Schimbare numar de telefon Telekom, Orange, Vodafone, Digi
Schimbarea numarului de telefon pentru telefonia fixa sau telefonia mobila se poate face in anumite conditii, in functie de operatorul la care suntem abonati si in functie de conditiile lor.

Motivele pentru care dorim schimbarea numarului de telefon pot varia, pentru telefonie fixa cel mai frecvent motiv pentru care se doreste schimbarea numarului de telefon este deranjul cauzat de diferite firme/persoane care ne contacteaza telefonic. Fie numarul de telefon a fost detinut in trecut de catre o firma/o persoana care avea numarul afisat public (un site web, un anunt de vanzare, un anunt de furnizare servicii, etc.), fie numarul a ajuns in baze de date vandute pentru publicitate (baze care contin sute/mii de numere de telefon in scopul vanzarii catre firmele care au nevoie sa isi faca publicitate).

In cazul numarului de telefon mobil, pe langa cazurile prezentate mai sus cel mai frecvent motiv pentru care dorim schimbarea numarului de mobil este dorinta de a nu mai fi contactati de catre anumite persoane cunoscute sau de catre persoane necunoscute (pe mobil sunt cazuri in care suntem deranjati in repetate randuri inclusiv de catre numere de telefon din strainatate, scopul fiind frauda).

Schimbare numar de telefon Telekom, Orange, Vodafone, Digi

O solutie foarte buna, ieftina sau gratuita in unele cazuri, prin care putem schimba numarul de telefon indiferent de retea reprezinta portabilitatea. Concret, daca avem o cartela prepay pe care nu o folosim (sau daca dorim sa cumparam o cartela prepay cu creditul minim permis) putem solicita portarea numarului de telefon astfel avand numarul de telefon curent inlocuit de numarul acelei cartele prepay. Conditia este ca numarul cartelei prepay sa fie in alta retea decat abonamentul nostru (exemplu: abonamentul este la Telekom iar cartela este la Digi).

Schimbare numar de telefon Telekom

Schimbarea numarului de telefon mobil in reteaua Telekom se poate face platind suma 20.94 euro TVA inclus, suma fiind emisa in urmatoarea factura. Pentru a solicita schimbarea numarului de telefon mobil trebuie sa contactam departamentul relatii cu clientii Telekom la numarul 0214041234 urmand sa primim un raspuns la solicitarea noastra in termen de 5 zile lucratoare.

Schimbare numar de telefon Digi

In reteaua de telefonie mobila Digi schimbarea numarului de telefon nu este posibila. Inlocuirea numarului de telefon fix Digi se face prin prezenta titularului intr-un punct de lucru Digi si costa 97 lei TVA inclus.

Schimbare numar de telefon Orange

Schimbarea numarului de telefon in reteaua Orange se poate face prin urmatoarele modalitati:

 • apel la numarul 300 (relatii cu clientii Orange, apelabil doar din reteaua Orange);
 • formular de contact de pe site-ul Orange;
 • fax la numarul 0212033413;

Schimbare numar de telefon Vodafone

La abonament, chimbarea numarului de telefon mobil Vodafone se poate face prin apel la relatii cu clientii Vodafone la numarul *222 sau printr-un mesaj lasat prin formularul de contact de pe site-ul Vodafone. Schimbarea numarului de telefon mobil la Vodafone costa 25 euro fara TVA (pentru numar preferential) sau 15 euro fara TVA (pentru numar alocat aleatoriu, primul numar disponibil din plaja de numere Vodafone).

In reteaua Vodafone prepay, schimbarea numarului de telefon se poate face prin urmatoarele modalitati:
-gratuit, alegand unul din 3 numere aleatorii
-3 euro, alegand unul din 3 numere usor de retinut
-7 euro, alegand unul din 3 numere VIP

O ultima solutie (mai putin usoara/utila) pentru schimbarea numarului de telefon, indiferent de reteaua in care ne aflam, reprezinta rezilierea abonamentului urmata de abonarea la un nou abonament. Atentie! In acest caz, daca avem abonamentul sub perioada contractuala majoritatea operatorilor au taxe de reziliere (sume pe care ei sustin ca trebuie sa le platim deoarece am avut anumite beneficii prin perioada contractuala sau am avut subventionate sume la achizitia echipamentului mobil).

De asemenea, daca alegem sa solicitam rezilierea contractului trebuie sa fim informati cu privire la beneficiile abonamentului curent si beneficiile noului abonament deoarece pot exista diferente, in special pentru abonamentele foarte vechi, chiar daca suma platita lunar este aceeasi.

Daca aveti nelamuriri in ceea ce priveste procedura de schimbare a numarului de telefon lasati un comentariu mentionand operatorul la care doriti acest lucru.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

16 COMENTARII

 1. Buna,
  Numar Orange portat la Vodafone ulterior reziliat contract pentru neplata la timp a facturii. Se poate cumva printr un „trick” sa pun din nou mana pe acelasi numar?

  • Buna ziua,
   La ce operator sunteti abonat?
   In mod normal la niciun operator nu puteti schimba numarul de telefon. Chiar daca sunteti utilizatorul, doar titularul are acces la astfel de modificari importante.

 2. Buna ziua,am avut o cartela prepay vodafone si am pierduto recent,acum am una digi si as vrea sa-i schimb nr cu cel pierdut.se poate?ce trebuie sa fac.mentionez ca ambele numere sunt de spania.vodafone.es si digimobil.es.multumesc si astept raspuns,salutari

  • Buna ziua,
   Trebuie sa ajungeti intr-un sediu Digi Spania sa solicitati portarea numarului de telefon din reteaua Vodafone in reteaua Digi. Portarea numarului va presupune desfiintarea cartelei Vodafone, deci veti utiliza doar reteaua Digi cu numarul Vodafone.
   Ma anuntati daca aveti nelamuriri.