamintim ca Digi a preluat in ultima perioada mai multi operatori locali/regionali, printre care mentionam Expert NET (clientii acestei companii au reclamat numeroase privind nefunctionarea serviciilor, posibil din cauza procesului de modernizare a retelei), Start Net, Lyl TV Sistem.

Media SUD SRL a primit in 2013 o somatie publica de la CNA privind lipsa avizului de retransmisie a peste 19 canale TV. Media SUD nu a primit amenda, fiind prima abatere in anul respectiv.

Voi ce parere aveti despre preluarea serviciilor Media SUD de catre Digi? Considerati aceasta tranzactie un avantaj pentru clientii Media SUD?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

14 COMENTARII

 1. Am fost la media sud tr iar acum ne-a preluat DIGI ….vrem programele care le-am avut discovery sci-fi axn black white spin fine living tv1000 ….tvhustler sa scoata prostiile de canale de sport 7 la numar …sa introduca si de filme adulti 2-3 cum au pus 7 de sport sou 5 de desene animate pt copii o mare prostie……sper sa se rezolve pana la urma

  • Nu se va rezolva nimic, ati fost trecut pe grila celor de la Digi si asa va ramane. Discovery Sci-Fi nu e in grila Digi insa AXN Black, AXN White, AXN Spin si TV1000 ar trebui sa fie daca aveti un televizor cu receptor DVB-C.
   Posturi de adulti nu sunt in pachetul de baza insa puteti activa pachetul Adult (costa 1 leu pe luna) si veti receptiona programul SuperOne.

 2. Rcs a preluat o parte din abonatii media sud prin vanzarea de abonati a unui actionar. Rcs nu „razbea” pe cei de la media sud in localitatile preluate. RCS ul avea infrastuctura de fibra aprox 1 an si jumatate si nu reusisera sa ia abonati. De aici „disperarea” lor de a incerca pe toate caile.. Exemplu. Nici in Ramnicul Sarat nu au reusit sa-l bata pe furnizorul local de servicii catv si net.

 3. E ok, firma preluată fiind infimă că pondere pe piața de cablu și internet de la noi. Important este însă cel puțin 3 jucători mari pe aceasta piață, care sa asigure o concurență reală, în avantajul abonaților pe care îi dispută.

 4. Ia mai preluat DIGI o dată în 2010.
  Eram abonat Media Sud atunci.
  Media Sud a întins fibră în tot județul Teleorman și jumătate din județul Giurgiu, dar, cu echipamente împrumutate de la DIGI; astfel în schimbul datoriei DIGI a preluat toți abonații Media Sud.
  După 1 ani Media Sud și-a luat jumătate din clienți înapoi și a reapărut firma de telecomunicații Media Sud Alexandria; DIGI a luat orașele municipii de județ (Alexandria, Turnu Măgurele, Zimnicea și Roșiorii de Vede) și localitățile care înconjoară aceste orașe, iar Media Sud a rămas cu orașul Videle și localitățile din jurul orașului (din Teleorman) și orașele Ghimpați și Mihăilești și localitățile din jurul acestora (în Giurgiu).
  Ținând cont că patronul Media Sud este Ciorobescu, șeful poliției din Teleorman nu se știe cum se va termina tranzacția; în urmă cu 10 ani a reușit să ia jumătate din rețea înapoi de la DIGI.
  Dacă se va face această tranzacție au doar de câștigat abonații Media Sud.

   • DIGI a preluat și zona rurală din jurul orașelor menționate mai sus.
    Practic DIGI a luat 75% din Teleorman din jurul celor mai mari orașe și celor de la Media Sud le-a dat sfertul rămas din Teleorman și ce aveau în Giurgiu.
    Orașele mai rurale (că să mă exprim mai pe înțeles); orașe foarte mici cu câteva blocuri în centru (în Ghimpați este un singur bloc).