Metropola TV a obtinut licenta pentru satelit
In acest material vom detalia cele mai importante subiecte ce s-au dezbatut in sedinta CNA din data de 13 iunie 2023. Consiliul National al Audiovizualului a acordat licenta urmatoarelor posturi:

  1. Postul local TV Podul Inalt din Vaslui va difuza videotext; apartine operatorului local Teleplus din Vaslui, postul va emite in ambele variante SD/HD
  2. Metropola TV se va putea viziona si pe satelit. In cadrul sedintei CNA, SC PUBLIVOL Creativ SRL a solicitat licenta pentru satelit pentru Metropola TV. Aceasta solicitare a fost aprobata pentru ca postul sa poata fi preluat de catre operatorii DTH, din acest an se  aplica principiul must carry si pe satelit.

Metropola TV se afla in grila tuturor operatorilor de cablu iar pe satelit se afla in grilele operatorilor Orange Romania si Orange Romania Comunications, urmand ca acest post sa intre si in grilele celorlaltii operatori.

In cadrul sedintei CNA din 13 mai au fost amanate 3 solicitari de acordare licente, aceste solicitari vor fi reanalizate intr-o sedinta viitoare. Iata cele trei solicitari amanate.

Solicitarea de acordare licenta audiovizuala depusa de SC Quantum Media Press SRL pentru postul regional Qub TV din Deva a fost amanata pentru o sedinta viitoare din mai multe cauze: numele Qub TV este asemanator cu un alt pot local Qub TV din Timisoara; numarul de posturi locale si regionale din judetele pentru care acest post doreste sa emita este depasit (asa ca acest post risca sa nu fie preluat de nici un operator); potrivit legii must carry operatorii sunt obligati sa retransmita 4 posturi TV (2 locale, 2 regionale sau mai multe daca operatorul doreste) in fiecare judet in parte acolo unde exista acest numar de canale.

Qub TV din Deva doreste sa emita pentru judetele: Hunedoara, Arad  Caras-Severin, Bihor si Alba. Proprietarul postului Qub TV este Adrian Simeon, cel care a reprezentat Kapital TV timp de 11 ani pana anul trecut cand postul si-a schimbat proprietarul.

Metropola TV a obtinut licenta pentru satelit

Solicitarea de schimbare de actionariat depusa de reprezentantii Realitatea Plus a fost amanata, aceasta solicitare va fi dezbatuta intr-o sedinta viitoare. Reprezentantii postului Realitatea Plus doreau sa transfere toate licentele detinute de Geopol International firmei PHG Media Invest, cea care detine licentele TV ale posturilor Realitatea Sportiva si Realitatea Star. Geopol International risca sa intre in insolventa.

Platforma TV Live RTVD (Radio Televiziunea Diasporei) a notificat CNA-ul ca luni, 19 iunie, doreste sa se lanseze. Reprezentantul platformei TV se va adreseaza Diasporei din intreaga lume. Solicitarea a fost amanata pentru o sedinta viitoare.

In sedinta din 13 iunie, CNA a acordat amenzi posturilor: Inedit tv (5000 de lei pentru emisiunea Ultima Instanta din 8 mai 2023), somatie publica pentru TVR 2 pentru emisiunea Rivalii din 25 martie 2023.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

7 COMENTARII