Familia mea (Netflix) – sa fie sacrificiul fundatia oricarei familii?
Filmul Familia Mea (titlu original: Yakuza to kazoku: The Family), aparut in anul 2020, este o productie japoneza notata cu nota 7 pe Imdb. Din distributie fac parte actorii: Go Ayano (Kenji Yamamoto), Hiroshi Tachi (Hiroschi Shibasaki), Machiko Ono (Yuka Kudo). Filmul a fost scris si produs de Michihito Fujii si lansat in Japonia in luna ianuarie a anului 2021.

Go Ayano, actorul principal al filmului, a fost anterior premiat pentru diverse roluri in filme japoneze, precum: Best Supporting Actor, 2016, in filmul Ikari la Hochi Film Award, Best Actor, 2015, in filmul Cazul de crima Alba ca zapada( Shirayuki hime satsujin jiken)  la Kinema Junpo Award si Best Actor, 2015, in filmul Lumina straluceste doar acolo (Soko nomi nite hikari kagayaku) la Mainichi Film Concours. Mai mult, actorul a fost declarat castigator, in 2016, al premiului Screen International Rising Star Asia Award.

In filmul Familia Mea, asistam la cateva decenii din viata lui Kenji, un tanar debusolat care are o altercatie violenta cu o banda de cartier. Insa din momentul in care tanarul intra in celebra Yakuza, el alege sa se dedice complet noilor sai prieteni, pe care ii considera adevarata sa familie.

Kenji devine foarte loial sefului Yakuzei, care ii prezinta codul onoarei, cod pe care Kenji il adopta ad literam. Asa ca, atunci cand un membru Yakuza comite o crima, Kenji face un sacrificiu imens in favoarea acestuia, nu inainte de a petrece o ultima noapte de dragoste cu fata de care era indragostit.

Familia mea (Netflix) – sa fie sacrificiul fundatia oricarei familii?

Yakuza ii ceruse sa nu isi faca o familie proprie si sa se sacrifice pentru membrii bandei. Insa dupa mai mult de un deceniu, Yakuza a trecut prin schimbari drastice si este in prag de desfiintare. Proaspat iesit din penitenciar, Kenji incearca sa gaseasca un nou rost vietii sale si reia legaturile cu oamenii din trecut. Insa in trecut il asteapta atat surprize placate, cat si descoperiri socante chiar si pentru un barbat trecut prin viata ca el.

Insa in ciuda trecerii anilor, eticheta de fost membru Yakuza nu ii aduce decat neplaceri atat pe plan personal, cat si pe plan profesional. Kenji este un caracter puternic si extrem de loial care, pentru a-i proteja pe cei dragi, alege inca odata calea sacrificiului dus la extrem.

Destinul sau ne aduce aminte de traditia samurailor japonezi de a apela la seppuku atunci cand se considerau dezonorati. Ramane la latitudinea spectatorilor sa decida daca Kenji a facut cea mai buna alegere si daca ar fi putut avea o viata mai buna.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.