Maria TV va intra in grila Digi
Programul Maria TV a primit de la CNA astazi aprobarea pentru licenta audiovizuala iar sambata, 11 aprilie 2020, va intra in grila de programe Digi, conform reprezentantilor Radio Maria Romania.

Conform informatiilor postate de reprezentantii Radio Maria Romania (Pr. Doru Popovici, directorul de programe), Maria TV va intra in grila de programe Digi sambata. Maria TV este un post de televiziune catolic detinut de Asociatia Radio Maria Romania, asociatie constituita in 1987, reunindu-se treptat laici si calugari, fiind bazata pe sprijinul Bisericii Catolice si al voluntarilor.

Asociatia opereaza de asemenea postul Radio Maria, lansat in Romania in anul 2001. Frecventele Radio Maria sunt:
-Bacau: 89 FM;
-Blaj: 94 FM;
-Oradea: 102 FM;
-Roman: 87.9 FM;
-Tarnaveni: 87 FM;
-Zalau: 92 FM;

Reprezentantii relatii cu clientii Digi nu au confirmat inca introducerea postului Maria TV in grila Digi.
Radio Maria este in grila de programe a operatorilor Digi – RCS (atat pe cablu digital cat si pe satelit) si Vodafone (UPC). Postul radio se poate asculta inclusiv online, pe site-ul oficial Radio Maria. Tot de pe site-ul oficial se pot descarca emisiunile dorite.

Radio Maria este si o initiativa privata internationala a Bisericii Catolice, a fost lansata initial in Italia ajungand la 77 statii raspandite pe 5 continente, avand 65 de limbi vorbite dupa cum urmeaza:
-Europa: 26 + 4 limbi minoritare;
-America: 22 + 3 limbi minoritare;
-Africa: 24 + 22 substatii;
-Asia si Oceania: 8;

Continutul Radio Maria ajunge in intreaga lume la peste 500 milioane de ascultatori. Sediul legal World Family of Radio Maria este in Roma.

Vom actualiza acest articol pe masura ce postul va fi introdus in grila, inclusiv cu informatii despre pozitie/frecventa. Voi ce parere aveti despre introducerea postului Maria TV in grila de programe Digi (RCS – RDS)? Lasati un comentariu mai jos.

Reamintim ca in cadrul sedintei CNA de astazi au fost aprobate si licentele  TV Kult, TV Enciclopedia, Asia TV, Mooz Retro, Mooz Love, Mooz Urban.

Update 10.04.2020: Maria TV a inceput sa intre in grila de programe digitala (cablu) Digi pe frecventa cu AMC SD si MTV;

Update 11.04.2020: Maria TV a intrat in grila in majoritatea zonelor din tara, fara sa necesite rescanarea programelor;
Avem confirmari privind introducerea postului Maria TV in urmatoarele zone: Suceava (pozitia 142), Timis (pozitia 165), Iasi (pozitia 142), Bucuresti (pozitia 144), Neamt (pozitia 142), Dolj (pozitia 143), Mehedinti, Arges, Arad (frecventa 522), Constanta, Sibiu, Teleorman (pozitia 142, frecventa 506 MHz);
Programul se afla in lista dupa Credo TV;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

121 COMENTARII

 1. Observatia mea este ca numai pe cablu digital digi isi imbogateste grila de programe,insa in jumatate de tara aproape, unde digi nu are retea terestra ce facem ramanem la telekom!

 2. Mulțumim lui Dumnezeu pentru acest post de televiziune!
  Dacă ar fi aparut imediat după revoluție, odată cu repunerea în legalitatea a bisericii greco-catolice, alta ar fi fost starea națiunii acum, și fac referire la aceasta pentru că a multe adevăruri au fost ascunse, și această biserică a fost ponegrită incontinuare timp de 30 de ani.😔 Principiile morale ar fi fost la alte cote, și ținând cont de lacunele d.p.d.v religios din vremea comunistă, am fi avut posibilitatea să le umplem și recuperăm mai repede educatia religioasă pierdută!
  Dar, niciodată nu este prea târziu!
  Părerea mea este că ar trebui să o introducă toți operatorii de cablu TV!
  La Tg. Mureș este la poziția 174.

  • Posibil sa intre si la Vodafone si Telekom. Parerea mea este ca au gandit bine strategia de lansare, adica s-au lansat la operatorul cu cel mai mare nr de abonati.

  • Ce le mai place unora sa loveasca in sisteme moarte… Nu aveai la Tv posturi religioase in epoca de aur, dar nici d’alea erotice sau stiintifico-ateiste. Acum ai de toate, dar parca tot mai mult lumea e atrasa de ultimele. Concluzia: cred ca e mai rau capitalismul, fiindca in comunism nu prea aveai cum sa scapi ca vitelul la otava si sa faci burta. Acum oamenii le amesteca pe toate si se cred d’ăia dăștepți !

