Linkedin foloseste Inteligenta Artificiala pentru a combate continutul necorespunzator.
Facebook, Twitter si Pinterest sunt companii ce folosesc de ceva timp Inteligenta Artificiala, pentru a elimina continutul abuziv de pe platforme. Se pare ca si Linkedin s-a alaturat acestora. Compania a detaliat acest lucru si a spus ca va taxa continutul nepotrivit, care duce la reclama pentru produse/servicii ilegale sau profanare. Microsoft detine aceasta platforma, ce are 660 de milioane de utilizatori. 303 milioane dintre acestia sunt activi lunar.

Daniel Gorham, inginerul de soft, a spus intr-o postare pe blog ca initial, Linkedin voia sa adauge anumite cotnturi pe lista de blocare. Compania voia sa ajunga la acest lucru, pentru a identifica si sterge conturile potential frauduloase. Lucrul acesta a facut ca Linkedin sa adopte Inteligenta Artificiala pentru a aborda o retea neuroniala convolutionala,, facuta pentru continutul public de pe conturile membrilor. Pe scurt, Inteligenta Artificala a celor de la Linkedin, este o clasa de algortimi ce implica analizarea imaginilor.

Linkedin foloseste Inteligenta Artificiala pentru a combate continutul necorespunzator.
Continutul de pe conturi o sa fie etichetat prin „nepotrivit” sau „corespunzator”. Conturile ce au continut nepotrivit o sa fie adaugate la o lista de blocare, revizuite manual si in cele din urma, blocate. Gorham spune in postarea de pe blog ca, doar un numar foarte mic de conturi au fost restrictionate in acest fel. Aceste conturi necesitau sub-esantionare din partea Linkedin, pentru a primi eticheta de „corespunzator”.

Detectorul de conturi abuzive gaseste in fiecare zi noi conturi. Acesta a fost pus pe detectarea membrilor din baza de date, pentru a identifica conturi noi ce au continut necorezpunzator. Ba mai mult, Linkedin vrea sa foloseasca serviciile de traducere ale celor de la Microsoft, pentru a se asigura ca nu exista continut necorespunzator si in alte limbi. Ei vor sa perfectioneze si sa extinda modelul de identificare a continutului necrospunzator pentru Inteligenta Artificiala. In postarea de pe blog, Groham a mai spus:

„Detectarea si prevenirea abuzului pe Linkedin este un efort in curs de desfasurare ce necesita o colaborare extinsa intre mai multe echipe. Gasirea si stergerea profilelor cu continut necorespunzator este o maniera efectiva si scalabila.

Este un mod la care muncim constant pentru a oferi o plaforma profesionala si sigura.”

In Octombrie 2019, compania a realizat un model, prin intermediul Inteligentei Artificiale, ce genereaza descrieri text pentru imaginile incarcate pe platforma. Acesta a fost realizat, prin folosirea Microsoft Cognitive Services si a unui set de date unice, asigurat de catre cei de la Linkedin. In plus,caracteristica „Recommended Candidates” a invatat criteriul de angajare si cauta candidati relevanti pentru un anumit job.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.