M7 trece la criptare NAGRA
Grupul M7, detinut de Canal+, a anuntat adoptarea sistemului de criptare NAGRA, acesta fiind utilizat in Romania si de Digi (RCS & RDS).

M7 va implementa solutii NAGRA Protect and Guard atat pentru dispozitivele cu smartcard cat si pentru cele cardless. Conform reprezentantilor NAGRA, Protect este un client de securitate pentru dispozitivele cardless (fara smartcard) si reprezinta cel mai mare partener certificat SOC (system-on-chip) de pe piata.

NAGRA Guard este o solutie bazata pe dispozitive cu smartcard proiectata pentru a rezista la tentative complexe de hacking.

In ceea ce priveste Focus Sat sau alti operatori DTH detinuti de M7, nu exista informatii concrete daca se va trece de la criptarea Conax la Nagravision, vom actualiza acest articol cand vom avea informatii suplimentare in acest sens.

In urma preluarii de catre grupul M7, Focus Sat a venit cu mai multe noutati, a fost lansata o platforma online (recent au fost lansate si 2 optiuni, Play TV si Play TV Extra, pentru cei care nu sunt utilizatori Focus Sat DTH insa doresc sa utilizeze aplicatia mobila), a fost inclusa biblioteca National Geographic si alte cateva noutati.

Nagravision este o companie detinuta de grupul Kudelski si se ocupa in principal cu dezvoltarea modulelor de acces conditionat (CAM) pentru televiziune prin cablu si satelit. Numele Nagravision este utilizat si pentru sistemul de criptare dezvoltat de NAGRA Kudelski. Digi (RCS & RDS) si Vodafone (UPC) folosesc de asemenea servicii Nagravision.

M7 trece la criptare NAGRA
Grupul Kudelski este un grup elvetian cu principala activitate de a dezvolta sisteme media digitale de securitate, atat hardware cat si software. Acestea sunt cateva dintre subsidiarele grupului Kudelski:

  • Nagravision (NAGRA Kudelski)
  • SKIDATA (compania din Austria se ocupa in principal cu dezvoltarea sistemelor de acces utilizate in diverse domenii)
  • OpenTV (companie software care se ocupa cu dezvoltarea unor solutii de televiziune digitala interactiva)
  • Kudelski Security (companie de securitate cibernetica – cibersecurity)
  • SmarDTV (producator STB, CAM)

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.