 3. Care va fi programul zilnic MariaTV? O sa fie identic (sau o parte doar) cu Radio Maria? O sa fie liturghii zilnice?
  Poate ar fi bine, in viitor, sa vedem pe site-ul RadioMaria.ro si programul zilnic Maria TV.
  Multumim!

 4. O idee perfecta! Felicitari! Si daca imi este ingaduit, la fel de mult m-as bucura sa avem din nou si un canal spaniol avand in vedere cati romani locuiesc in Spania, nu?

  • In trecut a fost in grila Digi TVE daca nu ma insel. Puteti suna la Departamentul Relatii Clientii si faceti o sugestie pentru un post spaniol in grila digi.

  • Puteti face o sugestie la relatii cu clientii Digi in acest sens.
   Insa, ar fi util un astfel de program pe satelit, pentru a putea fi vizionat de romanii din afara tarii.

 5. Avem confirmari privind introducerea postului Maria TV in urmatoarele zone: Suceava (pozitia 142), Timis (pozitia 165), Iasi (pozitia 142), Bucuresti (pozitia 144), Neamt, Dolj (pozitia 143), Mehedinti, Arges, Arad (frecventa 522), Constanta, Sibiu;
  Programul se afla in lista dupa Credo TV;

 6. Pt ca sa poate vedea slujba si cei greco catolici care tin pastile acum a facut un lucru bun era singura sursa daca nu se poate mwrge la biseri cabravo lor macar atat in aceste vremuri grele eu nu sant decacesta religie sant ortodox dar nam nikic impotriva e ok e sin gura retea care la vrut in grila

 7. Acest canal TV nici măcar nu e lansat.
  S-au grăbit să introducă în grilă un canal DOAR pentru slujba de diseară, care este oricum televizată pe alte 3 canale în România (TVR 2, DIGI 24 și B1 TV).

  Nu va mai intra nimic curând.

  • Da. Mai precis:

   Celebrările din Noaptea de Înviere, de la catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, vor fi primele care se vor transmite pe acest post. De asemenea, se va transmite şi sfânta Liturghie din Duminica Învierii, de la ora 11.30.

   Sursa: http www ercis ro actualitate viata.asp id=202004052

  • Nu am informatii ca acest post ar intra si pe dth cu toate ca existau zvonuri care spuneau ca digi ar face uplinkul acestui post tv. Dar nu cred. Daca voi afla ceva voi scrie pe sait.

  • Chiar sa-i „Binecuvinteze”. Asa post sa tor vezi, de parca am fi o țară catolică, nu ortodoxă. Cine stie istoria religiilor știe la ce ma refer.

 8. Este foarte bună initiativa aceasta, mai ales pentru vârstnici sau bolnavi. Bineînteles , si in aceste momente grele. Ar trebui sa stim pe ce tip de abonament (cablu, analogic, pret) va functiona postul Maria tv.

  • Din cate stiu postul Maria TV va intra doar pe DVBC in baza si posibil si pe DTH inca nu stiu sigur de DTH. Daca aveti un tv cu DVBC veti putea receptiona acest post fara nici un cost suplimentar.

 9. Atentie Maria Tv e un canal tv destinat credincosilor greco catolici si nu romano-catolici pentru ca greco catolici sarbatoresc pastele odatacu credincosii ortodocsi

  • Maria Tv este destinat tuturor catolicilor, nu dezinformați!
   Nu are nici o legătură cu faptul că greco-catolicii au Paștile odată cu ortodocșii! Dovadă și faptul că primele liturghii de Paști transmise au fost c le romano-catolice de la Iași și București!
   Și în altă ordine de idei privind audienta, vă asigur că se va întâmpla la fel ca și la cea a Radioului Maria, care este ascultat nu numai de catolici ci și de ortodocși și chiar de neoprotestanti!

  • Am actualizat, mersi.
   Asa era trecut pe site-ul lor, sa fiu sincer nu prea ascult radio si nici nu sunt din zonele mentionate in articol sa verific.

   • Pentru credinciosii greco catolici aparitia Radio Maria a fost un mare dar, dar daca se introduce si un canal Tv, numit – MARIA tv – bucuria va fi si mai mare, deoarece imaginea evenimentelor religioase de la sfintele liturghii, va umple sufletele celor interesati , mai ales in conditiile actuale cand trebuie sa respectam civilizat , stand in casa, regulile generale emise de conducatorii statului ! !