Informatii despre acoperirea pentru reteaua fixa si mobila Akta

Akta este unul din operatorii din Romania care ofera atat servicii fixe (televiziune prin cablu, internet fix si telefonie fixa) cat si servicii mobile (telefonie mobila si internet mobil). Companie prezenta in peste 2500 de localitati, preponderent in localitatile in care nu exista acoperire pentru serviciile celorlalti 3 operatori majori (RCS – RDS, Telekom si UPC), aici vom detalia informatiile despre acoperirea Akta in ceea ce priveste reteaua fixa si reteaua mobila.

Akta este brandul detinut de catre DCS (Digital Cable Systems), unul dintre cei mai mari operatori cand vine vorba de retransmisia programelor TV in Romania. De-a lungul timpului, DCS a achizitionat mai multi operatori de cablu tv mai mici din Romania insa a avut si un moment in care a vandut aproximativ 80.000 de abonamente de cablu tv catre Romtelecom (actuala Telekom Romania).
Akta ofera servicii fixe in peste 2500 de localitati, in judetele din Romania cu exceptia judetelor Bihor, Arad, Salaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Mures si Bistrita-Nasaud. In rest, in toate judetele ofera servicii fixe.

Din punct de vedere al infrastructurii, Akta ofera servicii fixe prin cablu coaxial sau prin fibra optica, in functie de cum a reusit sa isi dezvolte reteaua. Bineinteles, cablu coaxial este oferit in localitatile in care are retea de mai mult timp, acolo unde este retea veche si bineinteles acolo unde inca isi mai permit sa ofere servicii slabe pe o infrastructura veche la preturi destul de mari.
In functie de tipul de infrastructura prin cablu disponibila in unele localitati, putem opta pentru cablu analog sau cablu digital de la Akta, pe coaxial nefiind posibil sa beneficiem de televiziune digitala de la Akta. De asemenea, daca putem beneficia de fibra optica, vom avea viteze mai mari la internetul fix.

Informatii despre acoperirea retelei mobile Akta

Nu de mult timp Akta ofera si servicii mobile atat pe retea 2G cat si pe retea 3G. Acoperirea este destul de extinsa, au disponibila o harta cu acoperirea estimativa pe site-ul oficial Akta.

Din punctul meu de vedere, Akta ramane unul din jucatorii majori din tara doar datorita faptului ca are acoperire pentru serviciile fixe in multe sate si comune unde alti operatori nu au retea si pierde teren destul de repede in localitatile in care a intrat cu reteaua de fibra optica RCS – RDS.

Sunt vehiculate de ceva timp zvonuri privind achizitia brandului Akta de catre compania Orange, companie care in prezent foloseste reteaua fixa Telekom pentru a furniza abonamente de servicii fixe. Vom vedea in viitor cum va evolua compania Akta.

Daca doriti sa stiti cum puteti afla informatii despre acoperirea retelei Akta intr-un anumit judet, in anumite localitati, lasati un comentariu mentionand unde va intereseaza sa va abonati la serviciile Akta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

6 COMENTARII

  1. As dori informati despre un nou pachet internet-cablu-telefonie ,ptr zona Morteni, Dambovita, as dori sa stiu zona de acoperire si preturi. O zii buna
    Servici pentru Akta