Kanal D va iesi din lista must carry incepand cu 01 ianuarie 2019

Programul Kanal D detinut de catre trustul de televiziune Dogan va iesi din lista must carry incepand cu 01 ianuarie 2019 punand sub semnul intrebarii ce se va intampla cu programul Kanal D la operatorii de telecomunicatii.
Iesirea programului Kanal D din lista must carry poate insemna iesirea acestui canal din grila de cablu a unor operatori de televiziune in cazul in care acestia nu se vor intelege in privinta unui pret cu reprezentantii trustului Dogan.

Pentru a putea retransmite continutul postului Kanal D, operatorii de cablu din Romania (RCS & RDS – Digi, UPC, Telekom, Orange, Akta si alti operatori mai mici) vor trebui sa ajunga la un acord de retransmisie cu reprezentantii trustului Dogan, acord care va presupune plata unor sume lunare de catre operatori.
Acest lucru poate presupune si un tarif suplimentar perceput de catre operatori abonatilor pentru a putea viziona in continuare programul Kanal D insa sansele pentru a se intampla acest lucru sunt minime.

Tariful de retransmisie al programului Kanal D este de 0.39 euro + tva per abonat in primul an urmand sa se majoreze cu 3% in fiecare an nou pentru care s-ar prelungi contractul.

Conform informatiilor pe care le avem pana in momentul de fata, furnizorii de televiziune prin cablu RCS – RDS (Digi) si UPC deja au ajuns la un acord cu grupul Dogan pentru a putea retransmite in continuare programul Kanal D, insa despre operatorii Telekom, Orange si Akta nu avem informatii in acest sens.

Kanal D este in top 3 statii generaliste din Romania si continutul programului Kanal D reprezinta o combinatie intre stiri, seriale turcesti, productii proprii inclusiv productii realizate dupa modele internationale. Kanal D a fost realizat si ridicat pe baza experientei trustului Doğan Yayin Holding, trust care a creat acest program dupa modelul postului turcesc cu acelasi nume.

Printre serialele turcesti de succes care au fost disponibile pe Kanal D se numara „Suleyman magnificul”, „Furtuna pe Bosfor”, „Yaman”. Serialul „Suleyman magnificul” a fost lider de audienta in intervalul sau orar si a ridicat Kanal D in topul televiziunilor generaliste din Romania.

Cateva productii proprii Kanal D au lasat o impresie foarte buna si un continut atractiv, productii precum: „Vrei sa fii milionar?”, „Bravo, ai stil!”, „Exatlon Romania”, „WOWBiz”, „Teo Show”, „Roata norocului”.

Pentru cine inca nu cunoaste acest lucru, televiziunea prin satelit (DTH) nu este supusa principiului must carry, in discutie fiind doar televiziunea prin cablu.

Pe masura ce vom avea informatii despre ce se va intampla cu programul Kanal D in retelele de cablu Telekom, Orange si Akta vom actualiza acest articol.

Lista de programe ce fac parte din must carry o gasiti aici.

Voi ce parere aveti despre programul Kanal D, v-ar afecta daca nu ar mai fi disponibil in grila operatorului la care sunteti abonati?

Sursa: hdsatelit.com

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

12 COMENTARII

  1. Cel mai probabil pana la sfarsitul lunii ianuarie toate firmele de cablu si dth vor semna un nou acord cu dogan media. Asa cum a spus si domnul Cosmin , avem informatii doar despre semnarea unui nou acord cu upc si rcs.

    • Nu stim exact, din informatiile pe care le avem pana acum cei de la Kanal D au ajuns la un acord cu UPC si RCS – RDS pentru a continua retransmisia postului, despre Telekom nu stim nimic momentan.

    • Poate insemna scoaterea lui din grila sau scumpirea abonamentului insa cu siguranta nu se va intampla asta, cel putin nu se va scumpi abonamentul, costurile vor fi suportate de catre operatori. Insa, ramane de vazut daca vor ajunge la un acord toti operatorii pentru a putea retransmite postul in continuare.