Cum conectezi un stick 3G la tableta/telefon prin PPP Widget 2

Conectarea unui stick (modem) 3G la un dispozitiv ne este utila in special la tabletele care au doar wi-fi (nu sunt 3G), pentru a putea utiliza internetul mobil oriunde dorim, fara sa fie nevoie sa ne aflam in aria de acoperire a unui router (hotspot) wi-fi.

Pentru a putea reusi aceasta conexiune, este obligatoriu ca dispozitivul pe care il folosim sa fie rootat.

In primul rand trebuie sa accesam Google Play/Android Market pentru a descarca aplicatia gratuita PPP Widget 2. In continuare, conectam stickul nostru 3G la dispozitiv prin intermediul cablului OTG. Mai departe, accesam widget-urile terminalului nostru, selectam PPP Widget 2 si il plasam pe desktop, pentru a putea incepe efectuarea conexiunii.

Dupa ce am introdus stickul in cablul OTG, statusul widget-ului se va schimba in „Disconnected”. Selectam pe widget optiunea „Configure” iar apoi „Edit current sim profile”. Aici trebuie sa introducem setarile pentru internet mobil, in functie de furnizorul de la care avem cartela SIM pentru internet.

Pentru operatorul Digi Mobil, trebuie sa introducem la Profile Name: Digi si la APN: internet. Restul setarilor raman nemodificate. In final, selectam pe widget optiunea „Connect” iar in momentul in care s-a conectat, statusul widget-ului PPP Widget 2 va fi „Connected!”.

Daca nu se conecteaza din prima incercare, dupa ce am selectat „Configure” bifam optiunea „Disable mobile subsystem while connected”.

Daca doriti setarile pentru internet pentru alti operatori de telecomunicatii, lasati un comentariu.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

29 COMENTARII

 1. Am un stik deladigi conectat la un router tp-linc si se blocheaza dupa 5-10 ore trebuie sa il scot si sa il introduc si mai merge 10 ore si tot asa din ce cauza?

 2. Salut la o navigatie auto cu android 8.0 am descarcat aplicatia PPP Widget 2 am introdus modemul huawei E3276 cu sim orange in usb-ul de la navigatie se aprinde dar nu se vede modemul{modenul nu a fost gasit} ce ma sfatuiesti sa fac.Multumesc

 3. Salut. Am incercat sa ma conectez cu stick-ul la o tableta cu android 6. Merge totul, se conecteaza (scrie connected!) dar se schimba imediat din culoarea albastru deschis in albastru inchis si nu functioneaza, dar scrie ca e conectat.

 4. salut am o navigatie pe masina este practic k o tableta am wireles pe ea si vreau sa ma conectez cu stickul cu cartela de internet de la digi problema e k dispozitivul asta nu poate fi rootat cred este luat de pe situl aly express de la chineji am urmat pasi cum ati scris mai sus dar cum am zis imi zice sal rootez cum as putea sa fac multumesc

  • APN-ul pentru stikuri este acelasi cu cel pentru telefoane. La orange trebuie sa completati numele apn-ului si apn-ul in sine.
   Nume: Orange Internet
   APN: net

 5. Buna seara, tableta mea nu este rootata(si nu vreau sa risc o rootare numai pt asta) si as dorii ca stick-ul MF 710M sa il pot folosii printr-un router 3g .Cu ce fel de router as putea face asta? Va multumesc/

 6. Am descarcat widget 2, l-am instalat, cand porneste zice ca vrea pe desktop, dar pe desktop nu apare. As putea incerca cu alt soft sau trebuie sa fac ceva setari ? Mentionez ca am o tableta Lenovo A7600.