Instalarea aplicatiei GPS Navigon nu mai este disponibila

Instalarea aplicatiei GPS Navigon nu mai este disponibila din luna mai 2018, astfel incat aceasta aplicatie poate fi utilizata doar daca a fost instalata inainte de 15 mai 2018.

Navigon este o aplicatie GPS cunoscuta si foarte utila care nu mai este disponibila pentru instalare/achizitie, singurii care mai pot beneficia (momentan) de aceasta aplicatie sunt cei care deja au cumparat aplicatia, acestia avand posibilitatea inclusiv sa o reinstaleze, chiar daca au dezinstalat-o. Dupa 25 de ani de utilizare, Garmin au decis retragerea de pe piata a aplicatiei Navigon.

Instalarea aplicatiei GPS Navigon nu mai este disponibila

Fiind intrebati de catre reprezentantii Media-Max.ro pe Facebook de ce nu se mai poate instala, reprezentantii Navigon au oferit urmatoarea explicatie „Din cauza unor motive strategice, Garmin a decis retragerea aplicatiilor Navigon de pe platformele mobile in data de 15 mai 2018. Drept urmare, nu mai este posibil sa achizitionati aplicatia. Daca deja ati achizitionat aplicatia puteti verifica sectiunea FAQ unde am publicat un articol despre cum puteti reinstala aplicatia.

Asadar, aplicatia Navigon nu mai este disponibila pentru instalare/achizitie, cel mai probabil urmand ca in viitorul apropiat aplicatia sa fie inchisa, inclusiv pentru persoanele care au achizitionat Navigon inainte de mai 2018. Navigon contine harti din Europa, America de Nord, Australia si Noua Zeelanda. In Europa, sunt disponibile harti pentru urmatoarele tari: Albania, Germania, Andorra, Austria, Bosnia si Herzegovina, Belgia, Bulgaria, Belarus, Elvetia, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Spania, Finlanda, Franta, Gibraltar, Grecia, Croatia, Ungaria, Irlanda, Insula Man, Italia, Kosovo, Liechtenstein, Lituania, Luxembourg, Letonia, Monaco, Muntenegru, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Suedia, Slovenia, Serbia, Slovacia, Turcia, Ucraina, Regatul Unit, Vatican.

Instalarea aplicatiei GPS Navigon nu mai este disponibila

Pentru fiecare regiune (Europa; America de Nord; Australia+Noua Zeelanda) preturile pentru achizita hartilor erau dupa cum urmeaza:

 • O luna: 4.99 euro;
 • 1 an: 29.99 euro;
 • Nelimitat: 79.99 euro;

Aplicatia Navigon achizitionata inainte de 15 mai 2018 poate fi utilizata pana in vara anului 2020. Garmin este una din cele mai mari companii din lume specializate in echipamente GPS. Voi ce parere aveti despre aplicatia Navigon? Ati folosit-o vreodata? Daca da, cum vi s-a parut?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

10 COMENTARII

 1. Am lucrat pe camion cu 10 ani in urmă, aplicația navigon era cea mai tare aplicație pe care am văzut-o vreo dată.pacat,mare păcat că nu mai este

 2. Salut. Poti sa imi dai un link unde ai zis ca se poate reinstala daca aplicatia era deja pe telefon, te rog.
  Nu stiu unde sa gasesc FAQ.
  Cu respect,
  Florian

  • Salut Florian,
   Aplicatia este disponibila pentru utilizare doar daca o avem deja instalata, daca am dezinstalat-o atunci nu putem sa o mai reinstalam.

  • Aici e vorba de aplicatia lor de mobil. Eu ca utilizator as dori o aplicatie de mobil GPS cat mai usor de utilizat si cu harti cat mai actualizate (personal, nu conteaza ca are nevoie de acces la internet sau nu). Oricum, in comparatie cu cea mai cunoscuta aplicatie pentru harti (Google Maps) multe sunt superioare. Nu as avea incredere sa folosesc doar Google Maps la drum lung.