Kanal D primeste licenta noua pentru difuzarea prin retele de comunicatii electronice
In acest material vom detalia cele mai interesante subiecte ce s-au discutat in prima sedinta CNA din 2024.

I. Prelungiri licente

Radio One World – statiile din Tulcea si Bucuresti a obtinut prelungirea licentei. Radio One are licenta tematica – dance, solicitarea a fost aprobata in unanimitate.
B1 TV a instiintat CNA ca si-a schimbat sediul social. Postul are licenta tematica – stiri si publicistica – solicitare aprobata in unanimitate.

Radio Maria Romania, statia din Zalau, a obtinut in unanimitate prelungirea licentei. Maria Radio din Oradea a modificat structura de programe pentru statia radio din Gheorgheni si structura de programe a postului Maria Radio satelit – aprobat in unanimitate.

II. Solicitari licente venite din partea societatii Dogan Media International

Kanal D Romania a solicitat acordarea licentei audiovizuale pentru difuzarea prin retele de comunicatii electronice a serviciului de programe Kanal D din Bucuresti. Formatul de difuzare este SD/HD iar zona de difuzare nationala si internationala (Republica Moldova si Europa). Televiziunea avea licenta audiovizuala insa doar pentru satelit, acum fiind solicitata si pentru retele de comunicatii electronice.

Kanal D primeste licenta noua pentru difuzarea prin retele de comunicatii electronice

Reprezentantul postului a declarat in sedinta CNA ca mai multi distribuitori au solicitat acest tip de transmisie (retele comunicatii electronice) deoarece este mai stabila si mai calitativa, distributia satelit ramanand ca backup.
A fost constatata si modificarea actionariatului, actiune despre care reprezentantii CNA nu au fost informati.

O alta solicitare din partea Dogan Media a fost facuta pentru modificarea denumirii postului Kanal D pentru licenta satelit, din Kanal D/Kanal D HD va ramane Kanal D, solicitarea a fost aprobata in unanimitate. In plus, structura de programe se modifica dupa cum urmeaza:

  • productie proprie: de la 27.3 la 28.3
  • productii alti producatori: de la 72.7 la 71.7
  • procent rezervat opere romanesti: de la 72.1 la 61.9
  • procent rezervat opere europene: de la 97.6 la 83

Prelungire valabilitate licenta a postului Radio Impuls, statia din Bistrita – aprobat in unanimitate. Radio Impuls a obtinut aprobarea CNA de a prelua frecventele regionale ale postului Radio Boom din zona Moldovei, Buzau, Braila, Focsani si Piatra Neamt. Radio Impuls are 19 licente radio.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII