Maria – Inima Romaniei – documentar History Channel
Postul de televiziune History Channel anunta ca pe 15 octombrie va difuza documentarul Maria – Inima Romaniei si va lansa podcastul Regina Maria – Fapte si vorbe. Aceste evenimente vor marca sarbatorirea a 100 de ani de la Incoronarea Reginei Maria si a Regelui Ferdinand.

Documentarul Maria – Inima Romaniei va fi difuzat sambata, 15 octombrie, de la ora 22. Podcastul Regina Maria – Fapte si vorbe se poate vedea gratuit pe toate retelele media ale postului History Channel.

Documentarul prezinta o serie de informatii interesante despre viata privata a reginei Maria dar si ce rol a jucat in politica acelor vremuri. Regina Maria a fost nepoata Reginei Victoria. S-a casatorit in 1893 cu Printul Romaniei si a condus cu fermitate Romania in cele mai grele momente ale istoriei noastre, in timpul Primului Razboi Mondial. Regina Maria a avut un rol foarte important in 1919 la Conferinta de Pace de la Paris.

Documentarul Maria – Inima Romaniei va detalia si unul dintre cele mai grele momente din viata Reginei, momentul cand Printul Carol si-a alungat parintii atunci cand acesta a devenit Rege, iar regimul comunist a facut tot posibilul ca faptele Reginei sa fie sterse din istorie. Regina Maria a jucat un rol foarte important pentru infaptuirea Marii Uniri din 1918 si in crearea Romaniei Moderne. A fost una dintre cele mai cunoscute si influente femei ale Epocii Interbelice.

Maria – Inima Romaniei – documentar History Channel

Naratorul documentarului Maria – Inima Romaniei este actorul Marcel Iures. Filmarile acestui documentar au durat 2 ani si au fost realizate in 9 tari. In cadrul acestui documentar vom auzi vocea originala a Reginei si vom vedea imagini ale Epocii Interbelice color. Documentarul este inclus in Turneul National de Educatie Istorica. Acest turneu este sustinut de History Channel si mai cuprinde alte 2 documentare. Cele 3 documentare din cadrul acestui turneu acopera istoria Romaniei din 1860 pana in prezent.

Documentarul Maria – Inima Romaniei a mai fost difuzat de History Channel pe 1 decembrie 2021. Podcastul Regina Maria – Fapte si Vorbe este un produs History Channel si vorbeste  despre rolul istoric al Reginei Maria. Podcastul are 5 episoade audio si este realizat de istoricul Mihaela Simina. In cadrul acestui podcast vom asculta citate inedite care au apartinut Reginei dar si evocari ale unor evenimente la care a luat parte Regina Maria.

In acest podcast vom asculta evenimente de la copilaria Reginei Maria si pana la sosirea sa in Romania. Mini-seria prezinta momente din culisele Incoronarii de la Alba Iulia.

Mihaela Sima este istoric publicist, ea a realizat o cunoastere aprofundata despre istoria Familiei Regale a Romaniei. Este co-autor, alaturi de Adrian Cioroianu, a volumelor Maria a Romaniei, Regina care a iubit viata si patria (2015) si Mihai I al Romaniei – Un rege cu onoare loialitate si credinta (2016).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.