Discovery Channel, Animal Planet, Investigation Discovery si Eurosport revin la Orange
Operatorul de telecomunicatii Orange Romania Communications a instiintat Consiliul National al Audiovizualului in sedinta de azi, 19 decembrie, ca in urmatoarea perioada ar urma sa introduca 7 canale in format HD in grila digitala si in grila IPTV. Cele 7 posturi ce urmeaza sa intre la Orange Romania Communications sunt: Discovery Channel HD, Animal Planet HD, Investigation Discovery HD, Eurosport 1 HD si Eurosport 2 HD, TLC HD si HGTV HD. Aceste canale apartin companiei Warner Bros. Discovery.

Aceste canale ar urma sa intre oficial in cateva zile. Conform unor discutii de pe forumul Softpedia, canalele ar fi intrat deja pe urmatoarele frecvente:

 • Animal Planet HD – frecventa 658
 • Eurosport 1 HD – frecventa 682
 • Eurosport 2 HD – frecventa 682
 • Discovery HD – frecventa 778
 • TLC – frecventa 762
 • Investigation Discovery HD – frecventa 714

Aceste canale sunt ascunse si fara imagine momentan. Conform aceleiasi surse, aceste canale ar urma sa intre oficial pe 20 decembrie.

Canalele Discovery revin in grila Orange Romania Communications (fostul Telekom Romania Communications) dupa 4 ani, cand in decembrie 2019 Telekom Romania anunta ca din 1 ianuarie 2020 elimina posturile Discovery. In acesti 4 ani de cand au lipsit posturile mentionate din grila Telekom/Orange Romania Communications, s-au intamplat cateva schimbari importante: Orange Romania a cumparat divizia fixa a companiei Telekom Romania iar Discovery Networks s-a asociat cu Warner Bros.

Totusi, din pachetul de programe lipseste Eurosport 4K. Orange Romania Communications este singura companie importanta de telekomunicatii din Romania care nu are in grila niciun canal 4K.

Tot in avizul din sedinta CNA de astazi, Orange Romania Communications a instiintat Consiliul National al Audiovizualului ca se vor extinde cu noi retele de fibra optica in judetele: Mures (o localitate), Vaslui si Dambovita (4 localitati), Alba (8 localitati), Hunedoara (o localitate), Ialomita (7 localitati).

Discovery Channel, Animal Planet, Investigation Discovery si Eurosport revin la Orange

Reamintim ca pe 11 noiembrie Orange Romania Communications a mai introdus si alte canale importante, precum BBC Earth HD sau Love Nature HD. Aceste canale au intrat si in grila operatorului NextGen.

Tot astazi, un abonat al companiei NextGen din comunitatea media-max.ro ne-a informat ca pe frecventa 570 au intrat canalele Eurosport 1 HD si Eurosport 2 HD. Cele doua canale au intrat pe pozitiile 78, 79 cu EPG disponibil (informatie comunicata de Gheorghe85, caruia ii multumim pentru informatie, pe aceasta cale).

NextGen apartine de Orange Romania Communications, aceasta din urma este una dintre cele mai importante companii de telecomunicatii din tara.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

48 COMENTARII

 1. Astăzi au intrat oficial și pe NextGen: Discovery HD, Animal Planet HD, Discovery Investigation HD, TLC HD și HGTV HD. S-a trimis și SMS de informare.

 2. Astăzi mi-au apărut 5 posturi noi, credeam că sunt cele 5 posturi Discovery, însă sunt doar dubluri pt. posturi deja existente în grilă: Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, F&H HD, TVR Cultural HD și TVR Folclor HD.

   • Eu sunt pe NextGen, aici încă nu au fost introduse Discovery ID, Discovery ID HD, Animal Planet HD, TLC HD și HGTV HD. Pe NextGen există doar Eurosport 1 HD și Eurosport 2 HD.

    Astăzi am primit notificare de pe TV cum c-au fost găsite 5 programe noi, am rescanat, dar am dat de Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, F&H HD, TVR Cultural HD și TVR Folclor HD care în momentul ăsta sunt de 2 ori în grilă.

    Pt. Eurosport 1 HD și Eurosport 2 HD, acum există alte 2 poziții dublate cu Eurosport 1 România HD și Eurosport 2 România HD. Pt. F&H HD, s-a introdus canal dublat cu numele FISHING HD. Pt. TVR Cultural HD și TVR Folclor HD, s-au introdus din nou dublate, dar fără HD în denumire. Poate sunt teste și în locul lor vor intra cele 5 Discovery lipsă.

 3. AP si ID or sa intre si la Digi, cât de curand, dupa ce or sa scoata Sci si DTX. Ce rămâne de la Discovery or sa fie la toți cablistii, si-au dat seama ca daca o tineau cu marketingul vechi, scoteau la 1-2 ani cate un post marca lor din România…. si nu numai… din Europa.

 4. Ce sa vezi la ele ca sa fie „vizionarea plăcută” ? O sa se uite lumea la ele cateva zile, apoi or sa rămână acolo, sa fie la numărătoare. Vedeti voi cand o sa va mărească abonamentele, că nimic nu este moaca…. „plată placuta” la facturi marite 🫡