Kanal D2 a intrat in grila Focus Sat
Operatorul DTH Focus Sat a facut in data de 6 iunie cateva modificari de receptie a unor canale. Vom detalia pe larg aceste modificari in acest material. Prima noutate o reprezinta intrarea postului Kanal D2 in grila DTH Focus Sat.

Kanal D2 a intrat pe TP-ul 11843, V, SR3000. Kanal D2 este in pachetul Acces pe pozitia numarul 7 pe receptoare. Postul are atat codare Conax dar si codare Nagra MA. Aceste tipuri de codari sunt folosite de Focus Sat si Digi Romania, acest lucru inseamna ca in curand postul va intra si in grila operatorului Digi Romania pe satelit. Pana ieri, Kanal D2 era disponibil doar in aplicatia Focus Sat, fiind introdus din data de 25 aprilie.

Conform unor site-uri din afara tarii, pe satelitul folosit de Focus Sat si Digi Romania au aparut zilele trecute cateva canale de tip test care au codarea ambilor operatori.

Tot pe 6 iunie, Focus Sat a introdus variantele localizate ale posturilor Viasat Explorer si Viasat History. Cele doua posturi au inlocuit variantele originale ale acestor canale (variantele internationale fara reclame autohtone). Cele doua canale au ramas pe aceleasi pozitii pe receptoare. Viasat Explorer si Viasat History au ambele variante de codare folosite de cei doi operatori din Romania, Focus Sat si Digi. Cel mai probabil, in viitorul apropiat Digi va prelua cele doua canale de pe TP-urile Focus Sat. Momentan, Digi nu a facut nicio modificare.

Kanal D2 a intrat in grila Focus Sat

In acest moment, Digi preia posturile Viasat Explorer si Viasat History de pe alte TP-uri: Digi (Viasat Explorer TP 12687, Viasat History TP 12723), Focus Sat (Viasat Explorer TP 12265, Viasat History TP 11957). Daca nu receptionati canalele mentionate mai sus trebuie sa stingeti receptoarele Focus Sat si dupa 2-3 minute sa le reporniti. Daca aveti un receptor independent si nu receptionati Viasat Explorer, Viasat History si Kanal D2 va trebui sa efectuati o cautare manuala a acestor canale introducand TP-urile respective.

Cu toate ca Focus Sat are in grila ambele variante (SD/HD) ale postului Kanal D Romania, care este fratele mai mare al postului Kanal D2, cei de la Focus Sat au decis sa introduca doar varianta SD Kanal D2.

Kanal D2 s-a lansat pe 2 aprilie 2023 si este un canal generalist. Se gaseste in grilele de baza ale tuturor operatorilor de cablu si pe DTH-urile Orange Romania si Orange Romania Communications.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

9 COMENTARII

    • De la finele luni iunie inceputul luni iulie ar urma sa se faca modificari de grila dar si modificari de pret a abonamentului . Vom anunta cand va fi cazul.

  1. Văd că și Focus Sat TV Dth nu se stresează ca și Digi Satelit Orange TV Satelit Dth Orange Comunication Dth Satelit să introducă mai multe canale HD pentru abonații lor
    Întrun cuvânt atît Focus Sat Orange TV Satelit Orange Comunication România sunt niște provideri neserioși Focus Sat are cele mai puține canale HD în grilă la fel și Digi Orange și Orange România Comunication