Documentare TVR 2 Viasat si National Geographic
In acest articol ne-am propus sa va prezentam cateva documentare interesante ce vor fi difuzate pe posturile TVR 2, Viasat History, Viasat Nature, Viasat Explore si National Geographic.

Grecia – monahii intre asceza si truda pamantului (Grèce – les petites soeurs de la terre). Acest documentar este realizat in Franta/Germania 2020 si vom descoperi o manastire ortodoxa aflata in Grecia pe muntele Kissavos. Manastirea a fost construita in secolul XVII iar in secolul XX a fost redescoperita de cateva maicute. In acest asezamant traiesc 20 de maicute care traiesc in liniste si in armonie cu natura. Pe langa rugaciune si rutina zilnica, calugaritele au grija de animale si isi produc hrana zilnica intr-o gradina. Acest documentar va fi difuzat pe TVR 2 pe 17 iunie, ora 14.

Debarcarea in Normandia: Aripile Victoriei (D-Day Wings of Victory). Documentarul ne prezinta cea mai curajoasa operatiune militara aeriana din al Doilea Razboi Mondial. Vom vedea cum in noaptea dintre 5 spre 6 iunie 1944, aliatii (Marea Britanie, Franta, SUA si Canada) au reusit sa se ridice de la sol si sa zboare peste Canalul Manecii cu peste 11.000 de avioane dotate cu cele mai performante tehnologii militare. Acest documentar va fi difuzat pe 12 iunie, la ora 22, pe posul Viasat History.

Tara Galilor: Tinutul Salbatic – Sezonul 1. Acest documentar ne prezinta habitatele din Tara Galilor. Pe acest tinut se gasesc 2700 de kilometri de fluviu si 15 munti cu inaltimea de peste 1000 de metri. Vom vedea cum se manifesta acest tinut remarcabil in toate cele 4 anotimpuri ale anului, cum speciile salbatice se lupta pentru imperechere. Documentarul va fi difuzat pe 13 iunie de postul Viasat Nature de la ora 13:05.

Stalin. Iosif Vissarionovici Stalin, numit si „Tatal Poporului”, a fost cel mai crud dictator sovietic, a domnit peste 30 de ani si a fost responsabil de moartea a peste 20 de milioane de oameni. A transformat in sclavi peste 18 milioane de rusi prin taberele de reeducare numite gulaguri. Stalin a murit pe 9 martie 1953, iar la funerariile sale au participat peste 5 milioane de oameni. Documentarul „Stalin” va fi difuzat pe National Geographic pe 14 iunie ora 21.

Documentare TVR 2 Viasat si National Geographic

Expresul Gheturilor. Acest documentar ne va prezenta traseul de cale ferata Ontario Northland Railroad. Traseul mai este numit Expresul Polar din zona Arctica si are 1125 kilometri de cale ferata. Vom vedea cum o echipa de oameni asigura curatarea si intretinerea sinelor de cale ferata, indiferent de cat de aspra este vremea. Pe acest traseu se livreaza provizii pentru locuitorii din nordul inghetat. Expresul Gheturilor va fi difuzat de postul Viasat Explore pe 16 iunie ora 22:45.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.