Meizu MX4 – Telefonul cu Ubuntu Touch e gata.

Sistemul de operare de la Linux e gata de a fi pus la treaba. De fapt e gata de ceva timp, acum e pregătit și telefonul să fie scos la vânzare. Sistemul de operare Ubuntu Touch va fi livrat pentru prima dată către utilizatori instalat pe telefonul Meizu MX4.

Ubuntu Touch este un sistem de operare identic cu cel pentru pc și cred cu tărie că va concura în curând cot la cot cu Android sau iOs. Deja distribuțiile de Linux au început să prindă avânt și vin cu putere din spate creând astfel amenințări serioase și pentru sistemul de operare Windows despre care spuneam aici că a cam clacat în ultima perioadă.

Dar să revenim la Ubuntu Touch. Caracteristica specială cu care acest sistem de operare pentru mobil se laudă este că odată conectat telefonul la un monitor acesta se transformă într-un PC. Versiunea finală a fost prezentată pe 16 septembrie și se poate instala deja pe câteva dispozitive mobile care vin cu sistemul Android preinstalat. Câteva dintre aceste dispozitive sunt cele de la Nexus (telefoane și tablete).

sistemul de operare ubuntu touch care transforma telefonul sau tableta in pc

Telefonul Meizu MX4 cu sistemul de operare Ubuntu Touch va fi lansat în luna decembrie. Telefonul există deja însă el vine cu Android preinstalat.

Prețul acestui telefon nu va fi unul piperat însă acesta nu se știe sigur. Cel mai probabil acesta se va încadra între suma de 200 și 400 de dolari.

Chiar dacă compania voia să producă la un moment dat cel mai bun telefon de pe piață, aceștia aveau nevoie de 32 de milioane de dolari însă au reușit să obțină doar 12 milioane. Chiar și așa, proiectul a continuat și s-o obținut Meizu MX4 cu Ubuntu.

Nici componentele acestui telefon nu sunt de nivel scăzut acesta venind cu un ecran de 5,3 inch, procesor de 2,2 octo core cu 4 nuclee, 4 GB ram și camera principala de 20 de Mega Pixeli. Se pare că telefonul va fi disponibil în mai multe variante.

În videoclipurile de mai jos ne este prezentată caracteristica principală a acestui sistem de operare.


LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.