Focus Sat mareste pretul pachetului Familia

Incepand cu 01 august 2019 Focus Sat mareste pretul pachetului Familia cu 2 lei, astfel incat pachetul care pana in prezent costa 33 lei/luna, acum va costa 35 lei/luna.
Focus Sat era singurul operator de telecomunicatii (furnizeaza doar televiziune prin satelit) care nu a marit anul acesta preturile practicate pentru furnizarea serviciilor in conditiile in care toti operatorii majori telecom au marit preturile in urma taxei pe lacomie impusa furnizorilor de telecomunicatii.

Focus Sat anunta prin intermediul site-ului oficial majorarea pretului abonamentului Focus Sat cu 2 lei, la 35 lei pentru activarea pe o luna. Este posibil ca majorarea abonamentului sa fie efectuata pentru a putea introduce si mentine gratuit noile posturi Look Sport 2 si Look Sport 3 (posturi care ar urma sa fie lansate in luna august).
Majorarea pretului se va aplica doar pachetului de baza Familia, fara sa se modifice si pretul extraoptiunilor (Mozaic Plus, Activ, Filmbox, Cinema, Antena Play sau Panonia).

Focus Sat mareste pretul pachetului Familia
Majorarea pretului pachetului de baza Familia nu se va aplica si clientilor care au activata optiunea Familia pe o perioada mai lunga de timp ci doar persoanelor care vor activa pachetul Familia din 01 august 2019. In prezent, preturile pachetului Familia sunt dupa cum urmeaza:

 • o luna: 33 lei;
 • 3 luni: 99 lei;
 • 6 luni: 198 lei;
 • 12 luni: 396 lei;

De remarcat ca pretul pachetului Familia nu este redus pe masura ce optam pentru mai multe luni, astfel incat Focus Sat pare sa nu incurajeze activarea pachetului pe o perioada mai lunga de timp. Singurul bonus oferit reprezinta o luna gratuit pentru extraoptiunea Mozaic Plus sau Activ la reincarcarea pe 6 luni sau 3 luni gratuite pentru extraoptiunae Mozaic Plus sau Activ la reincarcarea pe 12 luni.

Focus Sat mareste pretul pachetului Familia

Reamintim ca Liberty Global a ajuns la un acord cu grupul M7 pentru vanzarea operatiunilor de televiziune prin satelit din patru tari, printre care si Romania. Astfel, compania Focus Sat a fost preluata de catre M7 in luna mai 2019. In plus, M7 va fi achizitionata de catre Canal+, operatiune care este verificata pentru aprobare pe parcursul anului acesta.

Ultimul program care a intrat in grila de programe Focus Sat a fost HBO HD, program disponibil in extraoptiunea Cinema incepand cu 05 aprilie 2019.

Voi ce parere aveti despre marirea pretului abonamentului Familia si in ce fel va influenteaza?

Update 30.07.2019: Focus Sat modifica bonusurile reincarcarilor in avans dupa cum urmeaza:

 • Familia 6 luni – o luna gratuit;
 • Familia 12 luni – 2 luni gratuite;

Cartelele sau voucherele vechi pot fi reincarcate pana la 01 august 2019 cu bonusurile vechi, incepand cu aceasta data se vor activa cu bonusurile noi.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

36 COMENTARII

 1. […] pretul vechi (nemajorat) al pachetului Familia la plata online a pachetului. De azi, 1 noiembrie, pretul pachetului Familia a fost majorat de la 35 de lei pe luna la 37 de lei pe luna. Insa, Focus Sat vine cu o oferta in aceeasi zi pentru […]

  • Din cate stim, prin SMS puteti reincarca o cartela Focus Sat doar pe 1 sau 2 luni, pentru 3 luni va recomand sa sunati la relatii cu clientii Focus Sat la numarul 021.406.72.20 sa va asiste un operator.

 2. Intrebarea e daca mențin în continuare și bonusul care au oferit inainte la încărcarea pachetului Familia pe o perioadă de 6 luni respectiv 12 luni cand au oferit o lună respectiv 3 luni bonus la alegere :Mozaic Plus,sau Activ.

 3. Focus Sat modifica bonusurile reincarcarilor in avans dupa cum urmeaza:

  Familia 6 luni – o luna gratuit;
  Familia 12 luni – 2 luni gratuite;

  Cartelele sau voucherele vechi pot fi reincarcate pana la 01 august 2019 cu bonusurile vechi, incepand cu aceasta data se vor activa cu bonusurile noi.

