TikTok a postat primul raport de transpareta.
Cei de la TikTok au lansat primul raport de transparenta al acestora. Mai exact, pe 31 decembrie, chinezii de la TikTok au postat pe blogul acestora un articol in care aratau cererile trimise de ficare tara in parte, pentru stergerea continutului si accesarea datelor personale ale utilizatorilor. Tara mama a acestora, China, lipseste din acest raport. ByteDance, compania ce detine aplicatia, nu a inregistrat nici o cerere de la Partidul Comunist Chinez, in prima jumatate a anului 2019.

Startup-ul s-a „bucurat” de o verificare amanutita asupra relatiilor sale cu China, astfel, aceste stiri au aparut in urma unui an dificil pentru acestia. In urma cu cateva luni, in septembrie, cei de la The Washington Post au spus ca TikTok cenzura continutul pentru protestele prodemocratice in Hong Kong. Cei de la TikTok, au negat in totalitate spusele acestea, insa Guvernul American a cerut probe de securitate.

In urma acestor probe, Comitetul pentru Investitii Straine al Statelor Unite (en: CFIUS), acuza ByteDance ca fiind o amenitare, iar existenta aplicatiei TikTok era subreda. Ba mai mult, ByteDance era pe cale sa fie fortata sa vanda aplicatia. Cea mai recenta stire, are ca prim plan Armata Americana. Aceasta isi obliga soldatii sa nu foloseasca aplicatia deoarece era considerata un „atac cibernetic”.

Raportul prezentat de catre TikTok arata ca legile ale Statelor Unite, fortau agentiile ce lucrau cu TikTok sa obtina acces la datele utilizatorilor si sa dea jos cotinutul ce viola legile Statelor Unite. Totalul cererilor? Statele Unite au trimis catre TikTok, 79 de cereri pentru a accesa datele utilizatorilor si sase cereri pentru a da anumit continut jos.

TikTok a postat primul raport de transpareta. In proportie de 86%, cererile de acces la datele utilizatorilor au fost acceptate, iar compania a blocat sapte conturi. Daca cererile facute de americani vi s-au parut ca au fost multe, tineti-va bine. India a reusit sa ajunga la 107 cereri pentru accesul la datele utilizatorilor si 11 cereri pentru a da un anumit continut jos. In ambele tari, America si India, aplicatia TikTok este exterm de populara. In China, aplicatia este „tinuta in priza” de catre Douyin.

Inca si pentru noi este surprinzator de ce China nu este in fruntea calasamentului, in ceea ce priveste cenzurarea continutului. Spunem asta deoarce, un raport al organizatiei Freedom House o intituleaza pe China ca fiind „tara cu cel mai mare abuz al libertatii pe internet”.

Intitularea este mult mai accentuata deoarece, in noiembrie cei de la The Verge au postat un articol. Iar in acel articol spunea faptul ca utilizatorii chinezi, ce locuiau in America, aveau conturile de WeChat blocate sau restrictionate , deoarece vorbeau despre alegerile electorale din Hong Kong. Acestia aveau conturile blocate chiar daca voreau cu alti americani.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.