Euronews Romania – un nou canal de stiri
Euronews a anuntat intentia de a lansa un nou canal in Romania, o statie TV care va difuza stiri locale si internationale. Postul va avea jurnalisti corespondenti in toata tara dar si din Bruxelles. Reprezentantii postului au mentionat pe pagina oficiala euronews.com, ca Euronews Romania va oferi stiri cu obiectivitate si o perspectiva europeana asupra lor.

Postul local va fi o filiala a postului central cu sediul in Franta. Euronews Romania va fi lansat cu sprijinul Universitatii Politehnice din Bucuresti. UPB detine deja un post TV care se numeste Sigma TV. Rectorul Universitatii, Mihnea Costoiu, a declarat pentru Euronews ca postul care va fi lansat in Romania va fi un post dinamic si obiectiv.

Euronews Romania va avea peste 100 de angajati in toata tara. Postul va intra, cel mai probabil, si in lista must carry urmand sa fie prezent in grilele tuturor operatorilor de cablu din Romania. Lista must carry nu se aplica operatorilor DTH sau IPTV insa acestia pot incheia contracte de distributie cu postul Euronews Romania. Aceasta lista este publicata la inceputul fiecarui an de catre CNA cu posturi TV care nu au pretentii financiare din partea societatilor de cablu pentru distributia lor in grila furnizorilor.

Lista must carry poate fi modificata in fiecare an, adica pot intra posturi noi sau pot iesi posturi TV. Aceasta lista contine posturi ca: Nasu TV, Romania TV, Digi 24 si multe altele.

Euronews este un post de stiri pan-eurpean lansat in 1993, in prezent este disponibil in peste 100 de tari si in 10 limbi europene. Euronews prezinta calupuri scurte de stiri din 30 in 30 de minute. Stirile sunt prezentate de obicei in limba engleza, insa postul prezinta stiri si in alte limbi precum franceza, portugheza, germana sau italiana.

Euronews se afla in grilele de DTH ale operatorilor Orange, Romania si Telekom. In grilele operatorilor din tara mai sunt prezente statii internationale de stiri cum ar fi BBC News sau CNN.
Euronews Romania nu se afla pe lista subiectelor discutate maine in sedinta CNA.

Euronews Romania – un nou canal de stiri

Romania este printre tarile cu cel mai mare numar de statii locale de stiri, dintre acesea vom enumera: Digi 24 ( detinut de compania de cablu Digi), Realitatea Plus, Romania TV, Antena 3 (detinut de Intact Media), B1 TV, NCN si multe altele. Aproape toate aceste posturi de stiri sunt prezente sau au fost prezente in lista must carry, insa exista in grilele operatorilor de cablu.

Gasiti aici clipul de prezentare al postului Euronews Romania:

In trecut, Televiziunea Romana a avut, de asemenea, un post de stiri, acesta s-a numit TVR News insa a fost desfiintat.

Update 09.11.2021: Euronews Romania a primit licenta astazi in urma sedintei CNA si exista discutii pentru introducerea postului in grilele Digi, Orange si Vodafone; Lansarea postului ar putea fi facuta in primavara anului 2022;

Update 20.05.2022: Euronews Romania va incepe emisia pe 25 mai 2022;

Update 24.05.2022: Euronews Romania a inceput sa emita online pe canalul YouTube insa momentan ruleaza doar promo-uri:

Euronews Romania a fost introdus in grila de programe Digi atat in format SD cat si HD;

Update 25.05.2022: Euronews Romania HD a fost introdus astazi in grilele Orange Romania si Vodafone;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

28 COMENTARII

   • Nu iti raspunde nimeni pentru ca ai intrebat o prostie . Citez De ce nu se lanseaza CNN Romania? Tu te-ai uitat la Antena 3? Ce scrie in sigla ? Antena 3 CNN. Ce inseamna asta? CNN are parteneriat cu Antena 3 . Si atunci cum sa se mai lanseze CNN Romania? Tu chiar nu vezi ce este la tv? Pui intrebari sa te afli intraba si te miri ca de ce nu iti raspunde nimeni. Cum sa iti raspunda daca nu are ce sa iti raspunda. Daca A3 CNN este partener CNN de ce sa se mai faca CNN Romania?