 4. Am primit urmatorul raspuns de la Focus Sat in ceea ce priveste majorarea preturilor:
  „Marirea tarifului la pachetul Familia reflecta modificarile de curs valutar, noile conditii comerciale agreate cu furnizorii de programe precum si adaugarea de canale noi din ultimul an. Clientii care au facut reincarcarea pana la 1 august sau au achizitionat deja o cartela nu sunt afectati de aceasta majorare. O zi buna!”

 5. Pentru o apa minerala la 0,5 l care face doi lei nu mi se pare un pret exagerat cu cat a scumpit Focus Sat pachetul Familia in pret fiind inclus si Look Sport 2 3

  • Corect fata de altii Focus Sat are cate un canal din fiecare categorie in HD care restu nu au , idem si Orange Satelit are o grila de programe foarte buna!

  • Nu ai ce sa investesti pe partea de DTH. Spatiu pe satelit se inchiriaza iar posturile le retransmit pe baza unor contracte semnate cu proprietarii de programe. Investeau daca creeau un post care sa emita pe DTHul lor sau daca se intampla minunea sa achizitioneze propriul lor satelit. Asa sa retransmiti posturi dintr-o parte in alta inchiriind niste frecvente pe satelit (care oricum le platesc abonatii prin abonamentele platite) NU se poate numi ca „investesc”. De fapt la UPC si Orange nu prea ai sa vezi investititii… Orange sta pe fibra telekomului si inchiriaza spatiu pe satelit iar UPC din coaxial si chirie pe satelit n-ai sa-l vezi sa iasa, de aia au si dat mai departe Focus pentru ca se ocupau prea mult de el si nu aducea profit, in aceasta piata media daca nu creezi posturi proprii multumindu-te cu retransmusia altora te afli in anonimat poate chiar si faliment.

   • Aveti dreptate singurii care investesc pe acest profil adica telecomunicatii sunt cei de la Digi, asa cum sunt cu o grila saraca si cu datorii cum spun unii, dar macar investesc.

   • Domnule Iulian face investiții Digi dar marea majoritate ii intereseaza numai sportu sau canalele lor propii? Unii mai vor sa vada un Amc, Animal Planet sau un Bbc Earth HD dar de unde, achizitioneaza firme si grila de programe ramane tot asa, aaa ca baga un canal doua sa zica ca nu au bagat, in 2017 au bagat Digi Sport 4 HD , in 2018 Happy Channel HD si Zu Tv , iar in 2019 Cinemaraton HD , ! Investitie daca era faceau în grila de programe dar nu ai sa vezi prea curand asa ceva!

    • Digi chiar baga bani in investitii, de la extinderea retelelor de fibra optica si telefonie mobila pana la finantarea unor posturi care apartin de ei. Retransmisia unor posturi nu inseamna investitie si faptul ca nu vor sa bage alte posturi cu bani cerute de o mica parte din abonati arata audienta acelor posturi cerute care este undeva la 1-2% si Digi nu este de acord cu asa ceva, sa bage posturi de nisha pe bani ca sa-si scumpeasca aiurea abonamentul de baza

     • Atata timp cat in grila de programe nu faci nimic care jumate sunt canale propii pe care marea majoritate nu ii intereseaza sportu sau canalele lor propii e egal cu zero, ce e ieftin nu e bun, ce e scump nu iti convine!

  • Da, personal m-as fi asteptat sa mareasca preturile in acelasi timp cu ceilalti operatori mari insa se pare ca o fac acum, posibil sa majoreze pretul pentru a introduce/mentine Look Sport 2 si Look Sport 3 gratuit in pachetul de baza, insa vedem ce se va intampla.
   Oricum, marirea nu este substantiala si se aplica doar pachetului de baza.

   • Conform celor de Clever Media posturile Look Sport 2,3 nu vor fi disponibile și la Focussat. În plus cei de la Focussat au luat decizia ca in scurt timp toate competițiile sportive de pe Look Plus și Look Sport cu excepția Liga1,C.L,E.L vor fi Blackout pe Focussat. Asta înseamnă că abonații Focussat nu vor avea acces la toate competițiile sportive ce ar urma să fie transmise de aceste posturi. Probabil vor veni cu un comunicat oficial cei de la Focussat in legătura cu acest lucru pe situl lor,pe pagina de facebook, dar și pe canalul FocussatInfo.