Google Stadia disponibil in Romania
Google a inceput sa vina cu surprize destul de placute pentru romani in ultimul timp. La jumatatea lunii trecute, Google lansa in Romania serviciul de plati cu cardul si plati online, Google Pay (serviciu ce era disponibil de mult timp in alte tari). Un alt serviciu lansat in ultimele zile in Romania este Android Auto.

Astazi, Google a lansat in Romania serviciul Google Stadia. Google Stadia este un serviciu de jocuri in cloud, ce pot fi jucate intr-un browser dar si intr-o aplicatie dedicata.

Costuri Google Stadia. Serviciul de jocuri online functioneaza pe baza de abonament lunar iar pretul acestuia este de 45 de lei. Totusi, daca vrei sa testezi platforma fara a plati, Google iti ofera o perioada de test de 30 de zile. Pe langa asta, poti juca gratuit, fara abonament jocuri precum Bomberman R online sau Destiny (probabil sunt mai multe insa nu am testat).

Platforme si conditii necesare pentru a folosi Google Stadia. Aceasta platforma de jocuri in cloud se poate accesa atat in browser cat si prin intermediul aplicatiei dinsponibila in Google Play (probabil si pe iOs).
Pentru o experienta mai placuta a acestei platforme se poate folosi si un controller (este compatibila cu mai multe tipuri de controllere).

Google Stadia disponibil in Romania.
O cerinta destul de importanta este viteza de internet. Pentru a putea juca online decent, Google spune ca este nevoie de minim 10 Mbps insa pentru o experienta mult mai buna consider ca minim 100 Mbps ar fi perfect.

Din punct de vedere al calitatii, Google promite ca unele jocuri sunt oferite la o calitate 4K HDR iar sunetul este disponibil in sisteme surround 5.1.

Momentan, nu am avut posibilitatea sa testez aceasta noua platforma fiindca nu este compatibila pentru toata lumea. Desi pe site-ul Google Stadia, Romania este trecuta ca fiind una dintre tarile in care serviciul este disponibil, se pare ca va mai dura putin pana cand toata lumea va putea avea acces.

Voi ce parere aveti despre acest nou serviciul lansat in Romania? Ati fi dispus sa platiti aceasta suma lunara pentru a avea acces la o galerie de jocuri? Nu ezitati sa postati un comentariu in campul dedicat de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.