    • Scuze, nu știam că ce-am întrebat este defapt o prostie, știu că Antena 3 a devenit Antena 3 CNN, dar puteau să lanseze CNN România decât să transforme Antena 3 în Antena 3 CNN.

 1. Postul se vrea a fi un post aparte de știri, indiferent de clasa politica, care se prezinte știri neafiiliate de „politic” … dar de câteva zile îmi ridica în slăvi USR-ul. Câteodată parca zic ca ma uit pe timpul lu ceașcă „Digi24 „canalul 2” „

 2. Euronews România se va lansa pe 25 mai 2022.
  Nici Euronews România nu se va lansa bine, Adelin Petrișor și-a dat demisia la doar 5 zile dinainte de lansarea postului Euronews România pe 25 mai 2022.

 3. Noutăți despre Euronews:
  -Adelin Petrișor și Daniel Coman pleacă de la TVR la Euronews România. Adelin Petrișor a lucrat la TVR din septembrie 2016 și a fost reporter pe eveniment, dar și trimis special în mai multe țări, precum Egipt, Libia, Coreea de Nord, etc. Înainte de TVR, a lucrat la Observatorul Antenei 1, Antena 3 și Realitatea TV. Daniel Coman a venit în echipa TVR din 2016, dinainte de TVR a lucrat la Observatorul Antenei 1 și Antena 3. La TVR a fost mai întâi reporter, apoi a prezentat Telejurnal Matinal, Telejurnal 14:00 și emisiunea Pe datorie.
  -Vitalie Cojocari vrea să plece de la PRO TV la Euronews România. Este unul dintre cei mai vechi reporteri ai PRO TV-ului. Lucra la PRO TV din 2005, unde a fost reporter la PRO TV Chișinău și mai târziu, a venit la București ca reporter. S-ar putea să prezinte o emisiune la Euronews România.
  -Tot de la PRO TV mai pleacă și Ștefana Todică, reporter la secția economic și s-a mai ocupat și de site-ul iBani.ro. Dinainte de PRO TV, a lucrat 2 ani corespondent la Digi 24 Iași, și 5 ani reporter la Digi 24.
  -Xenia Croitoru pleacă de la Antena 3 la Euronews România. La Antena 3 era reporter pe secția politic încă din 2011. Dinainte de Antena 3, a lucrat 4 ani la PR și comunicare.

  Toate sunt luate de la Pagina de media.

 4. Euronews Romania a primit licenta astazi in urma sedintei CNA si exista discutii pentru introducerea postului in grilele Digi, Orange si Vodafone; Lansarea postului ar putea fi facuta in primavara anului 2022.

 5. may byne paguba dak da k kelalalte postury numay fake news 99,9 la suta sunt ympotryva umanytatyy sy prezynta kum vor ey styryle asa k nu sunt de akord k ynk unul un syngur post este yn regula yn romanya dyntre kele kare da adevarul la nyvel mondyal sy akela esteNASUL TV

  • Va lua fața tuturor canalelor de știri autohtone care oficial sunt independente, iar în realitate sunt părtinitoare, oricum s-ar numi ele : Antena3, Digi24, Realitatea+, RomâniaTV, B1, … Desigur, fiecare aici preferă să elimine din listă propria televiziune favorită, care chipurile ar fi „independentă”, când așa ceva NU EXISTĂ decât ca praf în ochi.

 6. O veste buna deși nu sunt amator de canale de știri. Nu știu de ce a trebuit să treacă atât timp pentru a avea Euronews Romania.
  Euronews e disponibil live în mai multe limbi, poate versiunea românească va fi pe euronews.com/live pentru că cea maghiară e pe hu.euronews.com/live

 7. Il asteptam din martie ca atunci se actualizează lista must carry din cate am inteles s-ar putea sa fie in lista must carry cat ce privește varianta internațională eu cred ca vor rămâne ambele variante dar vom vedea