ads

Euronews Romania – un nou canal de stiri
Euronews a anuntat intentia de a lansa un nou canal in Romania, o statie TV care va difuza stiri locale si internationale. Postul va avea jurnalisti corespondenti in toata tara dar si din Bruxelles. Reprezentantii postului au mentionat pe pagina oficiala euronews.com, ca Euronews Romania va oferi stiri cu obiectivitate si o perspectiva europeana asupra lor.

Postul local va fi o filiala a postului central cu sediul in Franta. Euronews Romania va fi lansat cu sprijinul Universitatii Politehnice din Bucuresti. UPB detine deja un post TV care se numeste Sigma TV. Rectorul Universitatii, Mihnea Costoiu, a declarat pentru Euronews ca postul care va fi lansat in Romania va fi un post dinamic si obiectiv.

Euronews Romania va avea peste 100 de angajati in toata tara. Postul va intra, cel mai probabil, si in lista must carry urmand sa fie prezent in grilele tuturor operatorilor de cablu din Romania. Lista must carry nu se aplica operatorilor DTH sau IPTV insa acestia pot incheia contracte de distributie cu postul Euronews Romania. Aceasta lista este publicata la inceputul fiecarui an de catre CNA cu posturi TV care nu au pretentii financiare din partea societatilor de cablu pentru distributia lor in grila furnizorilor.

Lista must carry poate fi modificata in fiecare an, adica pot intra posturi noi sau pot iesi posturi TV. Aceasta lista contine posturi ca: Nasu TV, Romania TV, Digi 24 si multe altele.

Euronews este un post de stiri pan-eurpean lansat in 1993, in prezent este disponibil in peste 100 de tari si in 10 limbi europene. Euronews prezinta calupuri scurte de stiri din 30 in 30 de minute. Stirile sunt prezentate de obicei in limba engleza, insa postul prezinta stiri si in alte limbi precum franceza, portugheza, germana sau italiana.

Euronews se afla in grilele de DTH ale operatorilor Orange, Romania si Telekom. In grilele operatorilor din tara mai sunt prezente statii internationale de stiri cum ar fi BBC News sau CNN.
Euronews Romania nu se afla pe lista subiectelor discutate maine in sedinta CNA.

Euronews Romania – un nou canal de stiri

Romania este printre tarile cu cel mai mare numar de statii locale de stiri, dintre acesea vom enumera: Digi 24 ( detinut de compania de cablu Digi), Realitatea Plus, Romania TV, Antena 3 (detinut de Intact Media), B1 TV, NCN si multe altele. Aproape toate aceste posturi de stiri sunt prezente sau au fost prezente in lista must carry, insa exista in grilele operatorilor de cablu.

Gasiti aici clipul de prezentare al postului Euronews Romania:

In trecut, Televiziunea Romana a avut, de asemenea, un post de stiri, acesta s-a numit TVR News insa a fost desfiintat.

Update 09.11.2021: Euronews Romania a primit licenta astazi in urma sedintei CNA si exista discutii pentru introducerea postului in grilele Digi, Orange si Vodafone; Lansarea postului ar putea fi facuta in primavara anului 2022;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

15 COMENTARII

  1. Euronews Romania a primit licenta astazi in urma sedintei CNA si exista discutii pentru introducerea postului in grilele Digi, Orange si Vodafone; Lansarea postului ar putea fi facuta in primavara anului 2022.

  2. may byne paguba dak da k kelalalte postury numay fake news 99,9 la suta sunt ympotryva umanytatyy sy prezynta kum vor ey styryle asa k nu sunt de akord k ynk unul un syngur post este yn regula yn romanya dyntre kele kare da adevarul la nyvel mondyal sy akela esteNASUL TV

    • Va lua fața tuturor canalelor de știri autohtone care oficial sunt independente, iar în realitate sunt părtinitoare, oricum s-ar numi ele : Antena3, Digi24, Realitatea+, RomâniaTV, B1, … Desigur, fiecare aici preferă să elimine din listă propria televiziune favorită, care chipurile ar fi „independentă”, când așa ceva NU EXISTĂ decât ca praf în ochi.

  3. O veste buna deși nu sunt amator de canale de știri. Nu știu de ce a trebuit să treacă atât timp pentru a avea Euronews Romania.
    Euronews e disponibil live în mai multe limbi, poate versiunea românească va fi pe euronews.com/live pentru că cea maghiară e pe hu.euronews.com/live

  4. Il asteptam din martie ca atunci se actualizează lista must carry din cate am inteles s-ar putea sa fie in lista must carry cat ce privește varianta internațională eu cred ca vor rămâne ambele variante dar vom vedea